Μητέρα πρέπει να πληρώσει διατροφή στον άντρα που «τη βίασε όταν ήταν 16 ετών» και την άφησε έγκυο

μητέρα-πρέπει-να-πληρώσει-διατροφή-στ-1467073

Μία απίστευτη τροπή πήρε η υπόθεση βιασμού ενός κοριτσιού μόλις 16 ετών στη Λουιζιάνα, η οποία σήμερα, στα 32 της χρόνια, υποχρεώνεται από το δικαστήριο να καταβάλλει διατροφή στον άνθρωπο που τη βίασε ενώ έχασε και την επιμέλεια της κόρης της.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Crysta Abelseth υποστηρίζει ότι το 2005 τη βίασε ο 46χρονος σήμερα John Barnes. Όπως λέει, σε ηλικία τότε 16 ετών, είχε βγει με φίλους της και έπινε σε ένα μπαρ. Έπειτα δέχθηκε να την πάει σπίτι της ο Barnes και τότε τη βίασε.

Έξι χρόνια αργότερα, ο Barnes έμαθε ότι η Crysta είχε μείνει έγκυος και είχε γεννήσει το παιδί του αλλά μέχρι το 2015 δεν έκανε απολύτως τίποτα. Τότε όμως, 10 χρόνια μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό, ζήτησε να μοιραστούν την κηδεμονία της κόρης τους.

Τότε, η νεαρή γυναίκα πήγε στην αστυνομία και κατέθεσε μήνυση για τον βιασμό της αλλά δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Barnes, παρόλο που η Λουιζιάνα έχει ξεκάθαρους νόμους περί βιασμού ανηλίκων που ισχύουν για οποιονδήποτε κάτω των 17 ετών.

Υπόθεση βιασμού στη Λουιζιάνα

Σήμερα, η Abelseth υποχρεούται να παραιτηθεί από την επιμέλεια της 16χρονης κόρης της και να καταβάλλει διατροφή στον Barnes.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Barnes κατήγγειλε την Crysta σε έναν δικαστή επειδή έδωσε κινητό στην έφηβη κόρη τους. Η νεαρή μητέρα, όπως αναφέρει στο τοπικό δίκτυο WBRZ και αναμεταδίδει η Daily Mail, παλεύει να κερδίσει ξανά την επιμέλεια του παιδιού και να ασκηθεί δίωξη στον βιαστή της.

Υπόθεση βιασμού στη Λουιζιάνα

Το χρονικό του βιασμού και η εγκυμοσύνη

«Στις 13 Δεκεμβρίου του 2005 ήμουν σε ένα μπαρ με φίλους, πίναμε και ήμουν πολύ μεθυσμένη. Ο οδηγός της παρέας έφυγε και έμεινα στο μπαρ μαζί με έναν ακόμα φίλο. Ο John Barnes προσφέρθηκε να με πάει σπίτι αλλά αντί γι’ αυτό με πήγε στο δικό του σπίτι και με βίασε» περιέγραψε η Crysta στους αστυνομικούς.

Όταν έμαθε ότι ήταν έγκυος, είπε στους συγγενείς της ότι το μωρό ήταν του τότε αγοριού της, όπως λέει. «Βασικά όλοι υπέθεσαν ότι το παιδί ήταν του φίλου μου και τους άφησα να το πιστεύουν» λέει.

«Όταν η κόρη μου ήταν πέντε χρονών, ο Barnes έμαθε γι’ αυτή και έκτοτε ήθελε να μου πάρει την κηδεμονία».

Παρά την υποβολή της μήνυσης δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες στον Barnes για τον βιασμό της Crysta και το 2015 μοιράστηκαν την επιμέλεια του παιδιού. Έτσι και έγινε για επτά χρόνια αλλά τώρα ο Barnes πήρε την πλήρη επιμέλεια.

 

Ο Γολγοθάς της μητέρας να ξανακερδίσει την επιμέλεια της κόρης της και να απαγγελθούν κατηγορίες στον βιαστή της

Η Crysta Abelseth πιστεύει ότι οι αστυνομικοί στους οποίους υπέβαλε την καταγγελία για τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε, δεν της έδωσαν την απαραίτητη σημασία και δεν ερεύνησαν αρκετά το περιστατικό. «Δεν ανατέθηκε ποτέ σε κάποιον αστυνομικό και δεν ερευνήθηκε ποτέ τίποτα» λέει χαρακτηριστικά η 30χρονη.

Ο Barnes είναι ιδιοκτήτης της Gumbeaux Digital, στους πελάτες της οποίας συμπεριλαμβάνεται η αστυνομία της Ponchatoula, όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας του.

«Με έχει απειλήσει πολλές φορές, λέγοντας ότι έχει διασυνδέσεις στη δικαιοσύνη, οπότε καλύτερα να προσέχω και πάντα μου έλεγε ότι μπορεί να πάρει το παιδί οποιαδήποτε στιγμή θελήσει. Δεν τον πίστευα μέχρι τώρα που του δόθηκε πλήρης κηδεμονία» λέει η Crysta.

Υπόθεση βιασμού στη Λουιζιάνα

Το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα δήλωσε στο WBRZ ότι η έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς του Abelseth ήταν ανοιχτή και συνεχιζόταν – αλλά δεν έχει προχωρήσει από το 2015.

«Σκεφτόμουν ότι αφού δεν τον κατήγγειλα τότε, το 2005, όταν με βίασε, πια δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι ώστε να διωχθεί ποινικά ο Barnes. Όμως πήγα σε έναν σύμβουλο τραύματος και εκείνος με ενημέρωσε ότι μπορούσα να το κυνηγήσω 30 χρόνια μετά τα 18 μου».

Αν και ο Barnes έχει παραδεχθεί ότι είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού του με την Abelseth, δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε σχέση με τους ισχυρισμούς της για βιασμό ή βιασμό ανηλίκου.

Ο δικηγόρος του Ιδρύματος Louisiana Foundation Against Sexual Assault, Sean Cassidy, δήλωσε στο WBRZ ότι δεν είχε ξαναδεί ποτέ παρόμοια υπόθεση.  «Φαίνεται αρκετά ξεκάθαρο ότι όχι μόνο έχει συμβεί ένα έγκλημα και ως αποτέλεσμα, αυτός ο άνθρωπος θα έπρεπε να έχει την επιμέλεια του παιδιού».

Υπόθεση βιασμού στη Λουιζιάνα

Η Stacie Triche, συνήγορος του Save Lives, η οποία βοήθησε την Abelseth στην προσπάθεια να ανακτήσει την επιμέλεια του παιδιού της, είπε ουσιαστικά το ίδιο: «Όταν έμαθα ότι ήταν θύμα βιασμού και ότι αυτός ο βιαστής θα μπορούσε δυνητικά να πάρει την πλήρη κηδεμονία, τότε ήταν που παρενέβην και είπα ότι κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτό».

«Η γυναίκα αυτή αναγκάστηκε να πληρώσει στον βιαστή της διατροφή και νομικά έξοδα και να παραιτηθεί από την επιμέλεια του παιδιού που είναι προϊόν του βιασμού. Αυτό το πράγμα είναι εξοργιστικό και παράλογο» είπε.

Η Abelseth άσκησε έφεση κατά της απόφασης και έχει προγραμματιστεί δικάσιμος για τον Ιούλιο. Ο Barnes δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της DailyMail.com να απαντήσει σε όσα του αποδίδονται.

Πηγή: newsbeast.gr

One thought on “Μητέρα πρέπει να πληρώσει διατροφή στον άντρα που «τη βίασε όταν ήταν 16 ετών» και την άφησε έγκυο

  1. ΑΦΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΗ ΒΙΑΣΕ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙ
    ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΘΡΟSITE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook