Μητσοτάκης για παρακολουθήσεις: Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

μητσοτάκης-για-παρακολουθήσεις-δεν-ή-536989

«Δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη»!

Αυτή ακριβώς ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο άλλων παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δηλαδή δεν δεσμεύεται ότι η ΕΥΠ δεν κάνει άλλες παρακολουθήσεις. Απλώς προσπαθεί να καλύψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Αν γίνονται και άλλες παρακολουθήσεις, ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει!

Έτσι εξηγείται, άλλωστε, ότι , δεν έχει διαψευστεί ρεπορτάζ του Δ. Σουλιώτη στην «Καθημερινή» που έχει δημοσιευτεί εδώ και δέκα ημέρες και στο οποίο γινόταν λόγος για παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ επτά έως οκτώ πολιτικών ακόμα, πλην της επιβεβαιωμένης του Νίκου Ανδρουλάκη!

Το ερώτημα είναι απλό: Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός που με το δικό του νόμο –τον πρώτο της κυβέρνησής του- πήρε την ΕΥΠ υπό την ευθύνη και την εποπτεία του, να μην γνωρίζει αν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί;

Και καλά για τον Ανδρουλάκη δεν ήξερε, δεν ρώταγε όμως; Όταν του είπαν ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό του τρίτου κόμματος, δεν ρώτησε «παρακολουθούν και άλλους πολιτικούς;».

Και ας υποθέσουμε ότι δεν το σκέφτηκε, τόσες μέρες που βοούν τα μέσα ενημέρωσης που σέβονται τον εαυτό τους , που θέτουν το ερώτημα «ποιοι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθούνται;», δεν σκέφτηκε να ρωτήσει; Είτε τον πρώην γγ πρωθυπουργού που έσπευσε να του θέσει την πολιτική ευθύνη και τον απομάκρυνε από τη θέση του, είτε τον πρώην Διοικητή Π. Κοντολέονα, είτε όμως και το νέο Διοικητή Θ. Δεμίρη, που φανταζόμαστε πως μόλις πήγε στην οδό Κατεχάκη το πρώτο που θα ρώτησε είναι ποιοι άλλοι παρακολουθούνται! Και τα πρώτα χαρτιά που θα κοίταξε, θα ήταν ο φάκελος των παρακολουθήσεων της Υπηρεσίας που πλέον προΐσταται!

Γιατί δεν απαντάτε λοιπόν ευθέως το ερώτημα; Τι επιδιώκεται να κουκουλωθεί και να κρυφτεί από τον ελληνικό λαό;

ΥΓ1: Η αντικειμενική πολιτική ευθύνη για την ΕΥΠ ανήκει στον πρωθυπουργό.

ΥΓ2: Ποιος αλήθεια ενημέρωσε τον πρωθυπουργό –που δεν ήξερε- για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη; (Κρατείστε το ερώτημα, ίσως έχει ενδιαφέρον αργότερα…)

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook