Μητσοτάκης: Προετοιμασία για κάλπες μέσα στο 2022

μητσοτάκης-προετοιμασία-για-κάλπες-μ-1357094
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ποιες φράσεις του από τη συνέντευξή του «τον προδίδουν» – Μέτρα για να είναι έτοιμος ακόμα και την άνοιξη

Αυτή τη φορά, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο κατηγορηματικός όσο άλλες φορές ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.

«Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να σας πω ότι θέλουμε να εξαντλήσουμε την τετραετία», είπε χαρακτηριστικά σε ένα σημείο, ενώ σε ένα δεύτερο σημείο ανέφερε: «Έχω δεσμευτεί ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία διότι είναι θεσμικά σωστό και επιβεβλημένο. Δεν έχω καμία πρόθεση να αλλάξω την άποψή μου».

Όποιος διαβάζει πίσω από τις λέξεις είναι φανερό πως θα κρατήσει το «θέλουμε να εξαντλήσουμε την τετραετία» (διαφορετικό σαφώς από το «θα εξαντλήσουμε την τετραετία») και το «δεν έχω καμία πρόθεση να αλλάξω την άποψή μου» (διαφορετικό σαφώς από το «δεν αλλάζω την πρόθεσή μου».

Για να καταλάβουμε όλοι μας τη διαφορά που υπάρχει, να θυμηθούμε πως όταν ο πρωθυπουργός είχε ερωτηθεί στη ΔΕΘ στις 12 Σεπτεμβρίου για το θέμα των πρόωρων εκλογών είχε απαντήσει με πραγματικά αφοπλιστικό τρόπο: «Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία»!

Έχει καμία σχέση η κατηγορηματικότητα της απάντησης στη ΔΕΘ με την απάντηση που έδωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του;

Όχι βέβαια. Και δεν έχει καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση λόγω και της κακής διαχείρισης της πανδημίας και της ανεξέλεγκτης πορείας της ακρίβειας που αρχίζει να κατατρώει το όποιο λαϊκό εισόδημα, ενώ εκτιμάται ότι αποτελεί πρόβλημα και για τις επιδόσεις της οικονομίας, όπως τουλάχιστον έχουν σχεδιαστεί από το οικονομικό επιτελείο. Και επιπλέον, ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει να αποτελεί επιλογή για κεντρώους ψηφοφόρους που στο όνομα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένους ψήφισαν τον Μητσοτάκη το 2019 και τώρα έχουν αρχίσει να απογοητεύονται, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να δημιουργεί προϋποθέσεις για δυναμική επάνοδο.

Είναι σαφές πως ο πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το χρόνο των εκλογών, καθώς δεν μπορεί να γνωρίζει ούτε το χρονικό τέλος της πανδημίας, ούτε τις πραγματικές συνθήκες που θα έχουν δημιουργηθεί ακόμα και το ερχόμενο Πάσχα.

Είναι, όμως, ταυτόχρονα και σαφές πως δημιουργεί όλες τις δυνατές προϋποθέσεις για να έχει έτοιμο το πεδίο εάν και όποτε θεωρήσει ότι θα πρέπει να πατήσει το κουμπί για το στήσιμο της κάλπης! Στην κατεύθυνση αυτή δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η αύξηση του κατώτατου μισθού την 1η Μαΐου αντί την 1ηΙουλίου, η διατίμηση των τεστ έστω και στην προκλητική τιμή των 47 ευρώ και κυρίως τυχόν (αν)επιστρεπτέα καταβολή στο χώρο της εστίασης και όχι μόνο εφόσον συμφωνήσει η ΕΕ-η οποία γίνεται οριζόντια!

Παράλληλα η κυβέρνηση και ο φιλικός της Τύπος, πρωτίστως για ιδεολογικούς λόγους και για θωράκιση από τα ακροδεξιά της , επαναφέρουν το θέμα της «βίας στα Πανεπιστήμια», ξαναζεσταίνοντας για μια ακόμα φορά το θέμα της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» -ενέργεια που αποτελεί και «κίνηση καλής θέλησης» προς τους πρώην «εκσυγχρονιστές» που λαμβάνουν πλέον αποστάσεις από το Μαξίμου.

Επιπλέον σχεδιάζουν «μεταρρυθμίσεις» στην παιδεία και την υγεία, σε μια προσπάθεια να πείσουν πως η είσοδος σε (προ)εκλογική χρονιά «δεν παγώνει» τον «μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα» της κυβέρνησης, ενώ ελπίζουν και στη δημιουργία κλίματος με την έλευση στη χώρα των πρώτων χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ενδιαφέρον δε παρουσιάζει πως ο πρωθυπουργός αποφεύγει οποιαδήποτε μέτρο έχει κόστος στο δεξιό ακροατήριο, όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μεταξύ 50 και 60 ετών.

Τα παραπάνω δείχνουν ως πιθανότερο χρόνο της κάλπης το φθινόπωρο του 2022, με το σενάριο της κάλπης την προσεχή άνοιξη ωστόσο να κερδίζει έδαφος, καθώς –εφόσον το επιτρέψει η πανδημία- περιλαμβάνει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook