«Μοιραίοι και άβουλοι» – Σιωπητήριο από κορυφαίους της ΝΔ και βουλευτές για τις υποκλοπές

μοιραίοι-και-άβουλοι-σιωπητήριο-α-1616889
Menelaos Myrillas / SOOC

Mε τη γνωστή μέθοδο των συμψηφισμών και του πετάγματος της μπάλας στην εξέδρα, και μάλιστα αφ υψηλού και με περισσή αλαζονεία, θα ολοκληρώσει σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία, την τριήμερη παρέλαση στελεχών της από το βήμα της Βουλής, κατά τα άλλα, για να αντικρούσει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Της ψηφοφορίας, στην οποία, εκτός απροόπτου, δεν αναμένεται καμία έκπληξη από το στρατόπεδο της ΝΔ, θα προηγηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, η οποία, ωστόσο, δεν θα κρύβει καμία έκπληξη.

Άλλωστε, όλοι οι υπουργοί και βουλευτές που γράφτηκαν και μίλησαν, αφενός επιχείρησαν να αναδείξουν το κυβερνητικό έργο – ωσαν να επρόκειτο για ψήφο παροχής εμπιστοσύνης και όχι για πρόταση δυσπιστίας για συγκεκριμένο σκάνδαλο – αφετέρου, δε, για να επιστρέψουν τα πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ με «βόλια» την ιστορία της «νεκρής Μαρίας», τη σύλληψη του προστατευόμενου μάρτυρα της Novartis «Μάξιμου Σαράφη» και της σύλληψής του για εξαπάτηση επιχειρηματιών και την κατάθεση της Γραμματέως του Καλογρίτσα.

Ακόμα και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης – ο ένας από τους συνολικά έξι που σύμφωνα με το πόρισμα της ΑΔΑΕ παρακολουθούσε επί οκτώ συναπτούς μήνες η ΕΥΠ – όταν ανέβηκε στο βήμα της βουλής, παραδέχθηκε μόνον ότι είναι πολύ δυσάρεστο να παρακολουθούνται όλες οι συνομιλίες του. Κατά τα λοιπά, θέλει να πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε…

«Η λέζα θα μας συνοδεύει ως τις κάλπες»

Αυτό, το γεγονός δηλαδή ότι ουδείς από την κυβερνητική πλειοψηφία, επιδίωξε να μπει στην ουσία της υπόθεσης – όπως είναι προφανές ότι θα κάνει σήμερα και ο κ. Μητσοτάκης – θα είναι και η «ταφόπλακα» της σημερινής διαδικασίας, η οποία, κατά τα λοιπά, θα λήξει με καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ με 156 ψήφους.

«Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσει. Η λέζα όμως μας έμεινε. Και θα μας συνοδεύει ως τις κάλπες», λένε κυβερνητικοί βουλευτές που έχουν πλήρη συναίσθηση ότι όσες προσπάθειες κι αν έγιναν για να φύγει η μπάλα από το γήπεδο των υποκλοπών, οι πολίτες, κατάλαβαν ακριβώς τί έχει γίνει».

Και κυρίως κατάλαβαν ότι όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμμένει στις γενικόλογες αναφορές περί «ρυπαρών δικτύων» μέσα στην ΕΥΠ, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ποιοι εμπλέκονται και συνεπώς δεν τους κατονομάζει, και ταυτόχρονα καλεί όποιον θέλει να πιάσει ανάποδα την άκρη του νήματος από τα δημοσιεύματα και να βγάλει συμπεράσματα, το κυβερνητικό αφήγημα «μπάζει νερά».

Ιδιαίτερα, όταν στο «κάδρο» της συζήτησης ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό ΓΕΣ κ. Λαλούση, αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία, έκανε ότι δεν άκουσε.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook