Μητσοτάκης από Καστανιές Έβρου: Η Ελλάδα στέλνει μήνυμα σιγουριάς και εθνικής αυτοπεποίθησης | Photos

μητσοτάκης-από-καστανιές-έβρου-η-ελλά-884234

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την Παρασκευή την τριήμερη περιοδεία του στη Θράκη και τη Μακεδονία από το Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τους δύο Έλληνες φρουρούς που βρίσκονται στη συνοριακή γραμμή και ξεναγήθηκε στο φυλάκιο από τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, κ. Χαράλαμπο Λαλούση.

Κατά την επίσκεψή του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

» Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα να σας επισκεφθώ ξεκινώντας αυτή την περιοδεία που κάνω στον Έβρο. Είναι υποχρέωσή μου να βρεθώ πρώτα στο στρατιωτικό φυλάκιο των Καστανιών. Για άλλη μια φορά, να σας συγχαρώ και να επιβεβαιώσω το απόλυτα αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Ιδίως σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική πολιτική συγκυρία, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στέλνουμε και στην απέναντι πλευρά ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, επιθυμίας για σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες πάντα, όμως, στηρίζονται στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και στο σεβασμό των απαράβατων κανόνων καλής γειτονίας. Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στα σύνορά μας: το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους στρατιώτες μας, οι οποίοι έρχονται και υπηρετούν εδώ τη στρατιωτική τους θητεία, σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό, για τα εθνικά συμφέροντα, σημείο.

Θέλω να εξάρω και το συνολικό κοινωνικό σας έργο, πέραν της κύριας αποστολής σας. Έχετε απόλυτο δίκιο να λέτε ότι είστε ταυτισμένοι με την τοπική κοινωνία και πάντα αρωγοί όταν η τοπική κοινωνία σας έχει ανάγκη.

Επιμένω ότι πρέπει να εκπέμπουμε πάντα, ως χώρα, ένα μήνυμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης. Μας κάνετε όλες και όλοι να αισθανόμαστε εξαιρετικά ασφαλείς. Και γι’ αυτό θέλω και προσωπικά να σας συγχαρώ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων, ευχαρίστησαν από την πλευρά τους τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την τιμή που τους έκανε με την επίσκεψή του και του έδωσαν δώρο τη σημαία που κυμάτιζε το τελευταίο εξάμηνο στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στα σύνορα με την Τουρκία.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας έκανε στάση και στο τελωνείο των Καστανιών, όπου συνομίλησε με το προσωπικό και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής–Επεξεργασίας-Εμπορίας Σκόρδου στη Νέα Βύσσα.Το σημερινό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θράκη περιλαμβάνει ακόμη, περιοδεία στην Ορεστιάδα, στο Διδυμότειχο, στο Σουφλί και στην Αλεξανδρούπολη, ενώ το βράδυ θα βρεθεί στην Καβάλα για τις εορταστικές εκδηλώσεις των πολιούχων της πόλης, Πέτρου και Παύλου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook