Μητσοτάκης: Ο Ερντογάν δεν έθεσε κανένα προκλητικό αίτημα στο ΝΑΤΟ και αυτό κάτι λέει – Δεν θα υπάρξει κλιμάκωση στο πεδίο

μητσοτάκης-ο-ερντογάν-δεν-έθεσε-κανέν-1476842

Απόλυτα ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Ο πρωθυπουργός τόνισε την προσήλωση των μελών της Συμμαχίας στην εδαφική ακεραιότητα των μελών της και τους Κανόνες τους Διεθνούς Δικαίου και αναφέρθηκε στα αιτήματα που τελικά δεν έθεσε ο Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός που δέχτηκε πολλές ερωτήσεις για την προκλητική στάση της Τουρκίας το προηγούμενο διάστημα και την στάση του Ερντογάν μέσα στο Συμβούλιο, σημείωσε ότι ο κ. Ερντογάν δεν προκάλεσε μέσα στη Σύνοδο Κορυφής καθώς δεν έθεσε κανένα θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών και αυτό «κάτι λέει». Επίσης, τόνισε με νόημα ότι το «ΝΑΤΟ δεν μπορεί να γίνεται πεδίο ανάδειξης προβλημάτων μίας χώρας».

Για τη δήλωση «Μητσοτάκης γιοκ», ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αυτό το έχουμε ακούσει ξανά και υπογράμμισε ότι η πόρτα της Ελλάδας είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο αλλά σε συγκεκριμένο πλαίσιο και πως «εμείς αντιμετωπίζουμε τις διαφορές πολιτισμένα». Μάλιστα εκτίμησε ότι δεν θα έχουμε κινητικότητα στο πεδίο και η ελληνική πλευρά δεν αναμένει ένα καλοκαίρι ανάλογο του 2020.

Για την χθεσινή συνάντηση Ερντογάν – Μπαιντεν, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των F-16 της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας η Τουρκία να είναι απομονωμένη. Εμείς τονίζουμε τα του οίκου μας» ενώ επεσήμανε ότι τα F-16 πρέπει να περάσουν πρώτα από το Κογκρέσο και αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και στις σημαντικές επαφές που είχε εκεί.

Αναφορικά με το σλόγκαν «Turkaegean» για τον τουρκικό τουρισμό, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι υπάρχουν ευθύνες οι οποίες πρέπει να αποδοθούν.

Ο πρωθυπουργός, επίσης, τόνισε ότι τα εμπόδια για την είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ξεπεράστηκαν γρήγορα και ανώδυνα. «Οι προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Συμμαχία είναι μεγάλης διπλωματική σημασίας για μέλλον του ΝΑΤΟ. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να προβάλλουμε άμυνα απέναντι στις φιλοδοξίες της Ρωσίας», ανέφερε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι σήμερα στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε η παράνομη μετανάστευση, το θέμα της Λιβύης, η έξαρση ισλαμικής τρομοκρατίας. Κατά τον Έλληνα πρωθυπουργό, η Ελλάδα θέλει να είναι πρωταγωνιστής σε αυτή τη συζήτηση. Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ανησυχία για την επισιτιστική κρίση και διαβεβαίωσε η Ελλάδα προσφέρεται να βοηθήσει οποιαδήποτε προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό του σιταριού από την Ισπανία.

One thought on “Μητσοτάκης: Ο Ερντογάν δεν έθεσε κανένα προκλητικό αίτημα στο ΝΑΤΟ και αυτό κάτι λέει – Δεν θα υπάρξει κλιμάκωση στο πεδίο

  1. Το μόνο που λέει ανθέλληνα είναι ότι είσαι ανίκανος και ηλιθιος ! Σε έκανε πατσαβούρα και σκούπισε τις τουαλέτες ο τούρκος και πήρε ότι ονειρευόταν : τα F-16, τον τερματισμό απαγόρευσης πώλησης όπλων στη Τουρκία, ότι όπλα και κινητήρες που χρειάζεται την έξωση και σύλληψη Κούρδων από τις δυο χώρες, συν την υποστήριξη αμυντική και τεχνολογική από την Σουηδία και Φινλανδία και οπωσδήποτε της Νορβηγίας λόγω του Γραμματέα του ΝΑΤΟ ! Και σύ αντί να ζήτησης συγνώμη από τον Ελληνικό λαό το παίζεις αδιάφορος και σφυρίζεις κλέφτικα και έβγαλες αμέσως απόφαση να παραγγείλει το άλλο το σούργελο ο cone-head Δένδιας να παραγγείλει καμία 40 F-35 λες και είναι μακαρόνια για να υπονομεύσεις οικονομικά άλλες 10 γενειες Ελλήνων ! Παρακάλα μην κάνει καμία κίνηση ο Τούρκος γιατί τότε θα καταλάβεις πως σε βλέπουν οι Έλληνες, τι είσαι πραγματικά για τι χώρα και τι τέλος έχουν όλοι εκείνοι που κατάστρεψαν πατρίδες !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook