Μήπως κάνεις συνέχεια λάθος επιλογή συντρόφου;

μήπως-κάνεις-συνέχεια-λάθος-επιλογή-σ-1069065

Ξέρεις, αυτός ο γνωστός μαγνήτης που πολυσυζητάμε δεν υπάρχει. Έρχεται η ώρα, που συνειδητοποιείς πως κάνεις απλά λάθος επιλογές για τους δικούς σου εσωτερικούς λόγους.

Ίσως γιατί κάποιο μάθημα πρέπει να πάρεις, ίσως γιατί θέλεις κάτι να αποδείξεις στον εαυτό σου ή κάτι να αποφύγεις. Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα γράφει για το «γιατί» των λανθασμένων επιλογών μας…

Αν οι επιλογές που κάνουμε στις σχέσεις μας χαρακτηρίζονται από απογοήτευση, μάλλον είναι η ώρα να αναρωτηθούμε τι κάνουμε λάθος ή πως επιλέγουμε τον λάθος σύντροφο!

Επιλέγουμε με βάση παρελθοντικά βιώματα και εμπειρίες: Είναι γεγονός πως δεν έγινα ξαφνικά αυτή που είμαι σήμερα, αλλά «έχτισα» το οικοδόμημα της ύπαρξής μου μέσα στα χρόνια που ζω, από πολύ μικρή ηλικία, καθώς μέσα μου γράφτηκαν (και ας μην το γνωρίζω) παρελθοντικές καταστάσεις, συναισθήματα, γεγονότα… όλα όσα έχω ζήσει από τη στιγμή που γεννήθηκα και όλες οι σχέσεις που έχω βιώσει.

Πιο απλά, όταν θεωρώ ότι κάνω μία καινούρια σχέση, που εγώ μπορεί ναι μεν να την χαρακτηρίσω ως «νέα αρχή», στην ουσία δεν είναι και τόσο «νέα», εφόσον κουβαλάω μέσα στις βαλίτσες της ζωής μου τα υλικά που έμαθα να χρησιμοποιώ στην τέχνη του «σχετίζεστε».

Ας έχω πάντα στο μυαλό μου, ότι δεν μπορώ να διαγράψω ή να σβήσω το παρελθόν μου, μπορώ όμως μέσα από την αποδοχή του να προχωρήσω μπροστά.

Αν λοιπόν κάνω σχέσεις που φαίνονται πιο επιφανειακές για παράδειγμα, ίσως επιζητώ το να μην δεσμευτώ πραγματικά, αν υπάρχουν φοβίες γύρω από την δέσμευση ή την αποδοχή μου από το σύντροφο.

Αν για παράδειγμα και πάλι, η σχέση των γονιών μου ήταν συγκρουσιακή και δεν είχε καλή κατάληξη, μπορεί να αποφεύγω τη δημιουργία μιας σχέσης με προοπτικές ή ακόμα και αν υπάρχει προοπτική, θα «φροντίσω» να τη χαλάσω -όχι συνειδητά βέβαια, για να μην αναπαράγω την σχέση των γονιών μου.

Φαίνεται περίπλοκος ο τρόπος που σχετιζόμαστε; Ναι, είναι όταν αφήνω «μισοτελειωμένες συναισθηματικές καταστάσεις» να καθορίζουν την συναισθηματική μου πορεία.

Τι μπορώ να κάνω;

Μπορώ να κάνω αλλιώς; Ναι, μπορώ, αν στραφώ στον εαυτό μου και στις ανάγκες του. Αν μάλιστα νιώθω πως υπάρχει αρκετή σύγχυση και μπέρδεμα μέσα μου, η βοήθεια ειδικού θα φανεί χρήσιμη καθώς θα με βοηθήσει να αποδεχτώ και να κατανοήσω καταστάσεις που με πλήγωσαν και να μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου, να αφουγκράζομαι τις ανάγκες του και να προσπαθώ να τις ικανοποιήσω.

Μην απογοητεύεσαι. Αποδέξου ότι ο γνωστός μαγνήτης δεν υπάρχει, άρχισε να δουλεύεις με τον εαυτό σου και να σέβεσαι τις ανάγκες σου και τότε οι σωστές επιλογές θα φέρουν και την σχέση που αποζητάς.

Πηγή: tlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook