Μητσοτάκης: «Βλέπουμε το τέλος του τούνελ – Το Πάσχα θα είναι διαφορετικά τα πράγματα»

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει αποτύχει ξεκάθαρα στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ωστόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να παρουσιάζει τη στρατηγική που ακολουθεί ως ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Με την Αττική να βαδίζει σε ένα σκληρό lockdown, με ολόκληρη τη χώρα να βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και σχεδόν επτά μήνες και με τη νόσο Covid-19 να καταγράφει νέα έξαρση, ο πρωθυπουργός δεν δείχνει να μαθαίνει από τα λάθη του και δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει πολιτικές.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά ο κ. Μητσοτάκης –χωρίς να προβεί σε καμία αυτοκριτική για τις ευθύνες του ιδίου ή της κυβέρνησής του– επέμεινε στο σύστημα «βεντάλια», με την κοινωνία να ανοιγοκλείνει ανά περίπου δύο εβδομάδες, με ό,τι συνέπεια έχει αυτό για τη ζωή των πολιτών και την οικονομία της χώρας.

«Δεν υπάρχει κανείς που να έχει τη μαγική λύση για να αντιμετωπιστεί αυτός ο ιός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, λησμονώντας πως η κυβέρνησή του δεν έκανε κάτι για να εμποδίσει το πρόβλημα στις εστίες μαζικής μετάδοσης, δεν αντιμετώπισε το ζήτημα του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σχολεία, και βεβαίως δεν θωράκισε τη δημόσια υγεία.

Κατά τη συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δείξει ότι ενίσχυσε το σύστημα υγείας, λέγοντας πως «είμαστε σε καλύτερη θέση από ότι ήμασταν πριν από κάποιους μήνες» και προσθέτοντας ότι «έχουμε προσθέσει πολλά κρεβάτια εντατικής». Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε εάν ορισμένες από τις νέες ΜΕΘ δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένες και δεν διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό, παραδέχθηκε το πρόβλημα, σημειώνοντας απλώς ότι «δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε πρόσθετους αναισθησιολόγους από αυτούς που έχουμε. Όποιος είναι διαθέσιμος τον αξιοποιούμε».

«Δεν είναι δυνατόν αυτό το ζήτημα να παίρνει τέτοια διάσταση…»
Για το θέμα της Ικαρίας, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αναφερθεί στην εικόνα που δημιουργήθηκε και όχι στο γεγονός της αλαζονικής παραβίασης του lockdown από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Θα δεχθώ απόλυτα ότι η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες και αδίκησε την ουσία της επίσκεψης. Δεν θα επαναληφθεί», είπε αρχικά. Μάλιστα, απέφυγε να ζητήσει συγγνώμη, σε σχετική προτροπή του δημοσιογράφου, και γύρισε τη συζήτηση στο τι κάνει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

«Τα ίδια άτομα που ήμαστε μαζί στο ελικόπτερο, βρεθήκαμε στην ίδια βεράντα για ένα κέρασμα 15 λεπτών. Θα φροντίσουμε στις επόμενες περιοδείες μας να μην υπάρχει τέτοια εικόνα. Κάποιοι ενοχλήθηκαν που ένας κεντροδεξιός πρωθυπουργός πήγε στην Ικαρία. Ξέρω ότι όπου πηγαίνω κινητοποιείται ο κρατικός μηχανισμός και λύνουμε διάφορα προβλήματα», σημείωσε και συνέχισε στο ίδιο ύφος:

«Δεν είναι δυνατόν αυτό το ζήτημα να παίρνει τη διάσταση που πήρε την ίδια στιγμή που η αντιπολίτευση καλούσε τους οπαδούς της σε συγκεντρώσεις στην Ικαρία. Και ο κ. Τσίπρας ήταν σε κλειστό χώρο. Δεν θα δεχθώ από κανέναν να λέει ότι ο Μητσοτάκης πήγε στην Ικαρία για διακοπές. Υπάρχει κριτική για ένα φάουλ που έγινε το οποίο πρώτος το ομολόγησα και από την άλλη η αντιπολίτευση καλεί τον κόσμο σε διαδηλώσεις με όλους τους κινδύνους κορονοϊού.»

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ