Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και στα Χανιά – Πόσες θέσεις ανοίγουν σε κάθε ειδικότητα

μόνιμοι-διορισμοί-εκπαιδευτικών-και-1081026

Ξεκινούν σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου οι δηλώσεις περιοχών για όσους εκπαιδευτικούς συμπεριλήφθηκαν στους τελικούς πίνακες των προκηρύξεων 3ΕΑ, 4ΕΑ της Ειδικής Αγωγής.

Οι συγκεκριμένοι διορισμοί (3.500 περίπου εκπαιδευτικοί) αποτελούν και τους πρώτους διορισμούς στην εκπαίδευση μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μπράτη, τα ονόματα των νεοδιόριστων θα δημοσιευθούν έως τις 6 Αυγούστου.

Συνολικά 98 μόνιμες θέσεις ανοίγουν στα Χανιά και 343 στην Κρήτη:

Για να δείτε το ΦΕΚ με την πρόσκληση και για την Β’Βάθμια πατήστε ΕΔΩ

Τι θα ακολουθήσει

1)Μόλις λήξει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, θα «τρέξει» το σύστημα και μέσα σε δυο ή τρεις μέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα όσων διορίζονται και η περιοχή διορισμού τους. Δηλαδή,μέσα σε ένα δεκαήμερο από τότε που θα ανοίξει το σύστημα θα ανακοινωθούν τα ονόματα.

Τα ονόματα όσων διορίζονται ακολούθως θα δημοσιευθούν σε ΦΕΚ.

2).Οι νεοδιοριζόμενοι θα αναλάβουν-σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις-υπηρεσία την 1η του Σεπτέμβρη.

3).Η τόποθέτησή τους σε σχολεία ,την πρώτη χρονιά, είναι προσωρινή(σύμφωνα με το άρθρο 66 του Ν4653/20 ,που τροποποίησε το άρθρο 62 του Ν4589/19) και γίνεται με απόφαση του Δντή Εκπαίδευσης,ύστερα από πρόταση του υπηρεσιακού συμβουλίου(ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ). Οι νεοδιόριστοι παίρνουν οργανική θέση κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων του επόμενου έτους.

4).Οι νεοδιόριστοι παραμένουν στην περιοχή του πρώτου διορισμού υποχρεωτικά για μια διετία(άρθρο 62 του Ν4589/19 και άρθρο 66 του Ν4653/20). Κάθε μετακίνηση(μετάθεση ή απόσπαση ) στο διάστημα της διετίας απαγορεύεται. Καταργείται κάθε γενική ή ειδική διάταξη που προβλέπει κάτι διαφορετικό.

5)6.Όποιος δεν αναλάβει υπηρεσία ή παραιτηθεί μέσα σε ένα χρόνο από τη δημοσίευση των ονομάτων στο ΦΕΚ αποκλείεται από όλες τις διαδικασίες διορισμού το τρέχον και τα επόμενα δυο σχολικά έτη(άρθρο 58 του Ν4653/20).

6). Όλοι οι νεοδιόριστοι υποχρεούνται να υπηρετήσουν στην ειδική αγωγή για μια πενταετία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook