Μητσοτάκης για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Δόξα τω θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής

μητσοτάκης-για-φωτιά-στη-βαρυμπόμπη-δ-1261322
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος. Έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά όλο το βράδυ κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα.

Αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Είναι οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές αυτές οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση.

Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα τω θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής και ότι το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά. Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη στο κινητό συντονιστικό κέντρο «Ολυμπος» στη Βαρυμπόμπη.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε «από εδώ και στο εξής θα ξεκινήσει άμεσα η δουλειά της καταγραφής των ζημιών. Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με τον χρόνο θα ξαναγίνει» και πρόσθεσε «Όμως τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας. Έχουμε κάποιες μέρες ακόμη καύσωνα, μετά θα αρχίσουν οι άνεμοι, οπότε θα ζητήσω από όλες και όλους να παραμείνουμε σε απόλυτη εγρήγορση έτσι ώστε η ζημιά που θα γίνει από εδώ και στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη».

Τέλος ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την πυροσβεστική, την αστυνομία και τους εθελοντές που με τόση αυταπάρνηση, όπως είπε, αντιμετώπισαν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 thoughts on “Μητσοτάκης για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Δόξα τω θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής

  1. Γιατι κοπανιεστε αδικα? Εκει που εχει αποφασιστει να μπουνε φωτοβολταικα και ανεμογεννητριες αντε και καμοια βιλιτσα θα καει ας ερθει και ο σουπερμαν με την παγωμενη λιμνη απο πανω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook