Μητσοτάκης: «Είμαι μεγάλος οπαδός του ελληνικού κρασιού»

μητσοτάκης-είμαι-μεγάλος-οπαδός-του-953754

 Είμαι εδώ για να βοηθήσω έτσι ώστε το ελληνικό κρασί να αναπτυχθεί περισσότερο

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους οινοπαραγωγούς για όσα σπουδαία έχουν πετύχει ως κλάδος και ότι επισκέφτηκε την περιοχή ώστε να αφουγκραστεί τις ανησυχίες τους.

«Είμαι μεγάλος οπαδός του ελληνικού κρασιού» και στόχος είναι να αποτελέσει μέρος μιας συνολικής προσπάθειας που πραγματοποιεί η κυβέρνηση προκειμένου να αναδειχθούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και να συνδεθεί ο αγρο-διατροφικός τομέας, με τον τουριστικό τομέα, με τον τομέα του πολιτισμού, ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με οινοπαραγωγούς της Ημαθίας.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους οινοπαραγωγούς για όσα σπουδαία έχουν πετύχει ως κλάδος και ότι επισκέφτηκε την περιοχή ώστε να αφουγκραστεί τις ανησυχίες τους.

«Έχουμε και στο παρελθόν συζητήσει τα ζητήματα, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος σας. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε έτσι ώστε το ελληνικό κρασί να αναπτυχθεί περισσότερο, να αποκτήσει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, να διεκδικήσει επάξια τη θέση που του αξίζει. Όχι μόνο στην αγορά της Ελλάδας, προφανώς, αλλά και στην αγορά του εξωτερικού, και κυρίως πώς μπορεί να συνδεθεί το ελληνικό κρασί με μία συνολική προσπάθεια την οποία κάνουμε για να αναδείξουμε τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και να συνδέσουμε τον αγρο-διατροφικό τομέα, με τον τουριστικό τομέα, με τον τομέα του πολιτισμού ώστε να προτάξουμε ένα συνολικό, πειστικό αφήγημα για το πώς αντιλαμβανόμαστε σήμερα την βιώσιμη ανάπτυξη» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Για την επίσκεψη του κινέζου Προέδρου στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «είχα την ευκαιρία, πριν από λίγες μέρες, να βρεθώ στην Κίνα. Να κάνουμε συζητήσεις για το πόσο σημαντική είναι η αγορά της Κίνας, η οποία ανοίγει με γρήγορους ρυθμούς για τα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα. Όταν όμως αναζήτησα τα σχετικά στοιχεία διαπίστωσα ότι, δυστυχώς, οι εξαγωγές μας στην Κίνα σε σχέση με την εμβληματική χρονιά του 2011 -αν δεν κάνω λάθος- έχουν μειωθεί σημαντικά.

Πρέπει να δούμε, λοιπόν, τι θα κάνουμε -αυτό είναι ένα παράδειγμα μόνο- για να αντιστρέψουμε αυτή την πορεία. Ξέρω ότι υπάρχουν προγράμματα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θέλω να ακούσω όμως και από εσάς ποιες είναι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Και βέβαια να δούμε πώς, συγκροτημένα, μπορούμε να βοηθήσουμε, να προβάλλουμε το ελληνικό κρασί οργανωμένα και μεθοδικά -σε συνεργασία με τον κλάδο- στις αγορές του εξωτερικού».

Τελικά αυτό θα είναι και η καλύτερη διαφήμιση της προσπάθειας την οποία κάνουμε. Το κλίμα συνολικά στη χώρα είναι πολύ καλύτερο. Υπάρχει μία αισιοδοξία ότι η χώρα αφήνει πίσω της την κρίση. Ένα καλό ποτήρι κρασί, το οποίο ούτως ή άλλως ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου, μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανθούμε ακόμα καλύτερα για τις προοπτικές της χώρας μας. Επομένως σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας και ο λόγος σε εσάς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook