MonEs: O chef Νικόλαος Μαρκογιαννάκης φέρνει άλλον αέρα στην κουζίνα του αγαπημένου Χανιώτικου εστιατορίου!

mones-o-chef-νικόλαος-μαρκογιαννάκης-φέρνει-άλ-1453007

Η είδηση είναι ότι ο διακεκριμένος Ηρακλειώτης chef υπογράφει τη νέα γαστρονομική ταυτότητα του γνωστού εστιατορίου που ήδη, εδώ και χρόνια, απολαμβάνουμε στο εμβληματικό κτίριο του ξενοδοχείου Monastery Estate Venetian Harbour.

Το εστιατόριο που ήδη έχει κερδίσει το απαιτητικότερο κοινό ντόπιων και επισκεπτών, ανακοινώνει μία πολύ δυνατή μεταγραφή στην κουζίνα με τον Νικόλαο Μαρκογιαννάκη να αντιμετωπίζει με δημιουργική ματιά το βασικό του menu, την ίδια την κρητική κουζίνα, αλλά και τα ολόφρεσκα υλικά της Κρητικής γης.

Με καταγωγή από τις Γωνιές Μαλεβιζίου, ένα ορεινό χωριό του Ηρακλείου, ο 35χρονος chef, μετά τις σπουδές του στο Δημόσιο ΙΕΚ γαλουχήθηκε σε 5άστερα ξενοδοχεία από την Ελούντα ως την Κέρκυρα, ενώ το βιογραφικό του συμπληρώνει μια πλούσια εμπειρία σε βραβευμένα εστιατόρια του εξωτερικού.

Όπως μας λέει ο ίδιος, «Η μισή μου καριέρα είναι στο εξωτερικό, σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, είτε ως απλός μάγειρας είτε σαν Junior Sous Chef, από την Νορβηγία μέχρι την Κύπρο και από την Αγγλία ως την Αυστρία και την Δανία.»

Μετά από χρόνια γαστρονομικής περιπλάνησης στα εστιατόρια του κόσμου, ο ταλαντούχος chef αποφασίζει να επιστρέψει στην αγαπημένη Κρήτη, ενσωματώνοντας το προσωπικό του στυλ και τη δική του φιλοσοφία σε ένα εστιατόριο αξιώσεων στην πόλη των Χανίων.

«Το MonEs, όπως και ο ιδιοκτήτης του, με κέρδισαν από την πρώτη επαφή. Βρήκα ένα ωραίο μενού, σήμα κατατεθέν του εστιατορίου αλλά και της πόλης, το οποίο αναβαθμίσαμε σε όλα τα επίπεδα. Πιο “ελαφρύ”, με έμφαση στις εκλεπτυσμένες γεύσεις, προσφέρει φέτος εξελιγμένα πιάτα μέσα από νέες, δημιουργικές τεχνικές! Ένα menu εξολοκλήρου βασισμένο στα αγνά προϊόντα της κρητικής γης απ’ τα Χανιά μέχρι την Σητεία και με τα κορυφαία βότανα και μυρωδικά να πρωταγωνιστούν…»

Με έμπνευση και υπερηφάνεια, λοιπόν, ο νέος chef του MonEs παρουσιάζει το κυρίως Menu του εστιατορίου για το 2022, ανανεώνοντας πλήρως την κουζίνα του αλλά και ολόκληρου του ξενοδοχείου. Από το πρωινό και τα snacks ως το δείπνο, ένα νέο κεφάλαιο στη γαστρονομία του συγκροτήματος έχει ανοίξει: μια αναβαθμισμένη εκδοχή των παραδοσιακών κρητικών πιάτων που καταφέρνει να παντρεύει με απόλυτη επιτυχία την κουζίνα της γιαγιάς με σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής, χωρίς να χάνει αξία τίποτα από τα δυο!

Συνυπολογίζοντας τη μοναδικότητα και αισθητική του κτιρίου, το ποιοτικό service και τις αναβαθμισμένες γεύσεις, το MonEs αποτελεί σίγουρα επιλογή που ξέρει να σε κάνει να την θυμάσαι και να θέλεις να επιστρέψεις!

Info:

4η Πάροδος Καλλινίκου Σαρπάκη 40, Παλιά Πόλη, Χανιά

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook