Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Μόνο εσύ μιλάς για Φουρθιώτη – Ζήτα συγγνώμη για τη Novartis»

μητσοτάκης-σε-τσίπρα-μόνο-εσύ-μιλάς-γ-1368215
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Κύριε Τσίπρα μας ενημερώσατε στην ομιλία σας ότι έχω τελειώσει πολιτικά. Φαντάζομαι ότι η εκτίμησή σας είναι το ίδιο ακριβής όπως όταν είπατε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο ο Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές», είπε, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από τη σφοδρή επίθεση που είχε δεχθεί νωρίτερα από τον Αλέξη Τσίπρα. «Άκουσα τον κ. Τσίπρα να κάνει αυτό που ξέρει καλά: να διαστρέφει την πραγματικότητα. Κάθε πρόταση και δύο ψέματα, όχι ένα. Θα αποδομήσουμε ένα-ένα τα ψέματα που είπατε σήμερα εδώ μέσα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ο κ. Φουρθιώτης είναι τόσο σημαντικός στην πολιτική ζωή του τόπου που κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός δεν αναφέρθηκε σε αυτόν στις τοποθετήσεις του», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε σκευωρία την υπόθεση Novartis, για την οποία, όπως είπε, 10 κορυφαία στελέχη της ΝΔ είχαν στοχοποιηθεί και απαίτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη. «Διακόπτω την ομιλία μου για να ζητήσετε συγγνώμη και μη γελάτε κάτω από τη μάσκα», είπε από βήματος Βουλής ο πρωθυπουργός.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί κοινοβουλευτικές διαδικασίες για να εξάγει τα εσωκομματικά της προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του έκανε εκτενή αναφορά στη συγγνώμη την οποία ζήτησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η συγγνώμη μου δεν απευθυνθηκε σε αυτούς που ποτέ δεν την έμαθαν και ποτέ δεν την είπαν. Απευθύνθηκε στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας της επιχειρησιακής ανεπάρκειας ενός ιδιωτικού φορέα και της οργανωτικής αδυναμίας του κράτους. Η δημόσια αυτοκριτική και η συγγνώμη ενός Πρωθυπουργού δεν είναι απλή πράξη. Έχει ειδικό βάρος και ξεχωριστή σημασία».

«Δεν είναι η πρώτη φορά, αν και σήμερα ξεπεράσατε τον χειρότερο εαυτό σας, που αντιστρέφετε λέξεις, σημασίες και νοήματα για να αντιστρέψετε την πραγματικότητα. Θυμίζετε μία ρήση του Σαίξπηρ ότι η αλήθεια μπορεί να χρησιμοποιείται σαν ένα μαλακό γάντι που συχνά φοριέται ανάποδα. Αυτό το γάντι λοιπόν η κυβέρνηση το σηκώνει, όσο προσχηματικό και γεμάτο πολιτικές κηλίδες κι αν είναι».

«Οι όποιες αστοχίες, δεν μηδενίζουν το τεράστιο έργο που έχει γίνει. Υπερδιπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ επί των ημερών αυτής της κυβέρνηση και έχουμε προσλάβει 12.000 επαγγελματίες υγείας. Το 84% των ενηλίκων είναι πια θωρακισμένο. Αν ήμασταν σε αυτό το ποσοστό τον Σεπτέμβριο θα είχαμε γλυτώσει χιλιάδες συμπολίτες μας. Δεν ξεχνάμε ποιοι υποτιμούσαν τους επιστήμονες προτείνοντας κτηνιατρικά φάρμακα για θεραπείες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εδώ και δύο χρόνια, η Πολιτεία στήριξε την οικονομία και την κοινωνία με 43 δισεκατομμύρια ευρώ. Κάλυψε τις αμοιβές και την ασφάλιση όσων δεν δούλεψαν. Ανέστειλε οφειλές και κυρίως κράτησε ζωντανές τις θέσεις εργασίας παντού στη χώρα. Η Ελλάδα θα παρουσιάσει την πιο υψηλή ανάπτυξη το 2021. Παρουσίασε την μεγαλύτερη πτώση στην ανεργία. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος δείχνει τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας να δείχνουν ρεκόρ εικοσαετίας. 50.000 άνεργοι βρήκαν δουλειά από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού έρχεται την 1η Μαΐου του 2022. Ο ΕΝΦΙΑ ήδη μειώθηκε κατά 22%», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Ο δεύτερος πυλώνας μας εδράζεται στην κοινωνική μας πολιτική. Ο κόσμος της εργασίας διαθέτει πλέον ένα σαφές πλαίσιο για την απασχόληση εξ αποστάσεως και περισσότερες άδειες και για τους δύο γονείς. Προστασία από την αυθαιρεσία στους χώρους εργασίας. Ο καινοτόμος θεσμός του πρώτου ενσήμου, έρχεται να ενισχύσει νέα παιδιά που δεν είχαν δουλέψει ξανά στη ζωή τους. Τον Δεκέμβριο 634.000 χαμηλοσυνταξιούχοι έλαβαν έκτακτη ενίσχυση. Δώσαμε δουλεια σε ΑΜΕΑ και σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Αλλά και 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο παιδί», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πρόταση μομφής αυτή είναι μια κίνηση απελπισίας και είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Η χώρα δεν έχει προλάβει να γευτεί όλα τα θετικά αποτελέσματα από όσα έχουμε προωθήσει, αλλά οι αχτίδες φαίνονται ήδη. Όσο για την πρόταση δυσπιστίας, αύριο θα έχει ξεχαστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ θα βυθιστεί στα εσωκομματικά του προβλήματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook