Μητσοτάκης: Εθνική ήττα η Συμφωνία των Πρεσπών

μητσοτάκης-εθνική-ήττα-η-συμφωνία-των-803195

Ως «εθνική ήττα, που έχει ήδη ακυρωθεί στη συνείδηση του λαού» και «εθνικό λάθος, που προσβάλλει την αλήθεια και την ιστορία της χώρας» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Συμφωνία των Πρεσπών, που όπως τόνισε «δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε υπογραφεί και, βέβαια, δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε φτάσει στη Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση».

Περιέγραψε, μάλιστα, «επτά αλήθειες» για τη συμφωνία που αποδεικνύουν ότι είναι εις βάρος των ελληνικών εθνικών συμφερόντων, ενώ έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία της γειτονικής μας χώρας, προειδοποιώντας πως «η Ελλάδα μπορεί ανά πασά στιγμή να βάλει βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα και προειδοποιώντας για τα μελλούμενα μετά από τυχόν κύρωση της συμφωνίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής το ΣΥΡΙΖΑ ότι οδηγεί τη χώρα σε μία εθνική περιπέτεια διαρκείας. «Αγνοεί τις πατριωτικές ευαισθησίες εκατομμυρίων Ελλήνων.

Εγκαταλείπει μια σταθερή εξωτερική πολιτική δεκαετιών. Χρησιμοποιεί το εθνικό θέμα ως εργαλείο εξυπηρέτησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Και, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, εξαγοράζει ακόμη και συνειδήσεις βουλευτών», ήταν η αιχμηρή τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην οποία τόνισε επίσης ότι η «πρόσκαιρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» είναι «βασισμένη στη συναλλαγή».

Κατηγόρησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι επείγεται να δεσμεύσει το μέλλον της χώρας για να υπηρετήσει «αλλότρια συμφέροντα» και για να εξυπηρετήσει «ιδιοτελείς προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες».

Για μια ακόμα φορά ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Βουλή καλείται να αποφασίσει για ένα κορυφαίο θέμα, «χωρίς να έχει στη διάθεσή της το κατεξοχήν υλικό προς συζήτηση: Το πλήρες κείμενο, δηλαδή, του αναθεωρημένου Συντάγματος των Σκοπίων», το οποίο όπως τόνισε δεν έχει κατατεθεί ακόμα «απλούστατα διότι δεν υφίσταται ακόμα γιατί δεν έχει τεθεί σε ισχύ», κάτι που συνιστά «μία εθνική και κοινοβουλευτική ντροπή» όπως τόνισε. Κατηγόρησε μάλιστα τον Ζόραν Ζάεφ ότι έχει ήδη παραβιάσει ένα βασικό όρο της Συμφωνίας, να αλλάξει πρώτα το Σύνταγμα της χώρας του και μετά να έρθει η Συμφωνία προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook