Μητσοτάκης: Εργαζόμαστε για την επανένωση των Γλυπτών, αλλά δεν περιμένω άμεσα αποτελέσματα

μητσοτάκης-εργαζόμαστε-για-την-επανέ-1606306
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η οικονομία και η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα κυριάρχησαν στην καθιερωμένη ενημέρωση της προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό. «Δεν αναμένονται άμεσα αποτελέσματα, αλλά η συστηματική δουλειά που έχει προηγηθεί στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα θα αποδώσει καρπούς», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση πορεύεται με σύνεση και το δίκαιο μέρισμα της ανάπτυξης της οικονομίας θα επιστραφεί στους πολίτες.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε θετική την προσπάθεια ενίσχυσης των ευάλωτων ομάδων και για τα Γλυπτά τόνισε ότι «η διεθνής κοινή γνώμη πλέον έχει συμμεριστεί το δίκαιο αίτημα της χώρας μας» .

«Καθώς το 2023 είναι προεκλογική χρονιά, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ενδώσει στις σειρήνες του λαϊκισμού και να ξεφύγει από το πλαίσιο του ψηφισμένου προϋπολογισμού, ο οποίος προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα για το ’23 κάτι που συνιστά ανακγαία και ικανή συνθήκη προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Επειδή πολλά θα ακουστούν στην προεκλογική περίοδο, εμείς εξακολουθούμε να πορευόμαστε με τη σύνεση και τη σοβαρότητα που οι καιροί απαιτούν. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι έχουμε τη δυνατότητα από την υπερ – απόδοση της οικονομίας να επιστρέψουμε ένα δίκαιο μέρισμα ανάπτυξης προς τις κοινωνικές ομάδες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολύ «συστηματική και αθόρυβη» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός «την προσπάθεια της κυβέρνησης για τον εθνικό στόχο της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα».

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού για τα Γλυπτά:

«Δεν αναμένω άμεσα αποτελέσματα αλλά πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ συστηματικές κινήσεις και εφόσον ο λαός μας εμπιστευτεί ξανά μετά τις εκλογές πιστεύω ότι αυτό τον στόχο θα μπορέσουμε να τον πετύχουμε με απόλυτο σεβασμό στις προφανείς κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει όλες οι κυβερνήσεις, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να πετύχουμε αυτό που όλοι επιδιώκουμε, που δεν μπορεί να είναι άλλο όχι μόνο εμείς οι Έλληνες αλλά και οι επισκέπτες να βλέπουμε αυτό το μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς στην ολότητά του στο φυσικό του χώρο, το Μουσείο της Ακρόπολης στη σκιά του ιερού βράχου».

Η δήλωση της ΠτΔ

«Βρίσκω πολύ θετικό ότι παρά τις συνεχιζόμενες αντιξοότητες – ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, τα προβλήματα είναι πολλά – γίνεται κάθε προσπάθεια στην οικονομία να βοηθηθούν οι ευάλωτοι, που καλούνται να καταβάλουν το πιο βαρύ τίμημα σ΄ αυτές τις εξελίξεις.

Από εκεί και πέρα, με τα πρόσφατα γεγονότα στη Βραζιλία, που ευτυχώς δεν είχαν

κακή κατάληξη, είδαμε κάτι που είναι γνωστό, ότι δηλαδή οι σύγχρονες φιλελεύθερες

δημοκρατίες είναι μια κατάκτηση που χρειάζεται διαρκή υπεράσπιση και επαγρύπνηση.

Τίποτε δεν είναι δεδομένο, και για αυτό η ισχυρή οικονομία, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής με την προστασία και των ευάλωτων ομάδων, η αρμονική λειτουργία των θεσμών, είναι συστατικά στοιχεία αυτής της κατάκτησης, κάτι το οποίο θα κληθούμε όλοι να αντιμετωπίσουμε και στη νέα χρονιά.

Όσο για τα Γλυπτά, είναι πάρα πολύ θετική η εξέλιξη ότι η διεθνής κοινή γνώμη πλέον
έχει συμμεριστεί το δίκαιο αίτημα της χώρας μας και εύχομαι να βρεθεί μια λύση που

θα εξασφαλίσει ακριβώς την επιστροφή τους στο τόπο που ανήκουν, στην Ελλάδα,

και την επανένωση, όπως σωστά αναφέρατε.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook