Μητσοτάκης για Μάτι: «Ξεκάθαρα προσπάθεια συγκάλυψης» – ΣΥΡΙΖΑ: Αθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας για το Μάτι

μητσοτάκης-για-μάτι-ξεκάθαρα-προσπά-730155

Για άθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας της τραγωδίας που έλαβε χώρα στο Μάτι, κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση. Αφορμή αποτέλεσε το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε απόπειρα συγκάλυψης των αιτιών της φονικής πυρκαγιάς.

Το ρεπορτάζ έσπευσε να υιοθετήσειη κυβέρνηση, σε μια προφανή κίνηση πολιτικής εκμετάλλευσης ενός τραγικού γεγονότος που κόστισε τη ζωή σε 102 άτομα, με τη Νέα Δημοκρατία να βάζει ξεκάθαρα στο στόχαστρό της τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν τότε στην εξουσία.

Έτσι, μετά τη σχετική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έσπευσε να μιλήσει για «προσπάθεια συγκάλυψης», υποσχόμενος μάλιστα να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες.

«Όσα αποκαλύπτονται είναι ανατριχιαστικά. Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης. Είναι απαραίτητο να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως επιχειρεί μια χυδαία σπέκουλα στον ανθρώπινο πόνο, επισήμανε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει τη σημερινή ατζέντα και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα τραγικά αδιέξοδα που έφερε την οικονομία, κάνοντας φθηνή αντιπολίτευση με συκοφαντίες.

Σε κάθε περίπτωση, αντικρούει τις κατηγορίες πως υπήρξε παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έστειλε το μήνυμα πως θα λογοδοτήσουν οι εμπνευστές αυτής της «άθλιας επιχείρησης πολιτικής καπηλείας».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η άθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας για το Μάτι θα πέσει στο κενό και οι εμπνευστές της θα λογοδοτήσουν»

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News – Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Η Ν.Δ. προσπαθεί για ακόμα φορά να εκμεταλλευτεί την τραγωδία στο Μάτι για να προάγει τη δική της πολιτική ατζέντα των ψεμάτων και της λάσπης. Επιλέγει μάλιστα, επιχειρώντας μια χυδαία σπέκουλα στον ανθρώπινο πόνο, να το κάνει αυτό τη μέρα ακριβώς που οι άνθρωποι της περιοχής αλλά και όλοι οι Έλληνες κάνουν μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Ο κ. Μητσοτάκης την ώρα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και αφήνει μια ακόμη μάχη για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας να πάει χαμένη, δήθεν συγκλονίστηκε από τις αποκαλύψεις και μιλά ξανά για ευθύνες. Είναι όμως ο ίδιος άνθρωπος που τον περασμένο Σεπτέμβρη από τη Σύνοδο του ΟΗΕ μίλησε για καταστροφική πυρκαγιά που οφείλεται στη κλιματική αλλαγή. Είναι επίσης αυτός που αμέσως μόλις εξελέγη αναβάθμισε σε ΓΓ τον αρχηγό της ΕΛΑΣ που είχε αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της τραγωδίας.

Και σήμερα, μπροστά στα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχει φέρει την οικονομία, επιλέγει να κάνει πάλι αυτό που γνωρίζει καλά: φθηνή αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση με συκοφαντίες, μπας και αλλάξει η ατζέντα.

Η πραγματικότητα είναι ότι καμία παρέμβαση δεν υπήρξε και ούτε θα μπορούσε να υπάρξει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στις έρευνες για το Μάτι.

Η άθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας θα πέσει στο κενό και οι εμπνευστές της θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook