Μητσοτάκης: Επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας με τον ερχομό των τουριστών

Ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα των προθέσεων του για άνοιγμα της οικονομίας και την επιστροφή στην κανονικότητα στην «Πολιτική Ακαδημία Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας.

Ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες για την άρση των μέτρων “εντός ενός ευλόγου χρονικού διαστήματος” με ημερομηνία- ορόσημο τα μέσα Μαΐου, οπότε θα έχει ανοίξει ο τουρισμός, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδρίασε εκτάκτως η επιτροπή για να συζητήσει τον εορτασμό του Πάσχα, ενώ η Εκκλησία ήδη έχει ανακοινώσει ότι η Ανάσταση θα εορτασθεί στις 21:00 του Μεγάλου Σαββάτου και ενώ η κυβέρνηση έχει παραπέμψει στους ειδικούς για το άνοιγμα της εστίασης, που είχε δρομολογηθεί για τις 4 Μαΐου.

«H υγειονομική κρίση με το έναν ή τον άλλο τρόπο φτάνει στο τέλος της. Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί σημαντικά και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τους επόμενους δύο μήνες. Θα βοηθήσει ο καιρός, θα βοηθήσουν τα self-test και είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος. Mε προφανώς, ημερομηνία ορόσημο τα μέσα Μαΐου, όπου σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας -ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την ελληνική οικονομία- σε επισκέπτες από το εξωτερικό υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε θα έχουν περάσει την ασθένεια, είτε θα έχουν έρθει με ένα αρνητικό test», σημείωσε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του σε διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο της «Πολιτικής Ακαδημία Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Η ελληνική οικονομία μετά την πανδημία – Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Μεταρρυθμίσεις».

«Από την μια το Ταμείο Ανάκαμψης και από την άλλη το ΕΣΠΑ αφορούν όλους τους Έλληνες πολίτες. Δεν μιλάμε, εδώ για έναν κουβά με κεφάλαια, χρήματα, τα οποία απλά θα πάνε σε κάποιες μεγάλες εταιρείες. Ειδικά το σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης -με το ΕΣΠΑ είστε προφανώς, πιο, εξοικειωμένοι, καθώς είναι το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο έχει υποστηρίξει την ελληνική οικονομία εδώ και δεκαετίες- αλλά για το Ταμείο Ανάκαμψης θα διαπιστώσετε ότι είναι μια δουλειά η οποία έχει και εθνικό αλλά και περιφερειακό πρόσημο»σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σεμινάριο, όπου έκαναν παρουσίαση και απάντησαν σε ερωτήσεις των στελεχών της ΝΔ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρού, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος της πανδημίας. Είμαι αισιόδοξος, διότι, η εμπιστοσύνη την οποία έχει χτίσει η πατρίδα μας -ειδικά στους κύκλους των ξένων επενδυτών- είναι αυτή την εποχή εξαιρετικά υψηλή. Άρα, υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Είμαι αισιόδοξος, διότι, εκμεταλευτήκαμε την περίοδο της πανδημίας για να δρομολογήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν κάνει την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική. Και είμαι, επίσης, αισιόδοξος διότι η Ελλάδα σε πείσμα κάποιων που προέβλεπαν τα χειρότερα τελικά -καθώς μπορούμε πια να κάνουμε με αρκετή ασφάλεια έναν απολογισμό του πως διαχειρίστηκαν οι διάφορες ευρωπαϊκές χώρες την πανδημία- τα κατάφερε πολύ καλύτερα από τις πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Το σημερινό σεμινάριο της «Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών Plus» παρακολούθησαν στελέχη της ΝΔ από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ από τον Αύγουστο του 2019 έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 30 αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Την αποψινή εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματεας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ΝΔ Βασίλης Φεύγας και ακολούθησε εισήγηση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργος Στεργιου.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν στο δεν είναι ροχάλα στον καταστρεμενους οικονομικά, ψυχολογικά λαό δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι !
    Πρρωτον μας είπε ότι όλη η καταστροφή που μας υπέβαλε με προπαγάνδα τρόμου επι 24ωρου βάσης, τα εξωπραγματικά πρόστιμα, η αστυνόμο τρομοκρατία, το βάρβαρο ξύλο από τίς ανθελληνικές μαφίες αστυνομικούς, οι εκατονταδες αυτοκτονίες απελπισμένων συμπολιτών από τις πολιτικές του, η επι ένα χρόνων στέρηση ζωής όλων μας έγινε μόνο και μόνο για να πάρει τις μίζες των φαρακοβιομηχανων και για να ενθαρυνει τους ευρωπαίους τουρίστες να έρθουν γιατι έχει έτοιμα και απολυμασμένα τά ελληνόπουλα με τις πετσέτες στα χέρια να τους εξυπηρετήσουνε.! Αν ο λαός δεν τους κυνήγησε μέχρι τώρα, η προσβολή αυτή πρέπει να γίνει αιτία να τιμωρηθεί ο ανίκανος, ανθέλληνας μπαμπουίνος.
    Έλληνες η πανδημία σε όλο τον κόσμο έχει παρει κατακόρυφη άνοδο, όλες οι χώρες κλείνουν τα σύνορα τους μέχρι τέλος Ιουνίου, παρακαλώ μπήκε σε ξένα κανάλια η εφημερίδες να ενημερωθείτε. Αυτό το ξέρει και η συμμορία Μητσοτακη αλλά είναι έτοιμη να σας θυσιάσει για να κρατηθεί στη καρέκλα, για αυτό μάς έδωσαν τα σελφ τέστ, για να μπορούν μετά να κατηγορήσουν το λαό για τους θανάτους που θα έχουμε από τους μολυσμένους τουρίστες. Επαναλαμβάνω και παρακαλώ ολους σας, όλέ οι χώρες. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ, εμεις γιατί θα τα ανοίξουμε. Μέχρι και σήμερα η κατάσταση είναι κρίσιμη που δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας, αυτό θα αλλάξει σε 2 βδομαδες γιατί το είπε ο Φαραώ? Για σκαφτείτε το, οι δικοί μας άνθρωποι θα πεθάνουν για να κρατήσει ο καραγκιοζης την καρέκλα του !

  2. Ρε τραγικέ “τύπε” τα ίδια είπες και έκανες και πέρσι, θες να σου πω πώς τα έκανες; Πήγαινε να παίξεις τένις, μάθε πως η γέφυρα του Ισθμού είναι κλειστή από τον Γενάρη, ασχολήσου με τον σκύλο που για επικοινωνιακούς λόγους μαζέψεις και παράτα μας πια.

  3. Ενημερωθείτε, ο κορωνοιός είναι παγκόσμια στο κόκκινο, όλες οι χώρες έκλεισαν σύνορα, εμείς γιατί θα τα ανοίξουμε ?

    Δείτε το πρόσωπο του δειλού, του προδότη που φοβάται ακόμα και την καμερα να κοιταξει αντρίκια, θα επιστρέψουμε λέει στην ……..καθημερινότητα αλλά δεν μας εξηγεί το γιατί, τί άλλαξε, τί θα είναι σε 2 βδομάδες διαφορετικό από σήμερα εκτός ότι θα έρθουν οι …..τουρίστες που θα μπορούν να κυκλοφορούν άνετα και όπου γουστάρουν εκεί που εμείς οι …….ντόπιοι Μάου – Μάου δεν μπορούμε ακόμα και σήμερα να κυκλοφορήσουμε !! Τί θα αλλάξει από το Πάσχα που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε μέχρι την επόμενη βδομάδα του Πάσχα που θα ανοίξουν όλα ! Μα φυσικά η διάθεση του Φαραώ που αν παρακούσουμε δεν θα μας μοιράσει καθρεφτάκια και χάντρες, γιατί αυτά θα μας μοιράσει, τα εκατοντάδες χιλιάδες πρόστιμα και τα εκατομυρια τις μίζες των τεστ, εμβολίων, μασκων κλπ αυτά θα τα μοιραστεί με τους κολλητούς και τα παπαγαλάκια ! Προσωπικά δεν ξέρω ούτε μπορώ να φανταστώ κάποιο Έλληνα που θα γυρίσει στην κανονικότητα επειδή ο ανθελληνικός ντενεκές θα ανοίξει την χώρα στην πιο κρισημη κατάσταση του κορωνοιού να φέρει μέσα βαλκανιοανατολικούς να μας κολλήσουν τους ανθρώπους μας που έχουν γλυτώσει μέχρι τώρα !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ