Μητσοτάκης: Αυξάνεται στα 500 ευρώ το πρόστιμο για άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες

μητσοτάκης-αυξάνεται-στα-500-ευρώ-το-πρό-1150076

Ενας μήνας lockdown κοστίζει πάνω από 3 δισ. ευρώ, τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι απαιτείται ατομική υπευθυνότητα καθώς προωθείται η χαλάρωση των μέτρων και το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς. Με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και αυστηρούς ελέγχους. Το πρόστιμο για τους παραβάτες θα αυξηθεί από 300 σε 500 ευρώ, όπως ανακοίνωσε.

Η κατάσταση

Ολη η Ευρώπη είναι «κόκκινη» σε κρούσματα και οι μόνες «κίτρινες» χώρες είναι η Ελλάδα και η Φινλανδία, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή για το θέμα της πανδημίας.

Η χώρα αντιμετώπισε έξαρση του 2ου κύματος στις αρχές Νοεμβρίου και οι νοσηλείες κορυφώθηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου, δήλωσε. Σήμερα έχουμε αποκλιμάκωση και σήμερα νοσηλεύονται 1.690 ασθενείς με Covid-19. Οι διασωληνώσεις αυξήθηκαν και σε μέγιστο αριθμό ξεπεράστηκαν οι 600 στις αρχές Δεκεμβρίου. Εχουμε αποκλιμάκωση, αν και όχι τόσο γρήγορη, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στους θανάτους από κορωνοϊό δήλωσε ότι η χώρα μας βρίσκεται στην 21η θέση, η πέμπτη «καλύτερη» στην Ευρώπη σε αυτή τη μακάβρια στατιστική.

Η επιτυχημένη αντιμετώπιση του 2ου κύματος οφείλεται πάνω απ’ όλα στις προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών. «Υπερέβαλαν εαυτούς και αντιμετώπισαν την πρωτοφανή κρίση». Παράλληλα, η ελληνική κοινωνία έδειξε πειθαρχία στις γιορτές. «Αν είχε συμβεί κάτι δραματικό στις γιορτές θα είχε φανεί ήδη στα δεδομένα».

Τα στοιχεία δεν δικαιολογούν εφησυχασμό. Εχουμε δει ταχεία αύξηση κρουσμάτων σε χώρες που χαλάρωσαν, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα επόμενα βήματα είναι προδιαγεγραμμένα: τήρηση των μέτρων, σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας και στοχευμένοι περιορισμοί στις εστίες έξαρσης του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι κάθε Παρασκευή θα ανακοινώνονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τα επόμενα βήματα, ενώ εκτάκτως αν χρειάζεται η Πολιτική Προστασία θα ανακοινώνει έκτακτα περιοριστικά μέτρα.

Απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «παραλάβαμε 557 κρεβάτια ΜΕΘ και σήμερα έχουμε 1.295 και θα προστεθούν άλλα 150 το επόμενο δίμηνο από την προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος». Συμπλήρωσε ότι σήμερα έχουν 424 κενά κρεβάτια στο ΕΣΥ και έτσι την ασφάλεια να μπορούμε να συζητήσουμε μια περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων και μια σχετική κανονικότητα στη ζωή.

Η οικονομία

Διαθέσαμε 24 δισ. ευρώ το 2020, σχεδόν 15% του ΑΕΠ και ακόμα και τώρα αποζημιώνει το κράτος όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Σχεδόν 700.000 επιχειρήσεις διευκολύνθηκαν με την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Σε αυτό το ασταθές 2020 δεν είδαμε, ευτυχώς, καμία επιβάρυνση στο ισοζύγιο της απασχόλησης, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η στρατηγική μας μέχρι σήμερα φαίνεται να αποδίδει. Πολλά νοικοκυριά επωφελούνται φέτος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι οδηγίες των ειδικών

«Σε κάθε περίπτωση ακολουθήσαμε τις υποδείξεις των ειδικών κατά γράμμα. Μια φορά πήραμε πιο αυστηρά μέτρα (το πρώτο 15μερο του Ιανουαρίου). «Ποτέ δεν ακούστηκε ότι δεν αναζήτησα τη συμβουλή του Σωτήρη Τσιόδρα και των ειδικών». Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι στην επιτροπή δεν συμφωνούν πάντα όλοι με όλους. Δεσμεύονται όμως από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που γίνεται στην Επιτροπή.

«Ουδέποτε υπήρξε σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και επιστημόνων», ξεκαθάρισε.

Τα εμβόλια

Η χώρα μας έχει σήμερα εξασφαλισμένες ποσότητες για 15,3 εκατ. εμβολιασμούς. Αν είστε διατεθειμένοι να ασκήσετε κριτική σε αυτό θα πρέπει να απαντήσετε αν καλώς μπήκαμε στο πρόγραμμα της ΕΕ και αν καλώς αγοράσαμε το διπλάσιο των εμβολίων που εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν, δήλωσε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Από τον Απρίλιο θα έχουμε περισσότερα εμβόλια απ’ όσα θα χρειαζόμαστε για να καλύψουμε τη ζήτηση. Σήμερα, όπως σε όλο τον κόσμο είμαστε στην αντίθετη κατάσταση με λίγες δόσεις και υψηλή ζήτηση. Γι’ αυτό επιλέχθηκε η προτεραιοποίηση. Ηδη έχουν κλειστεί 122.000 ηλεκτρονικά ραντεβού.

«Πάλι καλά που δεν μας ζητήσατε να κρατικοποιηθεί η Pfizer με ένα νόμο και ένα άρθρο», απάντησε στο αίτημα να δοθούν οι πατέντες των εμβολίων. Είναι αστεία αυτά τα επιχειρήματα, πυροτεχνήματα.

Στόχος μας να εμβολιάσουμε δυο εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα τέλη Μαρτίου δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: euro2day.gr

12 thoughts on “Μητσοτάκης: Αυξάνεται στα 500 ευρώ το πρόστιμο για άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες

  1. 500€ το προστιμο. Είναι με διαφορά η πιο χουντικη και αυταρχική «κυβέρνηση» στην Ελλάδα. Εχθρός μας πλέον είναι και ο μέσος νεοδημοκρατης ψηφοφόρος! Σε ποια άλλη Ευρωπαικη χώρα που καυχιεστε εσείς οι φιλελε το προστιμο για μια ασκοπη μετακίνηση ( η οποία κρίνεται ασκοπη από τον καθένα αστυνομικό και έχει πολλα κενά πχ. Μη ασκοπη μια βόλτα στην Παρνηθα, ασκοπη να πας από το κέντρο στη Σουδα) είναι όσο ο κατώτατος μισθός? Το καταλαβαίνετε ότι για τον μέσο άνθρωπο αν τυχει δυστυχώς και τον γράψουν δε θα χει να φαει μετά? Καθάρματα!!!
    Μηδέν ενίσχυση της υγείας, κάθε μέρα ακουμε για νέες προσληψεις μπάτσων και νέα σώματα. Ας μας κλείσουν και τα φβ να μην εκφραζόμαστε και να βλέπουμε μόνο τηλεόραση!
    ΥΓ. Τουλάχιστον ας πουλησουμε στην Ευρώπη ότι το φάρμακο του κορονοιου είναι η καταστολή και ο εκφοβισμός του μέσου ανθρωπάκου. Φυσικά οι ομοϊδεάτες του Κουλη και 500€ έχουν να πληρωσουν και για να πανε διακοπές στα Εμιράτα.

  2. Α ρε πατριωτη για μια φορά ακόμα ρίχνεις την ευθύνη στον ελληνικό λαό που έχει στερηθεί τα πάντα και βαδίζει ολοκληρωτικά προς καταστροφή.500 το πρόστιμο και που θα τα βρουνε ρε ενώ εσείς και τα σηναφια σας θα είστε μια χαρά.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ και πάλι ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ….

  3. αξιοκρατία όμως είσαι άνεργος τοτε 500€ , έχεις μισθό 5000€ τότε 500€ αλλά στην Γερμανία το προστιμο είναι στα 150€ και φυσικά μην πουμε για τα ποσα που δίνουν στις κλειστές επιχειρήσεις.
    Άκου 500€, ποσο χαζός Θεέ μου. Καιρός να βγουμε απο τα σπίτια μας είτε αριστεροί είτε δεξιοι. Ο τυπος ειναι επικίνδυνος

  4. ΜΗΝ ΑΠΟΡΗΤΕ ΑΜΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΡΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΟΡΙΑΚΑ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΕ ΓΡΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΗ ΜΕΤΑΚΙΝΙΣΗ.
    ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΤΗ Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΑΡΓΑΡΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
    ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ!!!! ΧΑΛΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΠΙΖΝΑ!!! ΡΗΜΑΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ! ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

  5. Που να καταλάβει η φιλελε κυβερνοσαακροδεξια τον μέσο Έλληνα που δεν έχει λεφτά να ζήσει και να φαει. Επειδή δεν κάνατε τίποτα εσείς για το κράτος κι επειδή τόσο καιρό λοκνταουν έχετε καταστρέψει την οικονομία κάπως πρεπει να βγάλετε τα σπασμένα. Λαμόγια!!!
    Θα βγει το ΣΚΑΙ παλι αυριο να λέει για άνοδο στα ποσοστα, μόνοι σας τα κάνετε μόνοι σας τα πιστευετε.
    Εσυ ξεπέρασες κάθε προηγούμενο άχρηστο. Κάτσε να γίνει κ η στραβή με την Τουρκία κ την κουβεντουλα που θα κάνετε και θα δεις για ποτε θα κρυφτείς.

  6. Στο βαθμό που τα πρόστιμα μπαίνουν ως αποτρεπτικός παράγοντας, θα πρέπει να «κόβονται» ως ποσοστό του μηνιαίου εισοδήματος και όχι ως απόλυτο ποσό. Και αυτό θα έπρεπε να αφορά όλα τα πρόστιμα, από το παρκάρισμα μέχρι τα πρόστιμα στα δικαστήρια.

  7. Ρε συντεκνοι εσείς είστε η πρώτη ( και ευχωμαι η τελευταία ) γενιά Κρητικών που φοβάστε και τον ίσκιο σας ! Που είναι τα καπετανιλίκια μωρέ, πού είναι τα παλληκαριά, οι ντελικανήδες, πού είναι οι αετοί και οι οπλαρχηγοί μωρέ ! Θα μας Ε κάνετε να ξεγράφουμε την ιστορία της Κρήτης και να ξαναγράφουμε την Κρήτη από λεβεντογέννα σε «το νησί των δειλών « και «το νησί των φοβιτσιάρηδων « Και ποιους φοβάστε ρε συντεκνοι ? Τους αστυνομικούς ? Ηντα θα σας εκαμουνε μωρε λουστεί 600.000 και είναι 1,000 ? 600 από σας για κάθε 1 αστυνομικό και πάλι τα κάνετε πάνω σας και σας χορεύουνε σαν τις μαϊμούδες και σας καταστρέψανε οικονομικά και σας ξευτιλίζουνε καθημερινά στις οικογένειας σας και σείς …..φοβάστε ! 600 πρός 1 ! Πιόν φοβάστε μωρέ ? Τη μαϊμού το Μητσοτακη ? Ένα παρλιακό, φταμινίτικο, που δεν ητανε άξιο να πάρει μια Κρητικά και πήρε μια Πολονεζα με το κιλό ? Η μήπως φοβάστε τη γριά βλάχα τη μέγαιρα τη μάννα του που άμα ξεχνάει να βάλει μπεμπιλίνο βρωμά κατουρίλα στο χιλιόμετρο ? Ρε συνέλθετε και φέρετε στο νου τους προγόνους σας, βγείτε έξω όλοι σας με τις κατσουνες και κυνηγήστε τους ολους αυτούς από το νησί ! Ολους που θα βρεθούνε αντίθετα ! Παλιά είχαμε τους Αγαρινούς, τους Τούρκους τους βαρβάρους και τους νικήσαμε και τώρα έχουμε το κολοσόι των μητσοτακηδων και σας έχουν ξευτιλισει ! Ντροπή σας !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook