Μοιράστηκαν 640.000€ σε ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης για διαφήμιση του Μετρό που… δεν υπάρχει!

μοιράστηκαν-640-000e-σε-μμε-της-θεσσαλονίκης-976760

Μπορεί ολόκληρη η χορωδία της Ν.Δ. προεκλογικά να φώναζε για «έργα μουσαμάδες» στο Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά μετεκλογικά το αρμόδιο υπουργείο και φυσικά η νέα διοίκηση της Αττικό Μετρό (Α.Μ.) αποφάσισαν ότι οι… «μουσαμάδες» είναι έργο, δεν είναι παίξε γέλασε, και γι’ αυτό, σεμνά και ταπεινά πάντα, αποφάσισαν να το διαφημίσουν με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν των 640 χιλιάδων ευρώ. Και δεν μπορεί να διαφημιστεί τίποτα άλλο από τους «μουσαμάδες» διότι με τη νέα διοίκηση κανένα ουσιαστικό νέο έργο δεν έχει πραγματοποιηθεί εδώ και τέσσερις μήνες.

Πληροφορίες της «Εφ.Συν.» θέλουν τα χρήματα αυτά -χαράς ευαγγέλια κυρίως για τα θεσσαλονικιώτικα μίντια- να μπορούσαν να είχαν εγκριθεί και από την προηγούμενη διοίκηση της Α.Μ., ωστόσο υπήρξε σχετική… απροθυμία, καθότι μετά τα ξεφωνητά της τότε αντιπολίτευσης για «έργα μουσαμάδες» δεν ήθελαν να φορτωθούν μια ρετσινιά ακόμη για απόπειρα χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης διά της… πλαγίας.

Οτιδήποτε πάντως φάνταζε ανήθικο και το είχαν αποποιηθεί κάποιοι από την προηγούμενη κυβέρνηση και διοίκηση, οι σημερινοί κυβερνώντες και διοικούντες δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να το υιοθετήσουν. Πόσο μάλλον όταν όλα είναι τώρα νομιμότατα, ενώ τα ΜΜΕ που έγραφαν για «μουσαμάδες», κατακεραυνώνοντας τις «ανηθικότητες», τώρα θα κάνουν λόγο για… αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό!

Η σχετική είδηση εξάλλου προβλήθηκε με τη σεμνότητα που της άρμοζε και με άμεμπτο γραφειοκρατικό γλωσσικό όχημα, καθότι τα χρήματα θα προέλθουν «από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη – ΕΣΠΑ 2014-2020», πρόγραμμα «Επικοινωνιακής Προβολής και Παραγωγής Οπτικοακουστικού Υλικού στο πλαίσιο της πράξης “Μετρό Θεσσαλονίκης Βασική Γραμμή (Εργο 2) Ολοκλήρωση Κατασκευής και Προμήθεια Συρμών – Φάση Β’ του ΕΣΠΑ”».

Την αποκάλυψη για τις αποφάσεις της Α.Μ. έκανε το athenstransport.com και όλοι τώρα αναρωτιούνται (;) αν το πρόγραμμα αυτό έχει κάποια, έστω μακρινή, σχέση με όσα συμβαίνουν εσχάτως στο Μετρό Θεσσαλονίκης και ειδικά τις κυβερνητικές επιλογές για τις αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου, χωρίς κανείς να παραγνωρίζει και τον «ολικό παγετό» στο έργο εδώ και έξι μήνες.

Για να μην στεναχωρηθούν και οι νότιοι η Αττικό Μετρό ενέκρινε επίσης αντίστοιχο διαφημιστικό πρόγραμμα για το έργο της Επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά, συνολικής αξίας 450.000 ευρώ. Προφανώς δίνονται λιγότερα, διότι εκεί στον Νότο δεν έχετε να δικαιολογήσετε έργα που ήταν δήθεν μουσαμάδες.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook