Μητροπολίτης Πειραιώς: «Δυστυχώς υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία, όποτε τους καταγγέλουν απομακρύνονται»

μητροπολίτης-πειραιώς-δυστυχώς-υπά-372998

Πάνω σε ποικίλα θέματα τοποθετήθηκε ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA» και την εκπομπή «DIRECT» του Τάκη Χατζή.

Αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους, ο μητροπολίτης δήλωσε το εξής:

«Δεν συγκρούομαι με τα πρόσωπα. Συγκρούομαι με την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και είμαι -ως ποιμένας- υπεύθυνος να υπερασπιστώ την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία και πρέπει να καταδείξω ότι αυτή η ψυχοπαθολογική εκτροπή δεν είναι ένα γεγονός που μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο πραγματική ευτυχία, πραγματική ερωτική έκσταση».

«Οφείλω -ως ποιμένας- να πω στα παιδιά μου: προσέξτε το σώμα σας, είναι ναός του Αγίου Πνεύματος. Θα το σέβεστε, γιατί αν δεν το σέβεστε θα έχετε επιπτώσεις θανατηφόρες, καρκίνους, λοιμώξεις, θάνατο», προσέθεσε.

«Δεν έρχομαι σε αντίθεση με τους ανθρώπους που έχουν αυτό το πρόβλημα το ψυχοπαθολογικό. Τους σέβομαι, τους αγαπώ, προσεύχομαι γι’ αυτούς, αλλά στηλιτεύω το κακό», σημείωσε.

Αναφέρθηκε δε και στους ομοφυλόφιλους που υπάρχουν στον χώρο της Εκκλησίας. «Δυστυχώς υπάρχουν», είπε και συνέχισε ως εξής: «Όταν καταγγέλονται επισήμως και συλλαμβάνονται, καθαιρούνται και απομακρύνονται. Δεν παραμένουν μέσα στην Εκκλησία».

Σχετικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης, τόνισε πως η θεσμοθέτησή του τον ενόχλησε και παράλληλα υπογράμμισε πως, σαν άνθρωπο, τον έχει ενοχλήσει ο πειρασμός. «Αλλά πάνω απ’ όλα αγάπησα τον Δημιουργό μου και είμαι ευτυχισμένος. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από τον αληθινό, πραγματικό έρωτα και την αγάπη μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας που οδηγεί στην τεκνοποιία. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα», κατέληξε.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook