Μήπως πλένετε λάθος το πρόσωπό σας; 5 απλοί κανόνες για σωστό καθαρισμό

μήπως-πλένετε-λάθος-το-πρόσωπό-σας-5-απ-1653511
Φωτογραφία: shutterstock

Το να πλένετε το πρόσωπο σας είναι κάτι αυτονόητο, σωστά; Λοιπόν, όχι ακριβώς. Μια έρευνα του 2017 διαπίστωσε ότι το 80% των Αμερικανών κάνουν τουλάχιστον ένα ή περισσότερα κοινά λάθη όταν καθαρίζουν το πρόσωπο τους.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τον σωστό καθαρισμό:

Η απομάκρυνση της ρύπανσης και των υπολειμμάτων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ξεσπασμάτων ακμής. Ελαχιστοποιεί τις βλάβες των ελεύθερων ριζών που προκαλούνται από τα αιωρούμενα σωματίδια στον αέρα, οι οποίες σχετίζονται με την πρόωρη γήρανση

Επιπλέον, το πλύσιμο του προσώπου σας είναι το κλειδί για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που συσσωρεύονται στο δέρμα και συμβάλλουν στη θαμπάδα.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε υπερβολικά ενθουσιώδεις με το πλύσιμο του προσώπου. Όταν πλένετε το δέρμα σας, θέλετε να απομακρύνετε την περίσσεια λιπαρότητας, τη ρύπανση και το μακιγιάζ χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την ακεραιότητα του ίδιου του δερματικού φραγμού.

Μια σωστή ρουτίνα πλύσης είναι σημαντική για όλους, αλλά ιδιαίτερα για όσους έχουν δερματικά προβλήματα.

Δείτε 5 γενικούς κανόνες που μπορείτε να ακολουθήσετε στο πλύσιμο για πιο υγιές δέρμα:

1. Επιλέξτε το σωστό καθαριστικό για εσάς

Το σωστό καθαριστικό για εσάς μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποιεί η καλύτερή σας φίλη. Για παράδειγμα, αν έχετε ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, προτιμήστε ενυδατικά, μη αφρίζοντα καθαριστικά, επειδή οι αφριστικοί παράγοντες τείνουν να ξηραίνουν περισσότερο το δέρμα.

2. Μην ξεπλένετε με καυτό νερό

Το πλύσιμο του προσώπου σας με ζεστό νερό μπορεί να απορροφήσει την υγρασία από το δέρμα σας, αφήνοντάς το ξηρό και ενδεχομένως ερεθισμένο. Το κρύο νερό είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και μπορεί να συσφίξει το δέρμα διεγείροντας τη ροή του αίματος και βελτιώνοντας την κυκλοφορία.

3. Να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα

Συνήθως, η καλύτερη στρατηγική είναι να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα, το πρωί και πριν από τον ύπνο. Αλλά το να πηγαίνετε για ύπνο με καθαρό δέρμα είναι απαραίτητο. Και μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας μετά από μια ιδρωμένη προπόνηση.

4. Μην τρίβετε το δέρμα σας υπερβολικά

Για έναν απαλό αλλά σχολαστικό καθαρισμό, τα καλύτερα εργαλεία βρίσκονται στα χέρια σας – για την ακρίβεια, είναι τα δάχτυλά σας. Είναι πιο ήπια και λιγότερο πιθανό να ερεθίσουν το δέρμα σας από τα σφουγγάρια. Είναι, επίσης, μια εξαιρετική ευκαιρία να εξασκήσετε την αυτοφροντίδα κάνοντας στον εαυτό σας ένα ελαφρύ μασάζ.

5. Να χρησιμοποιείτε καθαρή πετσέτα που είναι μόνο για το πρόσωπό σας

Ο καθαρισμός περιλαμβάνει περισσότερα από το πρόσωπό σας. Πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν αρχίσετε. Και αντισταθείτε στην παρόρμηση να στεγνώσετε το πρόσωπό σας με την οικογενειακή πετσέτα χειρός που κρέμεται δίπλα σας. Τα βακτήρια μπορεί να αναπαραχθούν στην πετσέτα και να μεταφερθούν στο καθαρό πρόσωπό σας.

vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook