Μοίρασαν πρόστιμα σε «θεριακλήδες» σε νοσοκομείο της Κρήτης

μοίρασαν-πρόστιμα-σε-θεριακλήδες-σ-935662

«Έπεσαν» βαριά πρόστιμα στο ΠΑΓΝΗ για το κάπνισμα καθώς 100 ευρώ καλείται να πληρώσει θεριακλής υπάλληλος αλλά την «πλήρωσε» και η διευθύντρια κλινικής. Συγκεκριμένα το κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχε επόπτης δημόσιας υγείας και η δημοτική αστυνομία έκανε «ντου» στους χώρους των κλινικών και η υπάλληλος πληρώνει… ακριβά τη συνήθειά της.

Όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο neakriti.gr ο πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός « στην καθαρίστρια επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 100 ευρώ καθώς κάπνιζε εν ώρα εργασίας μέσα στην κλινική και στη διευθύντρια της κλινικής 500 ευρώ, όπως προβλέπεται από τον αντικαπνιστικό νόμο, ανεξάρτητα αν καπνίζει ή όχι. Ακολούθησαν έλεγχοι και σε άλλες κλινικές αλλά δεν διαπιστώθηκαν άλλες παραβάσεις».

Δεν αποκλείεται μάλιστα το νέο να έγινε γνωστό εν ριπή οφθαλμού στο νοσοκομείο και να έσβησαν κι άλλα… τσιγάρα υπό το φόβο του προστίμου. Μάλιστα στα «πηγαδάκια» ήταν το κύριο θέμα συζήτησης καθώς κανείς εργαζόμενος δεν έχει την «πολυτέλεια» να πληρώσει την εθιστική συνήθειά του με…100 ευρώ.

Έλεγχοι παντού

Φέτος σύμφωνα με τα στοιχεία βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις στο δήμο Ηρακλείου και οι έλεγχοι συνεχίζονται όχι μόνο σε καφετέριες και εστιατόρια, αλλά και σε άλλους χώρους. Όπως τονίζει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κ.Βιδάκης «γίνονται παντού έλεγχοι ακόμα και σε νοσοκομεία και όχι μόνο σε καταστήματα υγειονομικού ελέγχου. Με το νέο νόμο, προστίθενται οι παιδικές χαρές και οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις (όπως τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ). Θα γνωρίζουμε περισσότερα μέσω των εγκυκλίων και μετά τη δημοσιοποίηση του νόμου για τους χώρους και τα κλιμάκια που θα κάνουν ελέγχους. Για παράδειγμα ποιοι θα κάνουν τους ελέγχους στα αυτοκίνητα όπου επιβαίνουν ανήλικα. Θα καταργηθεί αυτό που ισχύει για κέντρα διασκέδασης άνω των 300 τμ. τα οποία μπορούσαν να διαθέτουν διακριτό χώρο καπνιζόντων».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα απαγορευτεί το κάπνισμα και στους ανοιχτούς παιδότοπους.

«Οι έλεγχοι που γίνονται αυτή την περίοδο είναι προγραμματισμένοι και ξεκίνησαν πέρυσι ενώ έγιναν εντατικότεροι φέτος όχι μόνο λόγω της εκ νέου ενεργοποίησης του νόμου» ανέφερε ο κ.Παττακός.

Υπό το φόβο του προστίμου οι εργαζόμενοι πλέον το σκέφτονται και δεύτερη φορά πριν ανάψουν τσιγάρο καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να δώσουν το μεροκάματό τους και κάτι παραπάνω για το «τσουχτερό» πρόστιμο.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook