Moderna: Ετοιμάζει… τριπλό εμβόλιο για Covid, γρίπη και συγκυτιακό ιό

moderna-ετοιμάζει-τριπλό-εμβόλιο-για-covid-γρί-1177681

Eνθαρρυντικά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρία Moderna την Παρασκευή (10/12), με βάση τα στοιχεία από την πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου mRNA για τη γρίπη.

Η φαρμακοβιομηχανία, που έχει αναπτύξει ένα από τα εμβόλια κατά της πανδημίας του κορονοϊού, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η κλινική δοκιμή Φάσης 1 συνεχίζεται και η μελέτη Φάσης 2 έχει συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό εθελοντών.

Παράλληλα, η Moderna έκανε γνωστό πως αναπτύσσει αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, η οποία θα προσφέρει ταυτόχρονα προστασία από τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, ο οποίος προκαλεί συχνά λοιμώξεις σε βρέφη και νήπια.

«Ακόμη και πριν από την πανδημία COVID-19, περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους κάθε χρόνο λόγω λοιμώξεων του αναπνευστικού και πολλοί περισσότεροι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ή αρρωσταίνουν ως αποτέλεσμα αυτών των ιών. Στη Moderna, στόχος μας είναι να περιορίσουμε αυτή την ταλαιπωρία με ένα ετήσιο ενισχυτικό εμβόλιο μίας δόσης, που είναι προσαρμοσμένο στα κυκλοφορούντα στελέχη του SARS-CoV-2, της εποχικής γρίπης και του RSV», δήλωσε ο Στφάν Μπανσέλ, διευθύνων σύμβουλος της Moderna.

«Τα θετικά ενδιάμεσα αποτελέσματα από το υποψήφιο τετραδύναμο εμβόλιο γρίπης Φάσης 1, mRNA-1010, αποτελούν σημαντικό ορόσημο για την επίτευξη αυτού του στόχου. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη που έλαβαν τη δόση των 50 μg, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, πέτυχαν ισχυρές αυξήσεις στους γεωμετρικούς μέσους τίτλους αντισωμάτων κατά των H1N1 και H3N2, των στελεχών που ευθύνονται για τη συντριπτική πλειοψηφία της νοσηρότητας και της θνησιμότητας σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα…» συνέχισε ο ίδιος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook