Μίση, πάθη και στυγερές εκτελέσεις: Συγκλονιστικές υποθέσεις στις δικαστικές αίθουσες της Κρήτης

μίση-πάθη-και-στυγερές-εκτελέσεις-συγ-1128943

Με συγκλονιστικές υποθέσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης έρχεται ο Νοέμβριος. Κοροναϊού επιτρέποντος-ήδη η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος έχει ζητήσει να περιοριστεί η λειτουργία των ποινικών δικαστηρίων της χώρας-μέσα στον μήνα έχουν προσδιοριστεί προς εκδίκαση υποθέσεις που είχαν απασχολήσει την κοινωνία του Ηρακλείου αλλά και το πανελλήνιο.

Μεταξύ των υποθέσεων που ξεχωρίζουν είναι δύο φοβερές δολοφονίες-εκτελέσεις. Η πρώτη υπόθεση αφορά στη δολοφονία 33χρονης στην Αλικαρνασσό, την οποία σκότωσε ο 55χρονος σύζυγός της επειδή κατά τους ισχυρισμούς του το θύμα -και μητέρα του 5χρονου σήμερα παιδιού τους- διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, ενώ του συμπεριφερόταν απαξιωτικά.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά στην εκτέλεση του 73χρονου Μανόλη Φινοκαλιώτη και την απόπειρα δολοφονίας του γιου του, Γιάννη, από 43χρονο κτηνοτρόφο, κοντά στις Κουρούνες Λασιθίου.

Η στιγμή της εκτέλεσης του άτυχου κτηνοτρόφου και του βαρύτατου τραυματισμού του γιου του, ο οποίος πήγε και ήρθε από τον άλλον κόσμο, είχαν καταγραφεί σε κάμερα ασφαλείας και το υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα προκαλώντας ανατριχίλα.

Ο 55χρονος σκότωσε την 33χρονη γυναίκα του στην Αλικαρνασσό

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» η δίκη του 55χρονου συζυγοκτόνου έχει προσδιοριστεί για τις 13 Νοεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου.

Όπως είχε αποκαλυφθεί, ο 55χρονος υποψιαζόταν ότι η 33χρονη σύζυγός του διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση και την «καλωδίωσε» με ένα μαγνητοφωνάκι, το οποίο τοποθέτησε κρυφά στο αυτοκίνητό της. Το απόγευμα της δολοφονίας η Ντία είχε πάρει το αυτοκίνητο για να πάει στο σούπερ-μάρκετ.

Καθυστέρησε να επιστρέψει και όταν πια γύρισε, ο 55χρονος πήγε στο αυτοκίνητο για να τσεκάρει το μαγνητοφωνάκι. Κατά τους ισχυρισμούς του, οι υποψίες του επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Εντούτοις δεν είπε το παραμικρό. Πήρε τη γυναίκα και το παιδί τους και βγήκαν για φαγητό με συγγενείς.

Στο σπίτι επέστρεψαν γύρω στη 1.30 τα ξημερώματα. Στιγμιότυπα από τα όσα ακολούθησαν καταγράφονται στις κάμερες ασφαλείας. Φέρεται να την πυροβόλησε ενώ ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι του ξενώνα.

Στην συνέχεια ντύνει το αγοράκι τους, το παίρνει μαζί του και τηλεφωνεί στο Κέντρο Άμεσης Δράσης: «Θέλω να μου δώσετε προσοχή, έχω σκοτώσει τη γυναίκα μου γιατί με απατούσε… Δεν ξέρω αν είναι νεκρή, έχω πάρει το παιδί, δεν κινδυνεύει, θέλω να το δω για τελευταία φορά.

Θα παραδοθώ το πρωί αλλά θέλω μετά να το προσέχετε». Να σημειωθεί ότι προσωρινά την επιμέλεια του παιδιού έχει αναλάβει θεία του, αδερφή του πατέρα του.

Η δολοφονία του Μ. Φινοκαλιώτη και η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του γιου του είχε συνταράξει το πανελλήνιο καθώς υπήρξε βίντεο-ντοκουμέντο που καταγράφει καρέ-καρέ το σκηνικό. Ο 43χρονος δράστης παραδόθηκε στην Εισαγγελία Λασιθίου λίγα 24ωρα αργότερα.

Μία περίφραξη φέρεται να αποτέλεσε την αφορμή για την αιματοχυσία. Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και τέθηκε στη διάθεση της δικαιοσύνης αποτυπώνει το πόσο γρήγορα εξελίχθηκαν όλα. Οι χρόνοι είναι από μόνοι τους αποκαλυπτικοί.

Ο 43χρονος  καταφθάνει με γκάζια στον τόπο της οικογένειας Φινοκαλιώτη στις 17.25.12.

Στις 17.27.40 είχαν όλα τελειώσει. Ο δράστης έχει ήδη πυροβολήσει τον γιο και έχει σκοτώσει τον πατέρα που σωριάζεται κάτω από τον πλάτανο. Είναι η πιο συγκλονιστική στιγμή που έχει καταγράψει το βίντεο. Ο άτυχος Μανόλης Φινοκαλιώτης πεθαίνει όρθιος.

Δέχεται τον πυροβολισμό και στη συνέχεια το σώμα του γέρνει μονοκόμματα στο έδαφος. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για τις 10 Νοεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Μέσα στον Νοέμβριο εξάλλου συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Κώστα Προβιδάκη στο Αντισκάρι, η δίκη για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας, ενώ στις 13 Νοεμβρίου αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για τη δολοφονία του 59χρονου Ηρακλειώτη, πατέρα επτά παιδιών, με κατηγορούμενη την 32χρονη πρώην σύντροφό του.

Στις 4 Νοεμβρίου ξεκινά στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και η δίκη για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

patris.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook