Μητσοτάκης διαψεύδει Μητσοτάκη: Και λεφτά βρήκε και «λαϊκιστής» έγινε…

μητσοτάκης-διαψεύδει-μητσοτάκη-και-λ-979566

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το ρεύμα, το «λεφτόδεντρο» που ανακάλυψε και τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις.

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του συχνά-πυκνά κλίνουν τη λέξη «λαϊκισμός» σε όλες τις πτώσεις της, όταν καλούνται να απαντήσουν στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την πολιτική τους. Αν θυμηθούμε τι έλεγαν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν για την ακρίβεια και τα συγκρίνουμε με όσα ανακοίνωσε χτες το απόγευμα, θα καταλήξουμε εύκολα στο συμπέρασμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε… «λαϊκιστής»!

Στις 10 του περασμένου Φεβρουαρίου ο αρμόδιος για την ακρίβεια υπουργός επισκέφθηκε την Καστοριά, όπου δέχτηκε αποδοκιμασίες από αγρότες, που διαμαρτύρονταν για το ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα. Ο ίδιος μίλησε για «λαϊκισμό». Και ακόμα δεν είχαν εμφανιστεί οι λογαριασμοί με τα θηριώδη ποσά.

Μια μέρα μετά, στις 11 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα αποκλιμακωθεί η αύξηση των τιμών και επέκρινε την αντιπολίτευση με τη φράση «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα».

Στις 16 Μαρτίου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το πρώτο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Και απαντώντας προκαταβολικά στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι δίνει «ψίχουλα», είχε πει: «Πρώτος εγώ θα αποφάσιζα μεγαλύτερο πακέτο στήριξης, αν ήμουν σίγουρος ότι δεν θα έθετα σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα».

Φαίνεται ότι μέσα σε ενάμιση μήνα ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε κάποιο δικό του «λεφτόδεντρο» και …ξέχασε όσα έλεγε για τα «λεφτόδεντρα» της αντιπολίτευσης.

Ο χτεσινός Μητσοτάκης διέψευσε τον Μητσοτάκη των προηγούμενων μηνών. Ελεγε ότι δεν θα πάρει οριζόντια μέτρα και πήρε. Υπουργοί του λοιδορούσαν όσους έλεγαν ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η «ρήτρα αναπροσαρμογής», διότι εκτοξεύει τα τιμολόγια. Φιλικά του μέσα ενημέρωσης έλεγαν και έγραφαν ότι δεν μπορεί να καταργηθεί αυτή η ρήτρα, διότι οι πάροχοι θα αύξαναν αλλιώς τις τιμές. Ο κ. Μητσοτάκης τούς διέψευσε. Και χτες ουσιαστικά υποχρεώθηκε να «παγώσει» εν μέρει αυτή τη ρήτρα.

Τι άλλαξε μέσα σε ενάμιση μήνα και ο πρωθυπουργός βρήκε λεφτά για μεγαλύτερο πακέτο παροχών χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Τίποτα δεν άλλαξε. Μόνο κάποια νούμερα στις δημοσκοπήσεις, τα οποία άρχισαν να τον τρομάζουν, καθώς οι πληττόμενοι από την ακρίβεια έχουν γίνει πολλοί και θα πάνε στις κάλπες, όποτε στηθούν, με άγριες διαθέσεις. Για να τους προλάβει, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης έγινε και «λαϊκιστής» και κάποιο «λεφτόδεντρο» βρήκε. Αυτό που δεν γνωρίζουμε σήμερα είναι πόσο θα κινδυνεύσει η «δημοσιονομική σταθερότητα»(σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι η χώρα μπορεί να βρεθεί ξανά μπροστά σε κίνδυνο νέας χρεοκοπίας), για την οποία ανησυχούσε ο ίδιος μέχρι πρόσφατα.

Το συμπέρασμα από όλα αυτά αποτυπώνεται στη γνωστή αρχαία ρήση «ανάγκα και Θεοί πείθονται». Οπου «ανάγκη» γράφε εξοργισμένοι ψηφοφόροι…

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook