Μητσοτάκης: «Έχω κουραστεί να κάνω παρατηρήσεις στους καπνιστές, θα εφαρμόσουμε τον αντικαπνιστικό νόμο»

μητσοτάκης-έχω-κουραστεί-να-κάνω-παρ-803313

Σε εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», μίλησε από ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου.

Στην ίδια εκδήλωση, λίγο νωρίτερα, είχε μιλήσει και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στον αντικαπνιστικό νόμο. «Δεν είχα πρόθεση να το πω αυτό. Το λέω μόνο επειδή άκουσα τον υπουργό υγείας να Μιλάει για τον αντικαπνιστικό νόμο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «Όταν ο υπουργός αναπληρωτής υγείας κυκλοφορεί με ένα τσιγάρο εντός κλειστών χωρών για ποιον αντικαπνιστικό νόμο μιλάμε;».

«Η Νέα Δημοκρατία εφόσον την εμπιστευθούν οι Έλληνες πολίτες θα εφαρμόσει άμεσα τον αντικαπνιστικό νόμο χωρίς καμία εξαίρεση και αυτό αποτελεί προσωπικό δικό μου στοίχημα. Ξεκινώντας με το θλιβερό θέαμα της Βουλής, όπου έχω κουραστεί να κάνω παρατηρήσεις σε συναδέλφους βουλευτές, σε δημοσιογράφους, προσωπικό της Βουλής που συνεχίζει να καπνίζει εντός του κοινοβουλίου χωρίς κανέναν σεβασμό στους υπόλοιπους», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Χρειάζεται ένα επιχειρησιακό σχέδιο δράσης. Το οποίο θα έμπλεκε σε αυτήν την προσπάθεια και τις επαγγελματικές ενώσεις, καθώς και τα εστιατόρια και τα καφέ τα οποία θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν πλεονέκτημα εάν εφαρμόσουν τον αντικαπνιστικό νόμο και θα υπάρξει μία συνολική συμμαχία των πρόθυμων έτσι ώστε ο αντικαπνιστικός νόμος να εφαρμοστεί. Ενδιαφέρον είναι ότι και οι ίδιοι οι καπνιστές μας λένε ότι ο αντικαπνιστικός νόμος πρέπει να εφαρμοστεί», σημείωσε εν συνεχεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook