Ένα «τέρας» μόνιμα στη Σούδα: Δείτε το ελικοπτεροφόρο USS Hershel “Woody” Williams

ένα-τέρας-μόνιμα-στη-σούδα-δείτε-το-ε-1112760

Τον μόνιμο ελλιμενισμό του πολεμικού πλοίου USS Hershel «Woody» Williams στη Σούδα ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο κατά τις δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συμμετοχή διευρυμένων αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ: «Έχουμε μία πολύ ισχυρή στρατιωτική σχέση, βλέπουμε την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας. Έχουμε πολλούς στενούς δεσμούς. Το Williams θα έρθει για μόνιμο ελλιμενισμό στη Σούδα. Είναι μια τέλεια επιλογή γιατί είναι στρατηγική θέση και συμβολίζει τη στρατηγική συνεργασία που υπάρχει και θα συνεχίσει να αυξάνεται. Είναι πολύ σημαντική αυτή η σχέση γιατί βλέπουμε ότι η Ρωσία αποσυντονίζει την ισορροπία στην περιοχή, όπως στη Λιβύη».

Το θηριώδες ελικοπτεροφόρο των ΗΠΑ USS Hershel «Woody» Williams, το οποίο έχει μήκος 230 μέτρων και διαθέτει ένα κατάστρωμα πτήσης 4.830 τετραγωνικών μέτρων, είναι ένα πλοίο ειδικών επιχειρήσεων, που μεταφέρει ελικόπτερα και πεζοναύτες. Έχει πάρει το όνομά του από τον ανθυπασπιστή των Πεζοναυτών Hershel Woody Williams, τελευταίου επιζώντος παρασημοφορημένου με το παράσημο της Τιμής του Αμερικανικού Κονγκρέσου για τον ηρωϊσμό του στη μάχη της Ίβο Τζίμα.

One thought on “Ένα «τέρας» μόνιμα στη Σούδα: Δείτε το ελικοπτεροφόρο USS Hershel “Woody” Williams

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook