Μνημόσυνο για τον Ιωάννη Καποδίστρια στα Χανιά | Photos

μνημόσυνο-για-τον-ιωάννη-καποδίστρια-930005

Μνημόσυνο για τον μεγάλο πολιτικό και πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος μετά την απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό, Ιωάννη Καποδίστρια πραγματοποίησαν στα Χανιά οι «συνεχιστές της πολιτικής του».

Συγκεκριμένα η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στη Νέα Χώρα, όπου οι παρευρισκόμενοι τίμησαν τη μνήμη του, 188 χρόνια μετά τη δολοφονία του, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr Μάλιστα, η «παράταξη «Κοινωνία» Συνεχιστών της πολιτικής Καποδίστρια» που διοργάνωσε και το μνημόσυνο, είχε φροντίσει να προσφερθούν στους συγκεντρωμένους και κόλλυβα, ενώ εκφωνήθηκε και λόγος για τη ζωή και το πλούσιο έργο του στη χώρα, κατά τα χρόνια της διακυβέρνησής του.

Ο θάνατος του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, επήλθε από πυροβολισμό και  κατά τη δολοφονική επίθεση των αδελφών Μαυρομιχάλη κατά του Καποδίστρια, στις 9 Οκτωβρίου 1831 (27 Σεπτεμβρίου 1831 με το Ιουλιανό ημερολόγιο), στο Ναύπλιο.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Μνημόσυνο για τον Ιωάννη Καποδίστρια στα Χανιά | Photos

  1. Χα χα χα χα μπηκα στην σελιδα τους στο Φεις Μπουκ ενα ματσο χριστιανοταλιμπανηδες ειναι που κρύφτηκαν πισω απο τον κακομοιρη τον Καποδίστρια!!!»Ορθοδοξια ή Θανατος» θα επρεπε να το λενε…Οξωωωωωωωωωωωωω!!!!

  2. το οτι ο Καποδιστριας ηταν κι αυτος διακεκριμενο μελος της μασονικης στοας της ελλαδας -οπως και το συντριπτικο ποσοστο οσων «εστησαν» το νεοελληνικο κρατος- βαλτός των Μεγαλων Δυναμεων, δεν μας ενδιαφερει και ακομη το αποκρυπτουμε. Ε ρε γλεντια το 2021…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook