Μητσοτάκης: «Δωρεάν φάρμακα και το 2021 για τους χαμηλοσυνταξιούχους» – Παράταση μετά την κατακραυγή

μητσοτάκης-δωρεάν-φάρμακα-και-το-2021-γι-1047035

Δωρεάν φάρμακα και το 2021 για εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτηση στο facebook.

Τα καθυστερημένα αντανακλαστικά του αρμόδιου υπουργού Εργασίας ανέλαβε να υποκαταστήσει ο πρωθυπουργός στην εκπνοή του 2020, λίγο πριν κληθούν οι απόμαχοι να πληρώνουν με τις πενιχρές συντάξεις και τα φάρμακά τους.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη διαβεβαίωση ότι «εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι προσωπική του επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που με κυβερνητική απόφαση ίσχυσε και κατά το 2020.

«Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Την τελευταία αυτή εξέλιξη έφερε η αποκάλυψη ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση ακόμα για παράταση της ευεργετικής πρόβλεψης για περισσότερους από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχους που προβλέπει δωρεάν χορήγηση φαρμάκων.

Μάλιστα, τα σχετικά ρεπορτάζ σημείωναν ότι παρά τις πιέσεις των οργανώσεων των συνταξιούχων, δεν υπήρχε καμία απόφαση από τον υπουργό Γιάννη Βρούτση και διαφαινόταν πως από 1ης Ιανουαρίου 2021, οι συνταξιούχοι θα καλούνταν να πληρώνουν από την τσέπη τους τη συμμετοχή τους στα φάρμακα, μιας και σταματά στις 31 Δεκεμβρίου 2021 η πρόβλεψη που ίσχυε όταν τους κόπηκε το ΕΚΑΣ.

Στην εν λόγω κατηγορία εντάσσονται 606.280 χαμηλοσυνταξιούχοι, που έχουν μικτή σύνταξη μέχρι 500 ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα έπρεπε να πληρώνουν ξανά την αναγραφόμενη τιμή λιανικής πώλησης για τα φάρμακα που χρειάζονται.

Το θέμα τέθηκε σήμερα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είπε ότι θα τεθεί άμεσα υπό συζήτηση και τόνισε πως θα βρεθεί λύση.

 

Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή…

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020

 

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook