Μητροπολίτης στις Σέρρες έστειλε την αστυνομία σε μοναστήρι επειδή δεν τηρούνταν τα μέτρα

μητροπολίτης-στις-σέρρες-έστειλε-την-1311875

Έστειλε την αστυνομία σε μοναστήρι της περιφέρειάς του, προκειμένου να συνετιστούν οι μοναχές στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο λόγος για τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο, που -όπως αποκάλυψε- προχώρησε στην κίνηση αυτή προκειμένου ν’ αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά και επειδή δεν θέλει να χαρακτηριστούν τα μοναστήρια της περιοχής του ως χώροι «αντιρρησιών» κατά του εμβολίου.

Μιλώντας σ’ εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΔΙΚΤΥΟ στις Σέρρες, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου έκανε γνωστό πως απέστελλε την αστυνομία σε μοναστήρι στο χωριό Φαιά Πέτρα, προκειμένου να συνετιστεί η ηγουμένη ώστε «μην κάνει του κεφαλιού της» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ο ίδιος έστειλα την αστυνομία στο μοναστήρι για να έχουν τον φόβο δεν είναι ανεξέλεγκτοι αλλά δεν μπορεί να γίνονται κάθε μέρα. Πρέπει να το καταλάβουν πολύ καλά και να μην κάνουν του κεφαλιού τους. Είπα της μοναχής να προστατευτεί τόσο ίδια όσο και να προστατεύσει τους πιστούς που έρχονται στο μοναστήρι» δήλωσε, ζητώντας από τις μοναχές των μοναστηριών της περιφέρειάς του να σέβονται τα μέτρα που αποσκοπούν στη δημόσια υγεία.

Ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου αποκάλυψε πρόσφατα επίσης, πως ιερέας έχασε τη ζωή του από κορονοϊό, αν και εμβολιασμένος, όταν παραβρέθηκε σε γλέντι που προηγήθηκε γάμου που στη συνέχεια ο ίδιος τέλεσε. Εκτός από τον θάνατο του ιερέα, κόλλησαν κορωνοϊό οι περισσότεροι συγγενείς και καλεσμένοι στον γάμο.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook