Μονή Πετράκη: Αποφασισμένος να σκοτώσει; Είχε αναμείξει το καυστικό υγρό με υγρά μπαταρίας και άκουα φόρτε!

μονή-πετράκη-αποφασισμένος-να-σκοτώσ-1241890

Το ότι ήθελε εκδίκηση από τους Μητροπολίτες ο ιερέας από τη Βέροια είναι δεδομένο, το δήλωσε ο δικηγόρος του. Ήθελε όμως ακόμη και να σκοτώσει τους ιερείς που τον καταδίκασαν; Τα νέα στοιχεία για την επίθεση στο Μονή Πετράκη σοκάρουν.

Ο ιερέας από τη Βέροια που μετά την καταδίκη του σε καθαίρεση άρχισε να «ραντίζει» τους Μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου με καυστικό υγρό που είχε μαζί του, ισχυρίστηκε ότι αγόρασε το υγρό από το internet. Τα νέα στοιχεία, όμως, έρχονται να τον διαψεύσουν.

Πληροφορίες από εκκλησιαστικούς κύκλους αναφέρουν ότι ο δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης μέσα στη Μονή Πετράκη είχε «πειράξει» το καυστικό υγρό που έβαλε σε μεγάλα μπουκάλια, τα έβαλε σε μια τσάντα και μόλις άκουσε την ετυμηγορία, τα έκανε «όπλο» στα χέρια του. Το υγρό που έριξε στους Μητροπολίτες, τραυματίζοντας επτά απ’ αυτούς αλλά και τρεις «λαϊκούς», τους δυο δικηγόρους του κι έναν αστυνομικό, ήταν θειικό οξύ, αναμεμειγμένο με υγρά μπαταρίας και άκουα φόρτε!

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο ίδιος και το πρωί της Πέμπτης (24.06.2021) μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Αργότερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα και τον ανακριτή.

Ο 37χρονος ιερέας συνελήφθη από την πρώτη στιγμή και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Αρχικά κράτησε «σκληρή» στάση και δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν».

Αν και, καρά τον δικηγόρο του, δηλώνει μετανιωμένος, ο δράστης επιμένει πως ήθελε εκδίκηση για το γεγονός πως τον καταδίκασαν σε καθαίρεση.

Ο δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα. Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους Μητροπολίτες.

«Νομίζαμε ότι μας ρίχνει αγιασμό για να μας προσβάλει» είπε ο Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος, ένας από τους ιερείς που δέχτηκαν την επίθεση με το καυστικό υγρό. Αλλά όταν «είδαμε ότι τα ράσα έγιναν κόκκινα», τότε κατάλαβαν πως ο υγρό από το μπουκάλι των δυο λίτρων που κράδαινε ο 37χρονος ιερέας, δεν ήταν τίποτα άλλο από καυστικό υγρό!

Ο Μητροπολίτης περιέγραψε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τις αγωνιώδεις στιγμές που έτρεξε να βγεί από την αίθουσα για να ρίξει νερό στα μάτια του, που ήδη είχαν αρχίσει να τον καίνει. Είναι από τους πιο ελαφρά τραυματίες, που πήρε ήδη εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook