Μήπως παράγινε το κακό με τους «άσκοπους» πυροβολισμούς; Να πάρουν θέση για τα όπλα οι υποψήφιοι βουλευτές των Χανίων

μήπως-παράγινε-το-κακό-με-τους-άσκοπο-1692274

Μήπως παράγινε το κακό; Να πάρουν θέση για τα όπλα και για τους «άσκοπους» πυροβολισμούς οι υποψήφιοι βουλευτές των Χανίων

Η τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου ξεκίνησε στα Χανιά με ένα σοκαριστικό γεγονός να επισκιάζει την επικαιρότητα. Ο τραγικός θάνατος ένος 25χρονου από  ηλεκτροπληξία που προκλήθηκε από καλώδιο υψηλής τάσης το οποίο… πυροβολήθηκε σε γλέντι αρραβώνα,  μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού της Χανιώτικης επαρχίας: Τις μπαλωθιές.

Ακόμα και μέχρι σήμερα θα βρεις πολλούς να αποκαλούν «έθιμο» την άμεση έκθεση σε κίνδυνο της ανθρώπινης ζωής. Οι συλλήψεις για άσκοπους πυροβολισμούς επανέρχονται σε εβδομαδίαια βάση στην τοπική ειδησεογραφία, καθώς οι κοινωνικές εκδηλώσεις κυρίως σε συγκεκριμένες περιοχές, είναι συνδεδεμένες με χρήση όπλων, σαν να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασης.

Και κοντά σε αυτούς βέβαια που το συντηρούν και το διαιωνίζουν περνώντας το από γενιά σε γενιά… πρέπει να μπουν και όλοι εκείνοι που το ανέχονται. Όλοι εμείς που δεν αποχωρήσαμε από τον πρόγαμο ή μπήκαμε κάτω από το τραπέζι στο πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου όταν βγήκαν τα όπλα, όσοι χορέψαμε με τον σύλλογό μας σε γάμο με πιστολέρο, όσοι παίξαμε μουσική, όσοι τους παραχωρήσαμε τον χώρο μας, όσοι Δήμαρχοι και πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων, χαιρετίσαμε, κεραστήκαμε, γίναμε μέρος αυτής της κακώς εννοούμενης παράδοσης μα και όσοι άσκησαν εξουσία κεντρικά ή ακόμα κι αυτοί που διεκδίκησαν μια θέση στον «ήλιο» της Βουλής, περνώντας μέσα από… μπαλωθιές σε γάμους, βαφτίσια και πανηγύρια.

Και για να τελειώσει αυτό, πρέπει επιτέλους να ανοίξουμε την συζήτηση με ειλικρίνεια στην τοπική κοινωνία και να αντιμετώπισουμε έντιμα, ψύχραιμα και με τόλμη τους «δαίμονές μας».

Λίγα 24ωρα πριν ανοίξει η κάλπη, ας γίνει ο χαμός του 25χρονου Καγιά, απαίτηση της κοινωνίας να μάθει τι θέση έχουν για το θέμα οι υποψήφιοι βουλευτές Χανίων. Και οι εν ενεργεία και οι πρώην και όσοι διεκδικούν την ψήφο μας.

Και ας μπει έστω και έτσι η βάση για να τελειώνουμε μια και καλή μ’ αυτά τα υποτιθέμμενα «έθιμα»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook