Μητσοτάκης από την ΔΕΘ: «Προφανώς ο ΒΟΑΚ θα συμπεριλαμβάνει διόδια»

μητσοτάκης-από-την-δεθ-προφανώς-ο-βοα-1281479
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Προφανώς ο ΒΟΑΚ θα συμπεριλαμβάνει διόδια» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχετική ερώτηση, του δημοσιογράφου Γιώργου Σαχίνη κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΔΕΘ.

«Για τις λεπτομέρειες που αφορούν το κόστος, την χρηματοδότηση και τον τρόπο κατασκευής του ΒΟΑΚ είχαμε αναφερθεί στην πρόσφατη εκδήλωση που έγινε στα Χανιά. Αυτή τη στιγμή δεν έχω τα στοιχεία μαζί μου για να αναφερθώ εκ νέου. Κάναμε αναλυτική παρουσίαση στα Χανιά» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Προφανώς ο ΒΟΑΚ και το κομμάτι της σύμβασης παραχώρησης, θα συμπεριλαμβάνει διόδια. Και τα διόδια θα είναι στο ίδιο ύψος των διοδίων που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, περί τα 6 λεπτά το χιλιόμετρο, για την χρήση των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα θεωρούσα λογικό γιατί η Κρήτη πρέπει να εξαιρεθεί τον διοδίων.

Αυτό θα ανέβαζε πάρα πολύ το κόστος χρηματοδότησης και θα μας υποχρέωνε να αναζητήσουμε πόρους οι οποίοι θα έλειπαν από κάπου αλλού» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:  «Επειδή ακούω πάρα πολλούς λαϊκισμούς στην Κρήτη, άκουσα την αντιπολίτευση να κατεβαίνει και να λέει απίστευτα πράγματα για το θέμα των διοδίων, εγώ θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος και ειλικρινής με τους συμπολίτες μου στην Κρήτη.

Θέλω να σας θυμίσω ότι όταν είχαμε κάνει συζήτηση προεκλογικά, πάλι το είχα πει. Έστω κι αν αυτό δεν ήταν ευχάριστο. Ένα σχήμα το οποίο συμπεριλαμβάνει σύμβαση παραχώρησης, προφανώς μεταθέτει ένα κομμάτι της χρηματοδότησης και στον χρήστη.

Αλλά θα μιλάμε για έναν υπερσύγχρονο δρόμο -σχεδόν 300χιλιομέτρων- ο οποίος θα πάρει χρόνια για να γίνει το ξέρετε πολύ καλά, με τεχνικές δυσκολίες. Και αν μου λέτε «έπρεπε η Κρήτη να περιμένει 50 χρόνια;» όχι δεν έπρεπε να περιμένει 50 χρόνια αλλά δεν κυβερνώ 50 χρόνια, κυβερνώ 2 χρόνια. Παρέλαβα ένα έργο το οποίο δεν είχε καμία μελετική ωριμότητα, ήταν μόνο στα χαρτιά.

Ωριμάσαμε πάρα πολύ γρήγορα με μελέτες κάνουμε ήδη παρεμβάσεις ύψους 30. εκατομμυρίων ευρώ – το ξέρετε – για να βελτιώσουμε όσο μπορούμε τον υφιστάμενο προβληματικό δρόμο και στο πκλαίσιο το οποίο έχει παρουσιάσει και ο Υπουργός πολύ αναλυτικά, θα δρομολογήσουμε τμηματικά την ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα όπως είπα στην τελική του κατάληξη από το Καστέλι έως την Σητεία». είπε ο κ. Μητσοτάκης.

zarpanews.gr

8 thoughts on “Μητσοτάκης από την ΔΕΘ: «Προφανώς ο ΒΟΑΚ θα συμπεριλαμβάνει διόδια»

  1. Ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν ότι ακόμα και με διόδια, θα τους έρχεται φτηνότερα ο καινούριος ΒΟΑΚ γιατί το αυτοκίνητό τους θα καίει λιγότερο καύσιμο.

    1. Τζών αν δεν είσαι η …..Ντορα τότε προφανώς είσαι παπαγαλάκι του γκαβού γκαντέμη και γράφεις και μπούρδες για να τις πουλήσεις στους …….αγροίκους Κρητικούς που μόλις δούνε « ξένο « όνομα καταπίνουνε αμάσητο ότι τους πε8´. Άκου λοιπόν Γιάννη : ο μητσοτακης δεν θυμάται να πει μια πληροφορία για το μεγαλύτερο έργο της γενέτειρας του που είναι το μόνιμο αίτημα των τελευταίων 30 χρόνων αν δεν έχει λέει τα χαρτιά μαζί του !!! Μιλάμε για ….άριστο και επίσης ψεύτη γιατί αν έχουν γίνει μελέτες, έχουν βγει τα λεφτά, έχει χωροθετηθεί, έχουν γίνει οι περιβαλλοντολογικές μελέτες κλπ κάτι θα θυμόταν, το γεγονός ότι δεν θυμάται τίποτε σημαίνει ότι όλα είναι κόλπο για να πάρει τις ψήφους των Κρητικών γιατί τους θεωρει (όπως και ολους τους Έλληνες « αγροίκους «, « βοσκούς « πληβείους κλπ, (δες τη στάση που ες δείξε απέναντι τους με τα λοκνταουν, με τα μπλόκα, τα προστηματα, κλπ. Επίσης οποιοσδήποτε λογικός θα καταλαβαίνει ότι ΒΟΑΚ παρά τις παπαριες που λέει το σούργελο πρωθυπουργός ο ΒΟΑΚ δεν είναι όπως οι άλλοι δρόμοι στην ηπειρωτική Ελλάδα γιατί εκεί υπάρχουν επιλογές άλλου δρόμου αν δεν θελεις να πληρώσεις διόδια, στην Κρήτη δεν εχεις τέτοιες επιλογές. Η βενζίνη που λες ότι γλυτωνεις δεν ισχύει γιατί στον καλό και ασφαλές δρόμο το γκαζώνεις όποτε διπλασιάζεις την κατανάλωση. Να στο πω απλά: ΒΟΑΚ με διόδια δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γιατί αν περιμένει ο κατασκευαστής να ανακτήσει τα κεφαλαία και τους τόκους του με διόδια θα περάσουν κάποιοι αιώνες διότι τα νούμερα αυτοκινήτων που θα χρησιμοποιήσουν τον ΒΟΑΚ είναι περίπου 10% από αυτά που χρειαζωντε για να ανακατευτεί ένας ιδιώτης. Με τα αυτοκίνητα που υπάρχουν στην Κρήτη ( ακόμα και όλοι να περνούν από ΒΟΑΚ ) ούτε τα έξοδα της συντήρησης δεν βγαίνουν. Επομένως εδώ είμαστε και να το θυμόμαστε όλοι : ΒΟΑΚ από Μητσοτακη δεν πρόκειται να δει η Κρήτη ακόμα και αν περάσουν 200 χρόνια, απλά χαϊδεύει τους Κρητικούς για τον ψηφο, όπως έκαναν και όλοι οι προηγούμενοι. Ο ΒΟΑΚ είναι η χρυσή κότα των πολιτικών, γιατί να την σκοτώσει κάποιος πολιτικός ?

    2. John προφανώς και είσαι παπαγαλάκι της κυβέρνησης ή περιμένεις κανένα ξεροκόμματο από την κατασκευή του ΒΟΑΚ ή απλώς είσαι επιδοματιας. Αν είσαι κάτοικος του νησιού θα ξέρεις ότι οι κατά πλειονότητα μετακινήσεις είναι από τα γύρω χωριά στις πρωτεύουσες των νόμών για να κάνουν τις δουλειές τους . Αν δεις τον χάρτη γύρω στα 20-30 χιλιόμετρα πήγαινε και αλλά τόσα έλα. Άρα τα 5 ευρώ που θα κάνουν τα διόδια δεν γλιτώνοντας με τίποτα από καύσιμα που λες. Επίσης δεν λες ότι τα αυτοκίνητα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας κάθε χρόνο και τέλη εισαγωγής στην αγορά του αυτοκινήτου για αυτόν ακριβώς τον λόγο.. Όπως επίσης πολύ Σωστά γράφουν δεν υπάρχουν παράπλευροι δρόμοι αν θες να αποφύγεις τα διόδια. Άρα αν γίνει ο ΒΟΑΚ θα είναι για την τσέπη του κολλητού εργολάβου ο οποίος θα πάρει θαλασσοδάνεια απο τις κολλητές τράπεζες και τα γνωστά έχνη θα αποπληρώνουν τα δάνεια με τον οβολό τους. Ας φάμε λοιπόν λίγο σανό (ακόμα) στο όνομα της (πρασινησ) ανάπτυξης

  2. «Η βενζίνη που λες ότι γλυτωνεις δεν ισχύει γιατί στον καλό και ασφαλές δρόμο το γκαζώνεις όποτε διπλασιάζεις την κατανάλωση.»
    Μόνο αυτή η πρόταση έχει σχέση με αυτό που έγραψα εγώ, και το επιχείρημά σου είναι επιπέδου δημοτικού και δεν αξίζει να ασχοληθώ. Βολέψου λοιπόν με το «Μητσοτάκη ****σαι» που έχεις κάνει σύνθημα και άσε τα υπόλοιπα γιατί εκτίθεσαι.

    1. Ο/Η Όχι σε ολους τους πολιτικούς και κόμματα, καινούργιους πατριώτες χρειαζωμαστε με καινούργια κομματα λέει:

      Τζων σε ευχαριστω που μου το θύμησες : Μητσοτακη γαμ.εσαι !
      Θα κάνει λέει εκλογές σε 2 χρόνια και αν δεν πάρει αυτοδυναμία θα ξανακάνει κλπ.
      Το σούργελο πιστεύει ότι θα είναι σε κοντρόλ και τα πάντα εξαρτωντε από αυτόν. Για να καταλάβετε ποιός είναι ο …ψεκασμένος !
      Εντωμεταξύ οι Νεοδημοκράτες καλύτερα να φτιαξουν καινούργιο πατριωτικό κόμμα
      χωρίς κανένα σούργελο από την Ν.Δ ( Καραμανλή, Σαμαρά, Μειμαρακη, Δένδιας, Βαρβιτσωτες, Αβραμοπουλους, Κεφαλογιαννηδες κλπ κλπ κλπ ) καθώς όλοι αυτοί οι μπαμπουίνοι ήταν αραχτοί με τις μίσθαρνες τους και την κολοπέραση τους και δεν βγήκε κανενα καθίκι από αυτά να θέσει θέμα για τις καταστροφές, τους φόνους,, τις βαρβαρότητες, το ξύλο, την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή της χώρας και την κακοποίηση των Ελλήνων από τον μπασταρδο γιο του δοσιλογου αποστάτη. Απεδειξαν όλοι τους ότι δεν τους ενδιαφέρει ούτε ο Έλληνας ούτε η Ελλάδα, όλοι μια λυκοφωλιά, μια μαφια εναντίων μας. Ας καθαρίσουμε επι τέλους το ο στάβλο του Αυγεία και να δώσουμε στα παιδιά μας την όμορφη χώρα που μας έδωσε ο θεός και θυσιάστηκαν τόσοι Έλληνες για να φτάσει μέχρι εμάς. Ποτέ ξανά ψηφο σε κανενα πολιτικό από το 74 μέχρι σήμερα και σε κανενα κόμμα των τελευταίων 50 χρόνων. Κοιτάτε πως μας κατάντησαν και κοιτάτε πως είναι αυτοί οι πρώην ξεβρακβτοι, βίλες, οικόπεδα σπίτια, μισθοί και συντάξεις, όλα στη πλάτη μας τα καθίκια ανθελληνες

  3. Καλημέρα σας.Εγω εδω κ 12 χρόνια π ακούω για το νεο ΒΟΑΚ,σημειώνω το ΝΕΟ,δεν μπορώ να καταλάβω π θα γίνει…..Εκτός αν απλά μεγαλώσουν/φαρδύνουν σε μερικά σημεία τον ηδη υπάρχον κ απλά το βαφτίσουν »Νεο»…..Βλέπω την διαπλάτυνση π είναι στον δρόμο των μουρνιών(τώρα,πως θα περνάει,μεταξύ του βενζινάδικου κ του Παρκιν του σκλαβενίτη,δεν μπορώ να καταλάβω…….),αλλά αυτό σημαίνει,οτι θα μοιράζεται τον δρόμο ή μερικά σημεία,του ήδη δικτύου,εκτός,αν απλά αυτή η διαπλάτυνση,είναι άσχετη με το Νεο ΒΟΑΚ…….Επίσης,μην τσακωνόμαστε στα σχόλια,δεν κερδίζει κανείς κ καίμε τσάμπα data……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook