Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα σταθεί δίπλα στις εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις

μητσοτάκης-η-νδ-θα-σταθεί-δίπλα-στις-εξ-855530

«Μεγαλώσαμε με βιβλία όπως «Τα μυστικά του βάλτου» και κάποιοι πρέπει να τα διαβάσουν για να καταλάβουν την ιστορία της Μακεδονίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από το μαρτυρικό χωριό Δοξάτο, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Δράμας, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην ανατολική Μακεδονία. Κατά την επίσκεψη του στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δοξάτου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα «Τα μυστικά του βάλτου» και αναφέρθηκε στους αγώνες των κατοίκων για ελευθερία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είδε το ιστορικό φωτογραφικό υλικό του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δοξάτου όπου μεταξύ άλλων απεικονίζονται οι αποτρόπαιες σφαγές των κατοίκων από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στη μόνιμη πινακοθήκη που λειτουργεί καθώς και στη λαογραφική έκθεση. Κατά την έξοδο του από το πνευματικό κέντρο, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Η ιστορική μνήμη αυτού του μαρτυρικού αλλά όμορφου τόπου κρατιέται ζωντανή σε αυτό τον χώρο. Λαός που δεν γνωρίζει τη ιστορία του δεν έχει μέλλον». Φεύγοντας από το χωριό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων του Δοξατου.

Στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ

Λίγο πριν από το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δράμα επισκέφθηκε στην εταιρεία Μάρμαρα Παυλίδη, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρου στη βόρεια Ελλάδα που λειτουργεί στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας. Σε δηλώσεις του μετά την ξενάγηση που του έγινε στους χώρους της εταιρείας και έχοντας στο πλευρό του τον ιδρυτή της επιχείρησης Ευκλείδη Παυλίδη, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

«Το ελληνικό μάρμαρο ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, από την Κίνα στην Αμερική και από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Νότιο Αφρική», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε, «το μάρμαρο αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας και οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν, θα πρέπει να στηριχθούν με χαμηλότερη φορολογία, αλλά και με απλοποίηση του αδειοδοτικού καθεστώτος έτσι ώστε να έχουμε ακόμη περισσότερες επενδύσεις και ακόμη περισσότερες καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο στον οποίο η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα».

«Η Νέα Δημοκρατία», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «την επόμενη μέρα, θα σταθεί δίπλα στις εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις και θα μπορέσουμε να στηρίξουμε όχι μόνο τις επιχειρήσεις αυτές καθ’ αυτές, αλλά να αντιμετωπίσουμε το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας: το πρόβλημα της ανεργίας των νέων. Νέοι οι οποίοι ψάχνουν για καλές θέσεις απασχόλησης, πρέπει να τις βρουν στον τόπο τους. Το μάρμαρο από τη φύση του είναι ένα προϊόν που στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη και εδώ στη Δράμα, ο κλάδος του μαρμάρου από μόνος του, μπορεί να δημιουργήσει αρκετές χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Και αυτό θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook