Μητσοτάκης: Θα προτάξουμε μεταρρυθμίσεις για μείωση φόρων και ενίσχυση ρευστότητας

μητσοτάκης-θα-προτάξουμε-μεταρρυθμί-789705

Την ανάγκη της μείωσης του κόστους δανεισμού της χώρας υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. «Για αυτό θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της Ελλάδας και να ανακτηθεί η πιστοληπτική της ικανότητα και η συστηματική και ασφαλή πρόσβαση της στις αγορές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας. Αλλά γι αυτό χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα προτάξει τις μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο τη μείωση των φόρων και το συμμάζεμα του κράτους, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ», προσέθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα που συνδέονται ευθέως με τις Τράπεζες και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν άμεσες δράσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, λαμβάνοντας παράλληλα συγκεκριμένα μέτρα για τον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών και την εξαίρεσή τους από τις ευεργετικές διατάξεις που έχει ήδη προτείνει η ΝΔ.

Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια -πρόβλημα για το οποίο σύμφωνα με τη ΝΔ δεν έκανε απολύτως τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια- ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη σημαντικής μείωσης τους, αλλά μέσα από πρωτοβουλίες οι οποίες θα αποδειχθούν επωφελείς για τους δανειολήπτες, και όχι επιζήμιες και για τους καταθέτες και τους φορολογούμενους.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη οι ευρύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα, όπως είναι η ανάγκη σημαντικών επενδύσεων στις νέες τεχνολογίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook