Μητσοτάκης: Δεν θα ταξιδέψουμε το Πάσχα – Πότε ανοίγουν εστίαση, σχολεία, μετακινήσεις εκτός νομού – Ξεκινά ο εμβολιασμός για τους άνω των 30

μητσοτάκης-δεν-θα-ταξιδέψουμε-το-πάσχ-1123581

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα ενόψει Πάσχα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

Το μήνυμα του πρωθυπουργού :

Αφού, λοιπόν, ο χρόνος είναι μαζί μας, έχουμε ανάγκη από ορατότητα και προοπτική. Από έναν σαφή, «οδικό χάρτη» για το επόμενο διάστημα. Γι’ αυτόν θα σας μιλήσω σήμερα.

Η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων. Το Σύστημα Υγείας, χάρη στην αυτοθυσία των γιατρών και των νοσηλευτών μας, ανταποκρίνεται στην πίεση. Και η πολιτική της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των περιορισμών αποδίδει. Γιατί, έστω και αργά, ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και το τείχος ανοσίας χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Είναι, δυστυχώς, γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων διασωληνώνονται είναι, πλέον, ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας.

Ξέρω ότι αυτό ίσως δυσαρεστήσει κάποιους. Αλλά αποτελεί τη μόνη επιλογή, που συνδυάζει τις επιφυλάξεις των γιατρών και τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Και βέβαια, η μόνη που θα μας επιτρέψει, αμέσως μετά το Πάσχα, να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων.

Υπό την προϋπόθεση, συνεπώς, ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε νέα έξαρση, μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα χρονοδιάγραμμα με τρεις σταθμούς:

Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Αυτό τον δρόμο πρέπει να τον βαδίσουμε προσεκτικά και ενωμένοι. Γιατί τα δεδομένα γεννούν αισιοδοξία. Όμως, προϋποθέτουν και πειθαρχία.

Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλούς. Τους εαυτούς τους και τους δίπλα τους.

Επανέρχομαι, ωστόσο, στο πιο κρίσιμο θέμα: τους εμβολιασμούς. Παρά την άψογη οργάνωσή τους, δεν είμαστε ακόμα στα ποσοστά που θα θέλαμε, ιδίως μεταξύ των πλέον ευπαθών. Κι όμως, η ασφάλεια και η αποτελεσματική δράση των εμβολίων αποδεικνύονται κάθε μέρα. Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί.

Θα σας καλέσω, λοιπόν, για μία φορά ακόμη, θα σας παρακαλέσω, να θωρακίσετε την υγεία σας με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης. Ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο. Αλλά στην αρρώστια και στον πόνο. Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό.

Από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. Ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test.

Όλα αυτά μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά σε ένα καλοκαίρι μεγαλύτερης ελευθερίας και ευημερίας. Ας πιστέψουμε, λοιπόν, στους εαυτούς μας. Κι ας το υποδεχτούμε ασφαλείς, ενωμένοι και αισιόδοξοι.

6 thoughts on “Μητσοτάκης: Δεν θα ταξιδέψουμε το Πάσχα – Πότε ανοίγουν εστίαση, σχολεία, μετακινήσεις εκτός νομού – Ξεκινά ο εμβολιασμός για τους άνω των 30

  1. Γελοιοτητες, τι θα αλλαξει σε 15 ημερες, θα μειωθουν τα κρουσματα η θα αυξηθει η ανοσία της αγέλης ή θα ολοκληρωθει ο εμβολιασμος? Ασχετοι ανθρωποι σε κρισιμα ποστα, λυπαμαι τα παιδια μας…

  2. Ο/Η Μισεί τους Έλληνες τόσο πολύ που έχει ξεπεράσει και τον πατέρα του ο ανθέλληνας μπαμπουίνος λέει:

    Μα είναι δυνατόν να αθωμαστε να δίνουμε σημασία σε αυτόν τόν πίθηκο που εμείς ψηφίσαμε για να κάνει κυβέρνηση και αυτός κατάλαβε ότι τον ψηφίσαμε για αυτοκράτορα ! Το μόνο που πρέπει να ανάμεσα είναι να τον συλλάβουμε, να δικαστεί για τις χιλιάδες ζωές που θανάτωσε με τις ηλίθιες ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ, τις εκατονταδες ζωές που αυτοκτόνησαν από τις ίδιες αντισυνταγματικές εντολές, ούτε οι Γερμανοί δεν σκότωσαν τόσους Έλληνες σε όλη την κατοχή και μεις καθόμαστε και μας προσβάλει, μας ξευτιλιζει, και μας φτύνει κατάμουτρα αυτό το ανθελληνικό κακαντράκι, ο γιός του γερμανόφιλου καταδότη, αποστάτη που πέραση τή ζωή του γλυψωντας του Γερμανούς και καταστρεφωντας την Ελλάδα ? Τί άλλο περιμενουμε να δούμε η να ακούσουμε για να τον διολοστειλουμε και να τον τιμωρηθούμε για τα κακά που έφερε στη χώρα ? Είναι ντροπή να έχουμε να μαφία να κυβερνά και να καταστρέφει το μέλλον των παιδιών μας ! Ως πότε θα επιτρέπουμε να έχουν οι προδότες το πάνω χέρι στη χώρα ? Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΑ να μείνει στη χώρα μας, να τους κυνηγήσουμε από το νησί, δικοί μας άνθρωποι θα πεθάνουν από τον κορωνοιό, τα μέτρα που μας λένε ξέρουμε ότι είναι ηλίθια, επι ένα χρόνο που ακολουθούμε τα μέτρα τους το μόνο που πετύχαμε είναι να έχουμε 20 φορές περισσότερους νεκρούς, κρούσματα κλπ.
    Μας λένε ότι το ΕΣΥ είναι ετοιμο να καταρρεύσει και θέλουν να γεμίσουν τη χώρα βαλκάνιους με δήθεν τεστ για να μολύνουν έμάς και τα παιδιά μας και όσοι ζήσουν θα παραμείνουν πάλι για ένα χρόνο σε λοκνταουν γιατί η χώρα θα έχει εκατονταδες χιλιάδες κρούσματα λόγω τουριστών. Είναι δυνατόν να μας λέει ο προδότης λεκές ότι δεν μπορούμε να πάμε στα νησιά και την υπόλοιπη Ελλάδα για να την κρατήσει …..καθαρή για τους ξένους ? Και μεις καθωναστε ακόμα με σταυρωμένα τα χέρια ! Ούτε οι Τούρκοι δεν έχουν τέτοιο μισος στους Έλληνες !

  3. τα πουτ@ν@κι@ της ευρωπης ειμαστε!!

    ανοιξαμε και σας περιμενουμε!!

    μεσα ολοι το χειμωνα για να περνανε καλα οι αλλοι στις διακοπες τους!!

    και οι μουσκ@ροι οι αντι-περιφερει@ρχες να ζητανε lockdown ενοψει τουριστικης περιοδου!! μην το ξεχναμε!!

    και κλειστα σχολεια!! εμ βεβαια οι καφετζηδες και μπουφετζηδες της ευρωπης δεν χρειαζονται γραμματα!!

  4. Ότι και να λες σε έχουμε γράψει στα αχαμνά μας, δεν θελουμε κορωνοτουρίστες ρε πίθηκε στην Κρήτη, να τους πας Ικαρία να τους φιλοξενήσει ο άλλος μαφιόζος με την μεγάλη ταράτσα σούργελο Ε σούργελο ! Και Πάσχα θα κάνουμε όπως θελουμε εμείς και όπου θελουμε να πάμε θα πάμε και άμα θελεις προσπάθησε να μας σταματήσεις μίζερε ανθέλληνα ! Η Ελλάδα σε σιχαίνεται και σένα και τη συμμορία της κονόμας που έστησε, ένας ηλιθιος πολιτικαντης που ξέπεσε πριν να βγάλεις
    2ετία είσαι, ότι άλλο νομίζεις είναι στο μυαλό σου, ούτε ο αυτοκράτορας ούτε ο Μέγα Ναπολέων είσαι ψώνιο ! Εμείς σε βγάλαμε, εμείς σε καταργούμε, εμείς θα σε δικάσουμε και εμείς θα σε τιμωρήσουμε σούργελο μπαμπουίνε ! Αι στο διάλο κωλόσογο, σας ταίζουμε 75 χρόνια και τώρα θα μας βγεις και ….σουλτάνος ! Χαλβά ξεγανωμενε ντενεκέ.! Στο ανάθεμα και σύ και η φάρα σου, άδικο θάνατο ναχετε όλοι σας, σκοτώσατε 10 000 Έλληνες και νομιζετε ότι θα την γλιτώσετε σούργελο !

  5. Αυτός δεν είναι στα καλά του αλλά η τρέλα του έχει σκοτώσει μεχρι τώρα πάνω από 10.0000 Έλληνες και έχει κυριολεκτικά καταστρέψει εντελώς οικονομικά τον Ελληνικό λαό ! Ρε παιδιά, ψήφισε κανείς αυτόν τον κοπρίτη για να μας σώσει τις ζωές μας η να μας πει ποτέ μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας, αν μπορούμε να πάμε στην εκκλησία, αν μπορούνε να πάνε τα παιδιά μας σχολείο, η αν μπορούμε να ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ χωρίς μουρίδα ???? Ρε γεμίστε ντομάτες και αυγά τις τσέπες και πάμε να τονίζει περάσουμε το ζουρλομανδύα και να του βάλουμε και ένα τσίνκγο στο κεφάλι να νομίζει ότι είναι το στέμμα μέχρι να τον τσουβαλιάσομε τον ηλιθιο που την είδε αυτοκράτορας ο πίθηκος !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook