Μήπως τελικά ο Παύλος Πολάκης έχει δίκιο;

μήπως-τελικά-ο-παύλος-πολάκης-έχει-δίκ-1354317

Αυτόπτες μάρτυρες το βράδυ της Παρασκευής στην ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο, δικαιώνουν πλήρως τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το επεισόδιο με τον αστυνομικό και τον σερβιτόρο.

Ενας αστυνομικός παραφυλούσε έξω από το κατάστημα και όταν είδε, όπως λέει, έναν σερβιτόρο χωρίς μάσκα μπήκε μέσα να τον γράψει. Και να του επιβάλει πρόστιμο 300 ευρώ. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνική Αστυνομίας. Της Αστυνομίας που έχει πιαστεί άπειρες φορές να λέει ψέματα.

Προσωπικά δεν έχω δει σε κανένα χώρο εστίασης σερβιτόρο χωρίς μάσκα αλλά μπορεί να είμαι εγώ ο τυχερός. Και δεν υπάρχει κανένα σοβαρό μαγαζί στην Αθήνα και τον Πειραιά που να μην τηρεί τα υγειονομικά μέτρα. Αλλά τέλος πάντων, ας πιστέψουμε την Ελληνική Αστυνομία και τα λαγωνικά της που τσάκωσαν έναν σερβιτόρο, πίσω από έναν πάγκο, να έχει βγάλει τη μάσκα! Κι έσπευσαν να επιβάλουν ποινή.

Στην ψαροταβέρνα ωστόσο ήταν τυχαία κι ένας δημοσιογράφος, σε άσχετη παρέα από τον Πολάκη, ο Μιχάλης Παπανίδης από το zougla.gr. Και δίνει διαφορετική εκδοχή των γεγονότων από εκείνη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Νέας Δημοκρατίας, των υπουργών της, των βουλευτών της και των προθύμων καναλιών.

Και σημειώνει τα εξής:

  • Οτι ο αστυνόμος απάντησε προκλητικά «ναι, έχω εντολή να γράψω» όταν ο Παύλος Πολάκης τον ρώτησε για ποιο λόγο βεβαιώνει παράβαση που δεν έχει σημειωθεί και του είπε ότι «συμπεριφέρεσαι σαν να έχεις εντολή να γράψεις».
  • Οτι το μαγαζί τηρούσε πλήρως τα μέτρα.
  • Οτι ο αστυνόμος είπε ότι θα βεβαιώσει πρόστιμο γιατί ένας εργαζόμενος δεν φορούσε τη μάσκα του αλλά ο εργαζόμενος αντέδρασε λέγοντας πως «αυτό είναι άδικο» και ότι «ποτέ δεν συνέβη. Κατέβασα τη μάσκα στιγμιαία για να δοκιμάσω ένα τυράκι».
  • Οτι φωνές δεν υπήρξαν, επεισόδιο δεν έγινε.
  • Οτι ο αστυνομικός κάλεσε τον επικεφαλής του κλιμακίου που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν έξω από το εστιατόριο με πολιτικά πλαισιωμένος από δύο ένστολους. Μίλησαν με τον Παύλο Πολάκη σε ήρεμο τόνο και ο επικεφαλής επέμενε ότι το πρόστιμο ήταν σωστό κι έπρεπε να βεβαιωθεί. Ο Πολάκης επέμενε για το αντίθετο.
  • Οτι οι δύο πλευρές μιλούσαν σε ήπιο τόνο έστω κι αν διαφωνούσαν.
  • Οτι ο Πολάκης ενημέρωσε τον αστυνόμο πως θα απευθυνθεί στην ηγεσία της αστυνομίας προκειμένου να καταγγείλει την απαράδεκτη εμμονή του να βεβαιώσει πρόστιμο εκεί που δεν υπάρχει.
  • Οτι θύμωσαν κι άλλοι πελάτες όταν άκουσαν το όργανο της τάξης να λέει ότι «ναι, έχω εντολή να γράψω».

Πολύ σωστά έπραξε ετούτη τη φορά ο Παύλος Πολάκης. Μπορεί να είναι ό,τι είναι και κρίνεται γι αυτό, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Ποιος από εμάς δεν θα αντιδρούσε αν έβλεπε, στο μαγαζί που τρώει, έναν αστυνομικό να ρίχνει πρόστιμο σε έναν σερβιτόρο; Και μάλιστα άδικο, όπως υποστηρίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες. Τον Πολάκη θα έπρεπε να τον κατακρίνουμε αν παρέμενε σιωπηλός και δεν έκανε τίποτε, όχι τώρα.

Το χειρότερο είναι που τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ φτιάχνονται, στην ουσία, από τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος

One thought on “Μήπως τελικά ο Παύλος Πολάκης έχει δίκιο;

  1. Μα η ΕΛΑΣ καταπιεζονταν επι Σφυριζα !!!!Δεν μπορουσαν να …ξεδιπλωσουν τα ποικιλα ταλεντα τους!!!
    Το χε πει ο αδικοφαγωμενος Μπαλαστας,το μπουμπουκι!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook