Μητσοτάκης: Χαμηλότεροι φόροι, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμός του κράτους

μητσοτάκης-χαμηλότεροι-φόροι-ταχύτε-784407

Χαμηλότερους φόρους, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό τους κράτους αναδεικνύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως κεντρικά σημεία της πολιτικής που θα εφαρμόσει, εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Σε εκτενή συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη «μετα-λαϊκιστική» εποχή και προαναγγέλλει μια πολιτική φιλική προς τις επενδύσεις, με στόχο την ανάπτυξη και την δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, ενώ τονίζει ότι, ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, θα αναζητήσει πολιτική συναίνεση με κόμματα και κοινωνικές ομάδες.

Η οδός Πειραιώς, μπορεί να είναι γεμάτη βιοτεχνίες και βενζινάδικα -όχι ακριβώς η καλύτερη πλευρά της ελληνικής πρωτεύουσας- αλλά ο πρόεδρος της συντηρητικο-φιλελεύθερης αντιπολίτευσης «έχει καλές προοπτικές να μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου-την πρώτη διεύθυνση της Ελλάδας και έδρα του πρωθυπουργού της χώρας, σήμερα ακόμη του Αλέξη Τσίπρα. Εάν όμως οι δημοσκοπήσεις δικαιωθούν, θα πρέπει σύντομα να μαζέψει τα πράγματά του. Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουν οι Έλληνες για νέο Κοινοβούλιο. Στις δημοσκοπήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Νέα Δημοκρατία του προηγείται σημαντικά του αριστερού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα», γράφει ο συντάκτης της «Handelsblatt» στην εισαγωγή της ανταπόκρισής του από την Αθήνα, η οποία φιλοξενείται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας.

Σύμφωνα με τον συντάκτη, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται σίγουρος για τη νίκη: «Θέλω να σχηματίσω μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα ασκεί μια άλλη οικονομική πολιτική […] Με χαμηλότερους φόρους, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κράτους θα προσελκύσουμε επενδύσεις και θα πετύχουμε πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από ό,τι η σημερινή κυβέρνηση», δηλώνει.

Πίσω από το γραφείο του, επισημαίνεται, κρέμεται μια αφηρημένη ελαιογραφία του Γιάννη Αδαμάκου σε τόνους του μπλε, το οποίο είναι το χρώμα της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πάρει μαζί του το έργο στο Μέγαρο Μαξίμου, αν κερδίσει τις εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες. Εκεί, πίσω από το γραφείο του πρωθυπουργού Τσίπρα κρέμεται τώρα ακόμη ένα έργο σε έντονο κόκκινο», αναφέρει ο ανταποκριτής και προσθέτει ότι «μετά την συντριβή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας αναζητεί τη φυγή προς τα εμπρός και φέρνει στις 7 Ιουλίου τις εκλογές οι οποίες θα διεξάγονταν κανονικά τον Οκτώβριο, με την ελπίδα ότι η διάβρωση μπορεί ακόμη να σταματήσει».

Σύμφωνα με τον συντάκτη, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εξέπληξε στην έκτασή του ακόμη και κάποιους από τους υπεύθυνους για την στρατηγική της ΝΔ, αλλά οι πρόωρες εκλογές έφεραν μεγάλη ανακούφιση κυρίως στους επιχειρηματικούς κύκλους, καθώς η χώρα απέφυγε έτσι μια παραλυτική προεκλογική περίοδο μηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook