Μητσοτάκης: Παραπαίων πρωθυπουργός ο Τσίπρας

μητσοτάκης-παραπαίων-πρωθυπουργός-ο-795985

Το σκοτεινό πρόσωπο της διακυβέρνησης Τσίπρα ρίχνει βαριά σκιά επάνω στη δημοκρατία μας”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση της νέας πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι γίνεται πιο επικίνδυνη καθώς πλησιάζει το τέλος της.

Κάλεσε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα (“ο παραπαίων πρωθυπουργός”, όπως τον χαρακτήρισε) να διαλέξει έναν από τους δύο δρόμους που έχει μπροστά του: “Ή θα προσέλθει στη Βουλή και θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, όπως είχε δεσμευθεί το καλοκαίρι, για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν. Διότι σε μια δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία. ΄Η θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα.”

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως αυτές “δεν θα αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας αλλά και την ποιότητα του ίδιου του πολιτεύματός μας. Γιατί όταν η δικαιοσύνη γίνεται εργαλείο για πολιτικές διώξεις, η δημοκρατία απειλείται. Γιατί όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν είναι ελεύθερα να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση χωρίς να δέχονται απειλές, η δημοκρατία υπονομεύεται. Γιατί όταν καταδικασμένοι και αμετανόητοι τρομοκράτες, με την ανοχή της κυβέρνησης, κάνουν προκλητικές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, σχεδιάζοντας ενδεχομένως το επόμενό τους χτύπημα, η δημοκρατία τραυματίζεται.”

Άφησε μάλιστα βαριά υπονοούμενα για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις σχετικά με την εκλογική διαδικασία, λέγοντας: “Θέλω λοιπόν σήμερα από το βήμα αυτό να προειδοποιήσω τους πάντες με τον πιο επίσημο τρόπο: Οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους και τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν όλες οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με ελεγμένους εκλογικούς καταλόγους, με ασφαλές ηλεκτρονικό σύστημα και με τρόπο που θα διασφαλίζει απόλυτα την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας.”

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε προσκλητήριο σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης για ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο και έκανε λόγο για την ανάγκη να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. “Δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία. Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία. Γιατί η καλύτερη προστασία της δημοκρατίας είναι η ίδια η λειτουργία της μέσα από την κορυφαία διαδικασία έκφρασης της λαϊκής βούλησης.”

Σχετικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για “κωμωδία της εξουσίας που όμως συνιστά τραγωδία για τη χώρα” και επεσήμανε ότι “οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος μπορούν να αυτοεξευτελίζονται όσο θέλουν. Δεν μπορούν όμως να μετατρέπουν τη διακυβέρνηση της χώρας σε πολιτικό survivor.”

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υποκύψει ξανά στον επικίνδυνο δρόμο της πολιτικής ακρότητας”, είπε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως η “υπόθεση Novartis είναι μόνο η αρχή καθώς η σκευωρία ξεγυμνώνεται σε δημόσια θέα. Οι δολοπλοκίες του ΣΥΡΙΖΑ αποκτούν ξεχωριστή σημασία γιατί αποκαλύπτουν μία μεγαλύτερη απειλή: Αυτήν της θεσμικής εκτροπής που θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας.”

Μιλώντας για την οικονομία και κάνοντας μια έμμεση αναφορά στις πρόσφατες προειδοποιήσεις του Κώστα Σημίτη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι “κάποιοι αρχίζουν να σιγοψιθυρίζουν ότι, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να προσφύγει σε επίσημο τέταρτο μνημόνιο για να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες. Γιατί φυσικά άτυπο μνημόνιο υπάρχει ήδη.”

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και στον αναπληρωτή υπουργό υγείας και τις περιβόητες αναρτήσεις του στο facebook: “Ο θρασύς και αδίστακτος υπουργός Πολάκης απειλεί δικαστές, και ο υπουργός Δικαιοσύνης τον καλύπτει. Και τον καλύπτει γιατί απλούστατα Πολάκης ίσον Τσίπρας. Αυτό το έχουν καταλάβει πια όλοι οι πολίτες”, είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο αρχηγός της ΝΔ έστειλε πρώτα ένα μήνυμα σε όσους εντός του κόμματος έχουν ήδη “ράψει κοστούμια εξουσίας”, συνιστώντας τους να τα αφήσουν για λίγο στη ναφθαλίνη και να φορέσουν στολή εργασίας. Αμέσως μετά έστειλε προς όλα τα στελέχη της πολιτικής επιτροπής το μήνυμα της εκλογικής μάχης:

“Η προσωπική στάση όλων μας θα είναι ζωντανό μάθημα. Σας ζητώ να βάλουμε όλοι μαζί την αλήθεια απέναντι στο ψέμα. Τη νηφαλιότητα απέναντι στο φανατισμό. Την αλληλεγγύη απέναντι στο διχασμό. Το πραγματικά νέο απέναντι σε αυτό που αποδείχτηκε παλιό. Με αρετή και τόλμη θα προχωρήσουμε μπροστά. Σας θέλω δίπλα μου και δίπλα σε όλους τους Έλληνες. Αξίζουμε καλύτερα! Μπορούμε καλύτερα! Μαζί μπορούμε. Ελλάδα μπορούμε!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook