Μητσοτάκης: «Εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες» | Video

μητσοτάκης-εμπεδώνεται-το-αίσθημα-α-994244

Η τόνωση της αστυνόμευσης , το 112 και τα τροχαία ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας αξιολόγησης και του προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν οι δράσεις του υπουργείου για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στις γειτονιές, μέσω της τόνωσης της αστυνόμευσης, της ενίσχυσης των δυνάμεων άμεσης επέμβασης (Ομάδα ΔΡΑΣΗ και Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) με 1.500 ένστολους και της αντιμετώπισης εστιών ανομίας.

Παρουσιάστηκαν επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικές πρωτοβουλίες του υπουργείου, όπως η ενεργοποίηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, η ολοκληρωμένη εφαρμογή του αριθμού 112, οι ενέργειες για τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και υγείας στις φυλακές και η εκπόνηση σχεδίων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Για το τρέχον έτος ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του υπουργείου συζήτησαν, μεταξύ άλλων, την περαιτέρω αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας, τη βελτίωση της τροχαίας αστυνόμευσης με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους, την ενίσχυση τόσο της συνοριοφυλακής όσο και του σωφρονιστικού προσωπικού και την αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Νομίζω ότι αν πρέπει να κρατήσω κάτι είναι ότι συνολικά έχει εμπεδωθεί και πάλι, εμπεδώνεται μάλλον, γιατί είναι μια σταδιακή διαδικασία, ένα αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία. Κάτι για το οποίο εξάλλου είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά. Χαίρομαι, διότι ο σχεδιασμός τον οποίον είχαμε προδιαγράψει από τον Ιούλιο του 2019 υλοποιείται με πολύ σταθερά αλλά και αποφασιστικά βήματα» είπε ο πρωθυπουργός.

«Και μιας και το θέμα είναι επίκαιρο, να πω και πάλι συγχαρητήρια για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Πολιτική Προστασία. Θεωρώ ότι είναι μία σημαντική τομή στον τρόπο με τον οποίον οργανώνονται οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, καθώς τα ζητήματα αυτά θα τα αντιμετωπίζουμε με όλο και μεγαλύτερη ένταση στο μέλλον» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στην καινούργια ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, την οποία επέλεξε σήμερα το πρωί το ΚΥΣΕΑ, κάθε επιτυχία και «να βαδίσουμε και το 2020 στα πολύ επιτυχημένα βήματα της αντιπυρικής περιόδου του 2019, όπου παρότι είχαμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό πυρκαγιών τελικά η έκταση η οποία κάηκε ήταν πολύ μικρότερη. Και φυσικά δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, πάντα πρώτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» είπε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook