Μητσοτάκης σε αντιπρόεδρο της Google: Στόχος να γίνουμε παγκόσμιο κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης

μητσοτάκης-σε-αντιπρόεδρο-της-google-στόχο-1805753

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Βουλής, κυβερνητικών στελεχών και άλλων επισήμων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο αίθριο του παλαιού Δημοσίου Καπνεργοστασίου, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 ετών από την έναρξη λειτουργίας του ελληνικού τμήματος της Google.

Στo πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Αντιπρόεδρο Engineering & Research της Google, Yossi Matias.

«Με συναρπάζει η Τεχνητή Νοημοσύνη» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και στη συνέχεια παράθεσε αναλυτικά παραδείγματα με τα οφέλη τη χρήσης της σε πολλούς τομείς, μειώνοντας παράλληλα τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Μιλώντας για τις ευρύτερες διαστάσεις της Tεχνητής Nοημοσύνης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να «βρισκόμαστε σε ρολο ρυθμιστη». «Στόχος να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά την ηθική και τον κωδικα δεοντολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης» συμπλήρωσε. Εστίασε ακόμη σε θεματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Πώς θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη κοινωνικά ώστε να τους βοηθήσουμε όλους;», υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρο Engineering & Research της Google, Yossi Matias.

Συζητήθηκε ακόμη η διατήρηση ισορροπίας μεταξύ της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και των ανθρώπινων κινήσεων, ώστε να μην περιοριστούν τα οφέλη της. «Πως οι μεγάλες εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν τα δημοκρατικά κράτη από αυτούς που επιχειρούν να την υπονομεύσουν;», ρώτησε ο πρωθυπουργός τον Αντιπρόεδρο Engineering & Research της Google.

O πρωθυπουργός επεσήμανε τους τρεις τομείς στη δημόσια σφαίρα όπου η Tεχνητή Nοημοσύνη θα μπορούσε να έχει εφαρμογή με ωφέλειες για την κοινωνία.

Κλιματική αλλαγή: Ανέφερε τα πιο εξελιγμένα μοντέλα πρόβλεψης των ακραίων καιρικών φαινομένων πιο ακριβών εκτιμήσεων και πολύ πιο γρήγορα από ό,τι είναι εφικτό τώρα.

Υγεία: Αναφέρθηκε στον τομέα αυτό, στον οποίο παρουσιάζονται μεγάλες ευκαιρίες με πάρα πολλά νέα εργαλεία για την έρευνα που ήδη έχουν αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα στον καρκίνο του δέρματος και τα οποία «λύνουν τα χέρια» στους ειδικούς.

Εκπαίδευση: Αναφέρθηκε στην εκπαίδευση, όπου τόνισε και τις προκλήσεις οι οποίες σε αυτή την περίπτωση είναι πιο μεγάλες, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να υποκατασταθεί ο άνθρωπος στην παραγωγή κειμένων και ομιλίας. Σημείωσε ότι στην εκπαίδευση χρειάζεται να αναπτυχθούν και εργαλεία τα οποία θα μπορούν να αναγνωρίσουν αν ένα κείμενο είναι δημιουργημένο από αλγόριθμο ή από άνθρωπο.

Ο ανθρώπινο εγκέφαλος βασίζεται στη διάδραση με τον κόσμο. Αν εμείς μειώσουμε αυτή τη διάδραση, τι θα συμβεί;, διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός ενώ συμπλήρωσε ότι το σημαντικό ερώτημα είναι ποιος θα λαμβάνει τις αποφάσεις.

«Ένα από τα πιο περίπλοκα ηθικά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η μεγάλη υπόσχεση της Τεχνητής Νοημοσύνησς η ενδυνάμωση της κοινωνίας» είπε ο κ. Yossi Matias, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες αλλά και πάρα πολλές ευθύνες.

«Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη Google» είπε καταλήγοντας ο πρωθυπουργός.

cnn.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook