Μητσοτάκης: Θα ασχοληθώ προσωπικά με το project «νέο ΕΣΥ» | Video

μητσοτάκης-θα-ασχοληθώ-προσωπικά-με-τ-1707992
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Θα ασχοληθώ προσωπικά με το project «νέο ΕΣΥ». Η πρόκληση είναι μεγάλη και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», στο Mega, με τη Δανάη Μπάρκα, στον απόηχο των τραγικών θανάτων της 63χρονης και της 19χρονης, σε Κω και Νέα Μάκρη, αντίστοιχα.

«Προτεραιότητά μας είναι το ΕΣΥ και το είχα πει πριν τα δύο αυτά περιστατικά. Είχα ανακοινώσει το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα στο ΕΣΥ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία της ΝΔ η χώρα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, ενώ σε ό,τι αφορά στην άρνηση του σε διμερές debate με τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε: «Δεν έχουμε προεδρικό σύστημα. Το debate γίνεται με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και έτσι θα γίνει. Ο κόσμος μας ξέρει καλά και εμένα και τον κ. Τσίπρα. Δεν περιμένουν να μάθουν κάτι νέο με ένα μεταξύ μας debate».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, για την εικόνα του στο Tik Tok, τα παιδικά του χρόνια, για το γεγονός ότι πάντα τον ακολουθούσε στη ζωή του ότι ήταν γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την οικογένεια του, τα social media, το μπούλινγκ στα σχολεία και πολλά άλλα κυρίως σε σχέση με την προσωπική του ζωή.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε, επίσης, στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο γάμος του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, λέγοντας: «Ξεπεράσαμε τις δυσκολίες. Για χρόνια δεν ήμασταν μαζί. Φταίγαμε και οι δύο και έπρεπε να ξεπεράσουμε την πίκρα της στιγμής. Δουλέψαμε και με ειδικούς και μαζί. Είχαμε ψυχολογική υποστήριξη».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Κορονοϊός

Ούτε ο covid άντεξε τους ρυθμούς μου, όπως είπε και το επιτελείο μου. Το πέρασα με ήπια συμπτώματα.

Εκλογές

Ο κάθε πολίτης σε ψηφίζει για να του λύσεις το πρόβλημά του. Είναι μεγάλη ευθύνη όλο αυτό. Στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση. Αν στις προηγούμενες εκλογές είχαμε το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα ψηφίσουμε τώρα, η χώρα θα είχε ήδη κυβέρνηση. Δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Είναι το λογικό να πάμε σε τρίτες εκλογές αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

Για τα περιστατικά σε Κω και Νέα Μάκρη

Προτεραιότητά μας είναι το ΕΣΥ και το είχα πει πριν τα δύο αυτά περιστατικά. Είχα ανακοινώσει το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα στο ΕΣΥ. Σήμερα ήμουν στον Άγιο Σάββα για να ενημερωθώ για το «οίκοθεν», ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορεί να γίνουν οι αντικαρκινικές θεραπείες στο σπίτι του ασθενούς.

Θα ασχοληθώ προσωπικά με το project «νέο ΕΣΥ». Η πρόκληση είναι μεγάλη και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.

Debate

Ήταν ένα καλό πρώτο βήμα. Παρά τους περιορισμούς, βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα. Οι δημοσιογράφοι έκαναν δύσκολες ερωτήσεις, πρέπει να μπορούν να μας στριμώχνουν. Τώρα θα έχουν και μια ελεύθερη ερώτηση. Δεν είναι προδικασμένο το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι πολίτες έστειλαν ένα μήνυμα, το οποίο πρέπει να επαναβεβαιωθεί. Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι έγιναν 5 πράγματα στη χώρα και μας ζήτησαν να πορευτούμε.

Debate με Αλέξη Τσίπρα

Δεν έχουμε προεδρικό σύστημα. Το debate γίνεται με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και έτσι θα γίνει. Ο κόσμος μας ξέρει καλά και εμένα και τον κ. Τσίπρα. Δεν περιμένουν να μάθουν κάτι νέο με ένα μεταξύ μας debate.

Για τη συμμετοχή των πολιτικών και σε ψυχαγωγικές εκπομπές

Το είχα κάνει και το 2019. Οι ψυχαγωγικές εκπομπές είναι βαθιά πολιτικές. Αναδεικνύουν πολύ σημαντικά θέματα, τα οποία είναι πολιτικά. Η παρουσία μας δεν γίνεται για να καλύψουμε μια άλλη τηλεοπτική ζώνη. Θα δουν και οι πολίτες και μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα μας. Να βγούμε με λιγότερα κλισέ.

Για το αν έχει παίξει ρόλο η εικόνα του στο Tik Tok

Δεν είναι η νέα μου εικόνα. Έδειξε όπως είμαι. Στην τηλεόραση με βλέπουν με μια γραβάτα, στο γραφείο μου. Μας δίνει τη δυνατότητα να δείξουμε ποιοι είμαστε πραγματικά. Δεν είναι μόνο θέμα εικόνας όμως. Οι νέοι μας ψήφισαν γιατί μιλήσαμε για τα θέματα που τους απασχολούν. Το χαίρομαι πολύ το Tik Tok. Μπορώ να αυτοσαρκάζομαι, να κάνω πλάκα. Παίρνω ένα κομμάτι της έντασης. Από μικρός μου άρεσαν οι πλάκες.

Για τα παιδικά του χρόνια

Ήμουν καλός μαθητής, αλλά δεν ήμουν σπασίκλας. Έκανα τα σπορ. Έκανα δυνατές φιλίες από το σχολείο. Όταν θέλω να αποτοξινώνομαι, συναντώ τους φίλους μου. Αν έβλεπες το λεύκωμά μας, θα βρεις ενδιαφέρουσες φωτογραφίες θα δεις μια κανονική ζωή, πέρα από τα μαθήματα.

Για το γεγονός ότι ήταν γιος του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Δεν ήθελα να εκθέσω τον πατέρα μου. Ήμουν στη Μύκονο την εποχή που ο πατέρας μου ήταν πρωθυπουργός. Ένα βράδυ, αργά, έρχεται μια κυρία και μου λέει «δεν πρέπει να γίνει νέο λιμάνι. Θα υπογράψετε;» Βεβαίως της λέω. Μετά με ρώτησε ο πατέρας μου αν υπέγραψα κάτι τέτοιο. Το ζω τώρα και με τα παιδιά μου. Από την πρώτη στιγμή το εξηγήσαμε στη Μαρέβα, τους είπαμε ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν αλαζονικά τον κόσμο. Αναγνωρίζουν τη σημασία της σωστής συμπεριφοράς στον κόσμο. Έχει τελειώσει πια το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». Το μήνυμα αυτό το πέρασα από νωρίς στα παιδιά μου.

Ποια χαρακτηριστικά θα ήθελε να πάρουν τα παιδιά του

Θα ήθελα να μπορούν να πάρουν την επιμονή και την προσήλωση στον στόχο. Αυτοί που διακρίνονται είναι αυτοί που δεν παίρνουν τις αποτυχίες κατάκαρδα. Αντιδρούσα πιο πολύ εν θερμώ απ’ ότι ήθελα. Όταν το βλέπω στα παιδιά μου αυτό, τους λέω να πάρουν μια ανάσα και να συνεχίσουν. Έχουμε καλή σχέση με τα παιδιά μας. Μπορούν να μιλήσουν σε μας ανάλογα με το πρόβλημα που έχουν. Είμαι υπερήφανος για ό,τι έχω καταφέρει στην οικογένειά μου. Μου αρέσει που έχουμε μια ανοιχτή σχέση μαζί τους. Μου λένε πολλές φορές αυτό που βλέπουν, ένα πρόβλημα. Προσπαθώ να τους εξηγήσω τι κάνω για το πρόβλημα αυτό.

Τι θα έκανε αν κάποιος σύντροφός των παιδιών τους ήταν άλλο κόμμα

Δεν έχω αφήσει την πολιτική να επηρεάσει τις σχέσεις των παιδιών μου. Αφήνω την ελευθερία στα παιδιά να μας συστήσουν τους συντρόφους τους.

Για το αν δέχεται κριτική από τα παιδιά του

Δέχομαι κριτική. Αντιδρώ καλύτερα απ’ ότι αντιδρούσα στο παρελθόν. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στην κριτική, να είναι με επιχειρήματα. Είναι πολύ σκληρά στην κριτική τους. Κάποιες φορές πρέπει να πάρουμε τη λιγότερη κακή απόφαση. Διαχειριζόμαστε κρίσεις, πρέπει να βγαίνω μπροστά όταν υπάρχουν δυσκολίες. Πρέπει ο πολιτικός να ξέρει την αλήθεια από την οικογένεια του.

Για το αν διαβάζει τα σχόλια στα social media

Το έκανα παλιά. Δέχομαι την καλοπροαίρετη κριτική.

Για τις δυσκολίες που είχε με τη Μαρέβα

Ξεπεράσαμε τις δυσκολίες. Για χρόνια δεν ήμασταν μαζί. Φταίγαμε και οι δύο και έπρεπε να ξεπεράσουμε την πίκρα της στιγμής. Πρέπει να είσαι απόλυτα ταγμένος στα παιδιά. Δώσαμε χρόνο στον χρόνο. Δεν είπαμε κακές κουβέντες. Όταν ξαναβρεθήκαμε επανατοποθετήσαμε τη σχέση μας και είμαστε πλέον καλύτερα από ποτέ. Κάποιες φορές πρέπει πριν τις οριστικές αποφάσεις να δίνουμε λίγο χρόνο. Το διαζύγιο ήταν μια οριστική απόφαση. Δεν πρέπει να φορτώνει στον άλλον όλα τα προβλήματα.

Δουλέψαμε και με ειδικούς και μαζί. Είχαμε ψυχολογική υποστήριξη. Τα νέα παιδιά αναζητούν βοήθεια πιο εύκολα ψυχολογική βοήθεια απ’ ότι οι παλιότερες γενιές. Αυτό πρέπει να το δουλέψουμε κι άλλο στα σχολεία. Να ξέρουν πώς θα αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής. Στα σχολεία πρέπει να ξέρουν πώς αντιμετωπίζουν το μπούλινγκ. Αυτό το πρόβλημα υπήρχε. Τότε το θεωρούσαμε κανονικότητα. Σε κάποια παιδιά μπορεί να αφήσει στίγμα. Υπάρχουν υπεύθυνοι στα σχολεία γι’ αυτά τα φαινόμενα

Για το αν κάνει τρέλες στη ζωή του

Προσπαθώ να έχω μια κανονική ζωή έξω από τη δουλειά μου. Ως το προς τι κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου, είμαι προβλέψιμος. Κάνω σπορ, κάνω ορεινή ποδηλασία. Πριν μια εβδομάδα με πήρε έξαλλη η Μαρέβα και μου είπε ότι ο πρωθυπουργός του Βελγίου έπεσε ενώ έκανε ποδήλατο. Δεν κάνω παρακινδυνευμένα πράγματα, αλλά δεν θα μπω και σε γυάλα.

Για το αν έχει στείλει μήνυμα σε λάθος παραλήπτη

Σε ποιον δεν έχει τύχει; Το θέμα είναι να το καταλάβεις. Ευτυχώς δεν έκανα κάτι που με εξέθεσε ανεπανόρθωτα.

Για το αν έχει καμουφλαριστεί για να βγει έξω

Συχνά θα φορέσω ένα καπέλο, γυαλιά, αλλά πλέον είναι δύσκολο να μην με αναγνωρίσουν. Με καταλαβαίνει πλέον ο κόσμος. Με καταλαβαίνει κυρίως από τη φωνή. Αυτό είναι το τίμημα της αναγνωσιμότητας. Μπορεί στο εξωτερικό να είναι όλο αυτό διαφορετικό, αν και όλο και κάποιον Έλληνα θα πετύχω.

Για το αν έχει παρατσούκλι

Πέρα του Κούλης, όχι. Χρησιμοποιήθηκε με αρνητικό τρόπο. Στοχοποιήθηκα αρκετά και έγινε μια προσπάθεια προσωπικής απαξίωσης. Απαντήθηκαν όμως όλα αυτά στις κάλπες. Η κοινωνία δεν θέλει τοξικότητα. Περιμένει από τους πολιτικούς να λύσει τα προβλήματα του κόσμου.

Για το αν προβάρει τις ομιλίες του

Όχι πια. Πλέον δεν το κάνω. Τώρα είμαι καλύτερος ομιλητής απ’ ότι πριν από 5 χρόνια. Στις αρχές ήμουν πολύ αγχωμένος. Είναι πολύ αγχωτικό να κάνεις δημόσια ομιλία.

Για το αν φανταζόταν την ενασχόλησή του με την πολιτική

Δεν ήξερα τι θα συμβεί. Δεν ξεκίνησα ποτέ με το όνειρο να γίνω πολιτικός και σίγουρα όχι να γίνω πρωθυπουργός. Μετά την ενασχόληση του πατέρα μου, η πολιτική μου άφησε στεναχώρια. Είχα πικραθεί πολύ τότε. Γι’ αυτό δούλεψα 10 χρόνια. Μετά επαναξιολόγησα τις δυνατότητές μου. Όταν δούλευα έμαθα τι σημαίνει να έχω προϊστάμενο, να προσέχω τι κάνω. Και στα παιδιά μου λέω να ασχοληθούν αν θέλουν με την πολιτική, αλλά να έχουν δουλέψει πριν.

Για το πώς μπήκε στην πολιτική

Μπήκα στην πολιτική με το πλεονέκτημα του ονόματός μου. Κληρονόμησα όμως και προκαταλήψεις. Η αναγνωρισιμότητα έχει απαιτήσεις. Ο κόσμος έχει μια αντίδραση απέναντι στις πολιτικές οικογένειες και έχουν ένα δίκιο. Μετά από 20 χρόνια ο κόσμος με κρίνει ως Κυριάκο. Το γεγονός ότι προέρχομαι από μια πολιτική οικογένεια είναι μια υποσημείωση.

Τι υπουργεία θα έδινε στους πολιτικούς αρχηγούς

Είναι δύσκολο, θα απαντήσω στο Tik Tok. Πρέπει να το σκεφτώ.

Για το αν βγαίνει έξω χωρίς να υπολογίζει τις αντιδράσεις

Ξέρω ότι μπορεί να υπάρχουν κι αντιδράσεις. Δεν μπορώ τη χυδαιότητα. Όταν κάνω περιοδείας, περπατώ στον κόσμο. Μπορεί κάποιος να μην θέλει να με χαιρετήσει, δεν πειράζει. Είμαι καλύτερος στο να δέχομαι την κριτική. Η πρώτη αντίδραση είναι να κλείσεις τα αυτιά σου. Χρειάζεται δουλειά να το καταφέρεις. Αλλά να ακούς παράλληλα γιατί ακόμα και μέσα από τις επιθέσεις, κάποιος θέλει να πει κάτι.

Μετά το τέλος της συνέντευξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στην κουζίνα του στούντιο και δοκίμασε ντολμαδάκια, τα οποία χαρακτήρισε ως εξαιρετικά. «Τα ντολμαδάκια που έκανε η μάνα μου ήταν με κιμά. Μου αρέσει πολύ το φαγητό, αλλά δεν μαγειρεύω τίποτα. Όπου πάω μου δίνουν ντολμαδάκια», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook