Μοναδικές εικόνες στον Σηκουάνα: Απεγκλωβίστηκε φάλαινα μπελούγκα – Αμφίβολο αν επιβιώσει

μοναδικές-εικόνες-στον-σηκουάνα-απεγ-1503295

Η λευκή φάλαινα που έχασε τον δρόμο της και βρισκόταν στον Σηκουάνα για μία εβδομάδα βγήκε εντέλει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης από τα νερά του ποταμού.

Η μπελούγκα είχε σταματήσει σε υδατοφράκτη στο Σεν-Πιερ-λα-Γκαρέν και δεν αποφάσιζε να κάνει πίσω. Ο απεγκλωβισμός της χαρακτηρίζεται το πρώτο βήμα της ιδιαίτερα «ασυνήθιστης» επιχείρησης που διεξάγεται για να μεταφερθεί στη θάλασσα.

Γύρω στις 05:00 (ώρα Ελλάδας), έπειτα από έξι ώρες προσπαθειών, το κήτος βάρους σχεδόν 800 κιλών, η κατάσταση της υγείας του οποίου κρίνεται «πολύ ανησυχητική», υψώθηκε με δίχτυ από γερανό και αποτέθηκε σε μαούνα, όπου έσπευσαν να του προσφέρουν φροντίδες περίπου δέκα κτηνίατροι.

Τα επόμενα βήματα

Η φάλαινα θα παρέμενε στο προσωρινό της σπίτι στο αλμυρό νερό για «δύο με τρεις ημέρες» επιτήρησης και θεραπείας προτού ρυμουλκηθεί στη θάλασσα, σύμφωνα με την Isabelle Dorliat Pouzet, αναπληρώτρια νομάρχη της πόλης Evreux.

«Τότε, η φύση θα πάρει τον δρόμο της», είπε ο Pouzet. «Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι… η δουλειά έχει προετοιμαστεί με κόπο».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook