Μητσοτάκης: Δεν χρειαζόμαστε άλλη αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο όταν διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας

μητσοτάκης-δεν-χρειαζόμαστε-άλλη-αστ-1530829
ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Μια φράση που σηκώνει αρκετή κουβέντα σχετικά με την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, εκστόμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο Bloomberg.

«Δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο όταν διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία», τόνισε ο πρωθυπουργός τη στιγμή που μιλούσε στη δημοσιογράφο του διασηµότερου ειδησεογραφικού καναλιού οικονοµικής ενηµέρωσης, Caroline Hyde.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε πρώτο πληθυντικό, γεγονός που προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά σε διπλωματικό επίπεδο.

Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι περίπου το ίδιο είπε και η Ντόρα Μπακογιάννη την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας την απάντηση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία με αυστηρό τόνο έκανε γνωστό: «Η Ρωσία δεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα».

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε πει ότι «ζούμε σε μια περίοδο εξαιρετικά ανησυχητική. Είμαστε σε μια χώρα που έχει συγκεκριμένη απειλή εξ ανατολών, σε μια χώρα που είναι σε πόλεμο με την Ρωσία».

ieidiseis.gr

One thought on “Μητσοτάκης: Δεν χρειαζόμαστε άλλη αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο όταν διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook