Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Άκυρο το δήθεν Memorandum of Understanding μεταξύ Λιβύης-Τουρκίας

μητσοτάκης-από-βρυξέλλες-άκυρο-το-δήθ-967024

Την άποψη ότι η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα, εξέφρασε μεταξύ άλλων του δηλώσεων ο  Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

«Σήμερα δεν θα ενημερώσω, απλά, τους ομολόγους μου για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, θα ζητήσω -και είμαι σίγουρος ότι θα λάβω- την έμπρακτη στήριξή τους απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα» υποστήριξε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε.

«Το δήθεν Memorandum of Understanding μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας είναι άκυρο. Παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα.

Η Ευρώπη υψώνει διπλωματικά “τείχη” απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Και σε όλη αυτή τη διαδικασία η χώρα μας δεν είναι μόνη της, έχει πολύ ισχυρούς συμμάχους.

Πορευόμαστε με ψυχραιμία, με αυτοπεποίθηση αλλά κυρίως με σχέδιο. Και με τη βεβαιότητα ότι ενωμένος ο ελληνικός λαός στηρίζει τις πρωτοβουλίες μας».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook