Moelleux ταψιού

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για το moelleux

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 135 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • βούτυρο
  • κακάο

Για τη γκανάς

  • 280 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. γάλα
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 πρέζα αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το moelleux

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την κουβερτούρα σε κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1- 1 ½ λεπτό.
  • Θέλουμε να λιώσουν τα υλικά αλλά να μην κάψουν.
  • Στον πολυκόφτη βάζουμε τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, αλάτι και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βάζουμε τα αβγά, τους κρόκους και χτυπάμε καλά.
  • Προσθέτουμε τη γκανάς και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και κακαωμένη φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Για τη γκανάς

  • Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 130° C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και προσθέτουμε το ζεστό μείγμα από την κατσαρόλα, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το αβγό, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε πάνω από το moelleux με κουτάλα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε ζεστή ή αν θέλουμε να τη σερβίρουμε κρύα και να κόψουμε κομμάτι τότε πρέπει να βάλουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ