Μητσοτάκης από τα Χανιά: Με ψέματα ήρθαν και με ψέματα θα φύγουν από την εξουσία | Video+photos

Ανοιχτή συγκέντρωση στο ενετικό λιμάνι των Χανίων πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας έτσι τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

Με φόντο το Φάρο, από το βήμα της εξέδρας στο Γiαλί Τζαμί, παρουσία φίλων και στελεχών της παράταξης ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων έστειλε από το γενέθλιο τόπο του μήνυμα νίκης ενόψει των κρίσιμων επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και των ευρωεκλογών.Εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, πρωθυπουργού “της χειρότερης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση και μετά”, εξέφρασε το όραμά του για μια Ελλάδα με “λιγότερους φόρους και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις για καλά αμειβόμενες δουλειές” και κάλεσε τους νέους  με την ψήφο τους “να γυρίσουν την πλάτη στα άκρα”. Παράλληλα, απευθυνόμενος στον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης, Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη στήριξή του και τόνισε πως “η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα ξεκινήσει στις 26 Μαΐου με την Κρήτη μπροστάρη”.Ο Χανιώτης πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άρχισε την ομιλία του αναφερόμενος στη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι συντοπίτες του στην πρώτη του, όπως είπε, παρουσία ως αρχηγός του κόμματος. «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για μένα. Έρχομαι στον τόπο μου για πρώτη φορά έτοιμος να αντιμετωπίσω τις πρώτες εκλογές ως αρχηγός της ΝΔ. Αυτή η υποδοχή που μου επιφυλάξατε είναι συγκλονιστική. Σκέφτομαι αυθόρμητα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πόσο περήφανος θα ήταν σήμερα αν ήταν μαζί μας.

Τώρα θα πάμε μπροστά με όλους για το καλό όλων. Τη δύναμη που μου δίνετε θα σας τη δώσω πίσω στο πολλαπλάσιο. Δεσμεύομαι να απελευθερώσω όλες τις δυνάμεις της Κρήτης. Όχι μόνο για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας.

Η Ελλάδα έχει σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη να διδαχθεί από τον Ελεύθερο Βενιζέλο, τον Εθνάρχη, που ταυτίστηκε με το νησί μας. Η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας περνάει όπως και στις δικές του εποχές στιγμές δύσκολες. Έχουμε την ευκαιρία να βγούμε από την καθήλωση . Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε και θα το κάνουμε αποφασίζοντας σωστά στις 26 Μαΐου, την ημέρα που θα είναι η αφετηρία μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής.

Άλλος παριστάνει το παιδί του λαού και καταλήγει να ταξιδεύει με κότερα και άλλος περπατά δίπλα σας στον Ψηλορείτη. ‘Άλλος παριστάνει ότι θυμήθηκε τώρα το Βελουχιώτη και άλλος είχε, έχει και θα έχει πάντα στο γραφείο του τη φωτογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου. Άλλος υπέγραψε τις Πρέσπες και άλλου οι προγονοί του πολέμησαν για τη Μακεδονία μας.

Ο εθνικός διχασμός ήταν πάντα ο μεγάλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως είναι και ο δικός μου αντίπαλος. Είμαι εδώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι θέλω να ενώσω τους Έλληνες. Μαζί θα νικήσουμε, ενωμένοι και όχι διχασμένοι. Την επόμενη Κυριακή πάμε στις κάλπες, σε μια αναμέτρηση κρίσιμη, με βάρος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχουν συνήθως οι εκλογές για την ευρωβουλή. Θα έιναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 4 χρόνια που θα ακουστεί η φωνή των Ελλήνων.

Οι Έλληνες με τη ψήφο τους θα στείλουν το μήνυμα να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά.

Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά τι έζησαν αυτά τα 4 χρόνια και δεν θέλουν να τα ξαναζήσουν. Γι’αυτό και με τη ψήφο τους θα στείλουν το μήνυμα. Ως εδώ, να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά.

Μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή όλων των Ελλήνων. Δικός μου στόχος η οικονομία να ξαναγυρίσει στην ανάπτυξη, ο εθνικός πλούτος να μεγαλώσει και μερίδιο να έχουν όλοι οι Έλληνες. Όσο αυξάνεται το μέγεθος της οικονομίας, τόσο πρέπει να αυξάνουν και οι αμοιβές των πολιτών.

Για πρώτη φορά κόμμα της αντιπολίτευσης διαθέτει ένα τόσο πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα. Δεν μου αρέσει η αντιπαράθεση και η παράθεση μέτρων. Δεν είμαι σαν τον κ. Τσίπρα που αραδιάζει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει.

Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση του αφορολόγητου εκεί που είναι σήμερα. Καταργούμε τη μείωση του αφορολόγητου που μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μείωση αφορολόγητου που θα στερήσει από 1.1.2020 μία σύνταξη και ένα μισθό. Αυτοί που κατήργησαν το ΕΚΑΣ και πήραν 2000 ευρώ ετησίως από το εισόδημα κάθε συνταξιούχου, έρχονται ως προστάτες. Βαφτίζουν ένα επίδομα ως 13η σύνταξη.Η φωτεινή Ελλάδα την οποία οραματίζομαι έχει λιγότερους φόρους και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις για καλά αμειβόμενες δουλειές. Υγεία για όλους και δημόσια παιδεία που θα οπλίζει τα παιδιά με εφόδια για να βρίσκουν δουλειά. Δέσμευσή μου ότι κάθε περιφέρεια της χώρας θα έχει το δικό της πρότυπο σχολείο.

Θα εργαστώ ώστε να σαρώσω όλα τα εμπόδια που εμποδίζουν σήμερα τις επενδύσεις στη χώρα μας.

Η εργασία και το κέρδος θα σταματήσουν να τιμωρούνται. Και το κράτος θα πάψει να είναι συνέταιρος του μικρού επιχειρηματία και του ελεύθερου επαγγελματία. Κοιτάζω τα νέα παιδιά και τους λέω ότι δική μου προτεραιότητα είναι στις νέες δουλειές. Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Καλοπληρωμένες. Που θα προκύψουν μόνο από μία έκρηξη επενδύσεων. Θα εργαστώ ώστε να σαρώσω όλα τα εμπόδια που εμποδίζουν σήμερα τις επενδύσεις στη χώρα μας.

Απαιτώ από όλες τις επιχειρήσεις απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι συμμέτοχοι στην επιχειρηματική επιτυχία.

Η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα ξεκινήσει στις 26 Μαΐου με τη δική σας στήριξη και με την Κρήτη μπροστάρη.

Αλέξανδρε Μαρκογιαννάκη σε στηρίζουμε. Πάμε μαζί για τη νίκη όχι μόνο στην ευρωκάλπη αλλά και στην περιφέρεια της Κρήτης. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα ξεκινήσει στις 26 Μαΐου με τη δική σας στήριξη και με την Κρήτη μπροστάρη.

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πολλές φορές έναν ΒΟΑΚ των ονείρων της. Ο κ. Σπίρτζης με θράσος προκήρυξε το έργο ξεχνώντας ότι λόγω δικής του ευθύνες δεν υπάρχουν ούτε ολοκληρωμένες μελέτες, ούτε σχέδιο. Όλα ψέματα όπως οι ζωγραφιές στο ακίνητο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο

Ο δρόμος για όλα μπορεί να ανοίξει στις 26 Μαίου. Αυτές οι εκλογές έχουν βάρος πολιτικό και διάσταση εθνική. Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν περιθώρια για αβασάνιστες επιλογές. Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε απλά για να στείλουμε ένα μήνυμα διαμαρτυρίας προς κάποιον, ή μήνυμα συμπάθειας προς κάποιον άλλο. Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις. Ούτε πειράματα. Απαιτεί ωριμότητα, ελεύθερη σκέψη και συστράτευση. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Την ενότητα ή το διχασμό;

Τελικά ψηφίζουμε για ποια Ελλάδα θέλουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο, ούτε για ψήφο που θα πάει χαμένη σε κόμματα που ξέρουμε ότι την επόμενη ημέρα δεν θα έχουν κανέναν ρόλο. Με τη ΝΔ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες; Η Κρήτη έδωσε την απάντησή της. Με όλους τους Έλληνες ή με τους λίγους που πρόδωσαν τις ελπίδες των Ελλήνων;

Οι αντίπαλοί μας λένε ψέματα για αυτά που έκαναν, για αυτά που θα κάνουν και για τις δικές μας θέσεις. Με μαύρη προπαγάνδα, με ψέματα, με απειλές. Έτσι κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι πάει σε εκλογές. Με ψέματα ήρθαν και με ψέματα θα φύγουν απο την εξουσία.

Καλώ τους νέους να γυρίσουν την πλάτη στα άκρα

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος δεν είναι περιφερόμενη γλάστρα όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας. Είναι ένας σπουδαίος Έλληνας. Μας εμπνεει. Όσα κάνουν οι αντίπαλοί μας μοιάζουν με κακές απομιμήσεις του χθες. Και όσα λένε ακούγονται ήδη σαν μακρινός αντίλαλος από το παρελθόν. Μέχρι τώρα φωνάζουν “ή τους τελειωνουμε ή μας τελειώνουν”. Θα το ξαναπώ. Εμείς δεν τελειώνουμε κανένα. Αυτό είναι το δικό μου μήνυμα. Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 σελίδα γυρίζουμε.

Από τους νέους τους ζητώ να μην αφήσουν την πολιτική στους ειδικούς. Να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Η αποχή τελικά από την κάλπη σημαίνει συντήρηση και η νεολαία δεν μπορεί και δεν είναι συντηρητική. Καλώ επίσης τους νέους να γυρίσουν την πλάτη στα άκρα.

Όποιος καμαρώνει μόνο για τα μπράτσα της βίας ματαιοπονεί γιατί πάντα θα εμφανιστεί κάποιος με πιο δυνατά μπράτσα όπως συμβαίνει στη ζούγκλα. Η ακροδεξιά δεν ταιριάζει στους νέους. Και πάντως η ακροδεξιά δεν ταιριάζει στην Κρήτη με τη βαθιά δημοκρατική παράδοση.

zarpanews.gr

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ . ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΜΙΚΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ , ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΜΟΛΙΕΣ ΣΕ ΣΤΕΝΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ , ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ. ΜΑ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ , ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜ,ΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΓΥΑΛΙ ΤΖΑΜΙΣΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ , ΤΕΡΑΣΤΕΙΑ – ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ;;; (ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ );;

 2. Ax καημενοι..παρατρεχαμενοι κοντρα παρατρεχαμενοι …. οντως τελικα δε θα παμε ποτε μπροστα! Δε χαμπαριαζουμε τιποτα! Αντε να τελειωνουν οι εκλογες να ησυχασουμε απο ολους σας! Μακρυα!!!! Μου χαλασατε και τη Κυριακη οχι και τιποτα αλλο!!!

 3. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΦΡΑΓΜΑ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ.
  ΒΕΒΑΙΩΣ – ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΒΑΛΣΑΜΙΩΤΗ ΚΑΘΩΣ ΕΚΕΙ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΑΡΧΗ (ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΡΓΑ) ΗΤΑΝ Ο ΟΑΔΥΚ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟΥ…
  ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΕΞΕΔΡΑ-ΑΡΩΜΑ-ΝΤΕΚ-ΑΠΟΘΗΚΗ-ΚΑΒΟΥΡΑΣ-ΡΕΜΕΤΖΟ…ΔΗΛ, ΜΠΡΟΣΤΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

 4. Δεν έχεις ψήφους στα Χανιά Κυριάκο,αμέ στην αριστοκρατια Κηφισιά Εκάλη να σε ψηφίσουνε,και να γαειρετε τα κλεμμένα πίσω τόσα χρόνια ώρα καλη

 5. 1- δεν βαρεθηκε να το παιζει κατι το σημαντικο;
  2- που ειναι οι ψηφοφοροι;
  3- ποια ειναι τα ακρα βρε; ο συριζα; τρελαθηκες; η μηπως η ακρο-Δεξια σου απο Σαμαρα κι υστερα;;;
  4- ποιους προσπαθειτε να πεισετε;
  5- ειδα και κατι ανηλικα με τα σημακια τους αναμεσα στο… “πληθος”, η προνοια επρεπε να τα παρει απο τετοιους γονιους που τα εκθετουνε σε κατι που θα μετανιωσουν οταν μεγαλωσουν και πηξει λιγο το καυκαλι τους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ