Μητσοτάκης σε Γεννηματά: Νόμιζα ότι άκουγα τον κ. Τσίπρα

μητσοτάκης-σε-γεννηματά-νόμιζα-ότι-άκ-1238090

Με επίθεση στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Την ίδια ώρα, έξω από τη Βουλή σε εξέλιξη είναι οι απεργιακές συγκεντρώσεις.

«Κυρία Γεννηματά άκουσα ένα κρεσέντο μηδενισμού, με αφορισμούς, με αναμάσημα ξεπερασμένων κλισέ, όλα μαύρα στην χώρα και στο νομοσχέδιο. Είχα την εντύπωση πως άκουγα τον κ. Τσίπρα. Μεταξύ του πρωτότυπου και του αντιγράφου πάντα το πρωτότυπο θα επιλέγουν οι πολίτες. Αλλά αυτό είναι θέμα που αφορά εσάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως σήμερα στο εργατικό δίκαιο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις αλλαγές «που έρχονται από το αύριο -όπως η τηλεργασία- αλλά και στο σήμερα, όπως ο ρόλος των δύο γονέων στην ανατροφή των παιδιών τους».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην κάρτα εργασίας, σημείωσε: «Τομή πρώτη η ψηφιακή κάρτα εργασίας που θα χτυπά ο εργαζόμενος, και παράλληλα θα χτυπά την αδήλωτη εργασίας και την εισφοροδιαφυγή. Πρόκειται για πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ και όντως εφαρμόστηκε πιλοτικά από το ΠΑΣΟΚ αλλά τώρα θα εφαρμοστεί καθολικά».

«Γιατί άραγε είναι κακό η Επιθεώρηση Εργασίας να παύει να υπάγεται στον κάθε υπουργό και να γίνεται Ανεξάρτητη Αρχή; Μήπως σπάμε κάποια μαγαζάκια, για αυτό ενοχλείστε;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο νέος πατέρας προστατεύεται»

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στα συν του νομοσχεδίου, ότι θεσπίζεται -για πρώτη φορά- «άδεια πατρότητας 14 ημερών με αποδοχές». Τόνισε δε πως πρόκειται για άδεια «μεγαλύτερη ακόμη και από το 10ήμερο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας», επισημαίνοντας πως «ο νέος πατέρας θα προστατεύεται από απόλυση για 6 μήνες», καθώς και ότι «απαγορεύεται η απόλυση εγκύου ή νέας μητέρας».

«Fake news ότι καταργείται το 8ωρο»

«Επειδή λοιπόν πολλοί μύθοι διακινήθηκαν και πολλή δημαγωγία, απαντώ με λίγα λόγια στα fake news, που ακούστηκαν: Μύθος πρώτος: καταργείται το 8ώρο. Όποιος το υποστηρίζει καταργεί την ελληνική γλώσσα και την κοινωνική και πολιτική λογική, καθώς η προστασία του αναφέρεται ρητά στο άρθρο 55 και μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνον εάν ένα κράτος φύγει από την Ευρώπη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook