Μητσοτάκης: Tα Social Media είναι επικίνδυνα για τη δημοκρατία και θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε | Video

μητσοτάκης-tα-social-media-είναι-επικίνδυνα-για-τ-1197326
Φωτογραφία αρχείου

Πιστεύετε πως ο τίτλος είναι υπερβολικός ή παραπλανητικός; Ότι αποκλείεται πρωθυπουργός μιας σύγχρονης Δυτικής χώρας να εκφραζόταν με τέτοιον τρόπο για τα social media;

Και όμως, η ζημιά που έχουν προκαλέσει τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην κυβέρνηση και τον τερατώδη μηχανισμό προπαγάνδας της, όχι μόνο είναι πλέον ξεκάθαρη, αλλά όπως φαίνεται αναζητείται εδώ και καιρό τρόπος χειραγώγησής τους.

Με λίγα λόγια, κάντο όπως ο Ερντογάν.

«Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα δημοκρατίας και το οποίο θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Η αλήθεια είναι πως τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μας φέρνουν τελικά σε επαφή με ανθρώπους που πιστεύουν τα ίδια πράγματα με εμάς. Γιατί αυτό πουλάει τελικά. Οι αλγοριθμοί τους είναι έτσι σχεδιασμένοι. Αυτό δημιουργεί το φαινόμενο των δωματίων της ηχούς, όπου στην ουσία ακούμε μόνο απόψεις που ταιριάζουν με τις δικές μας. Αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα δημοκρατίας, το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να απασχολήσει συνολικά τον δημόσιο διάλογο (…) Είναι πολύ δύσκολο να πείσουμε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική όταν το τίμημα της ενασχόλησης με τα κοινά είναι η δολοφονία χαρακτήρα, η δικιά σου και της οικογένειάς σου», δήλωσε απερίφραστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της «Καθημερινής».

Όταν ο δημοσιογράφος επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός έχει μεγαλώσει σε μια οικογένεια που τα έχει υποστεί αυτά, την κριτική δηλαδή ως κάτι συνηθισμένο για δημόσια πρόσωπα, η απαντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί κάπως προσβλητική για μέλη της οικογένειάς του, όπως ο πατέρας του και πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αλλά και η αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη, που έχουν επίσης δεχθεί σκληρότατη κριτική (ορθώς) για πολλά θέματα.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε όμως πως η ένταση της κριτικής, προς αυτόν και την οικογένειά του συγκεκριμένα, είναι άνευ προηγουμένου, αγνοώντας φυσικά πως η υπερέκθεση της οικογένειάς του ήταν πασιφανέστατα (από την εκλογή του ως πρόεδρος της ΝΔ και μετά) επιλογή του «υπέρκομψου» επικοινωνιακού του επιτελείου, προφανώς με τη συναίνεσή του.

Είναι επίσης προφανές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρόλο που έχει την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ να τον στηρίζουν -δημιουργώντας ασφυκτικές και πρωτοφανείς συνθήκες όσον αφορά στην ενημέρωση των πολιτών- έχει βάλει στο στόχαστρο και τον έλεγχο των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Του μόνου δηλαδή χώρου δημοσίου διαλόγου που όχι μόνο ασκεί κριτική σε θέματα που αποκρύπτονται συνήθως από τα συστημικά ΜΜΕ, αλλά πολλές φορές λειτουργούν αποτρεπτικά και ακυρωτικά σε αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες της κυβέρνησης.

Είναι η δεύτερη φορά μεσα σε λίγο χρονικό διάστημα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον θεσμικό του ρόλο, βάλλει κατά των social media, προαναγγέλοντας «μεταρρυθμίσεις».

Δημοσιογράφοι και στελέχη της ΝΔ (ή και τα δύο μαζί) έχουν εκφράσει επίσης κατά καιρούς την άποψη να πέσει «μαύρο» και «κανόνες» στα social media.

Να σημειώσουμε επίσης πως η Νέα Δημοκρατία, με χρέη που ξεπερνούν τα 350 εκατομμύρια ευρώ, έκανε μία από τις πιο πολυδάπανες διαφημιστικές καμπάνιες στο διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, από το 2019 μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της google, το κυβερνών πλέον κόμμα είναι δεύτερο πανευρωπαικά στην σχετική λίστα.

Πηγή: 2020mag.gr

One thought on “Μητσοτάκης: Tα Social Media είναι επικίνδυνα για τη δημοκρατία και θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε | Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook