Μητσοτάκης σε Ζάεφ: Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

μητσοτάκης-σε-ζάεφ-η-ελλάδα-πρέπει-να-927657

Να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της συμφωνίας, ιδιαίτερα δε στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Ζόραν Ζάεφ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε στον πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας πως ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών.

Πρόσθεσε ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κυρωθεί. «Μετά την κύρωσή της, ωστόσο, η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Από την πλευρά του ο κ. Ζάεφ εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησής του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, προσδοκώντας ταχύτερη υλοποίηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων που συνδέονται με την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην ΕΕ.

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών του με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων. Υπενθυμίζεται πως χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Edi Rama, τον Hashim Thaci και τον Aleksander Vucic.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook